Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Nehalemov Zid plača
STRANA 1 OD 1
Pisko Nehalemov Zid plača 04.06.2008. 22:32 T10214

status: user
broj poruka: 6645
Eto, ono što je istinska pretnja po AMD upravo počinje da curi po net-u, a to je Nehalem, napokon potpuna kopija (naravno poboljšana i ubrzana) AMD-ove ideje o memorijskom kontroleru na procesoru i brzini procesora.... ali, KOJOJ brzini... naslućuju se neki minimumi od 3.6GHz pa do preko 6GHz.... uz nazivne napone 0,8xx volti.... živi bili pa videli.... u svakoj glasini ima i neki glas...

http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/06/03/computex-2008-great-wall

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud nedostupan sajt 04.06.2008. 22:38 #57371

broj poruka: 3741
TRENUTNO:(
a sta ti ja znam...

Zmajko ... 04.06.2008. 22:51 #57374

broj poruka: 1228
Ma dostupan je nego ga ucitava sporo... Izgleda da je malo preopterecen.
dorabi1 aauuu... 04.06.2008. 22:56 #57375

broj poruka: 939

al` ce Skyfire imati posla kad ga se dochepa!
Pisko Prednosti 04.06.2008. 23:43 #57382

broj poruka: 6645
...istinske idejne i arhitekturalne prednosti AMD-a bile su hypertransport i memorijski kontroler na čipu, a u parama za ulaganje u sitniji proizvodni proces AMD može samo da sanja (možda, da nije spisako na ATI), tako, ako ovo Intelovo `otkriće i dostignuće` došlo nakon 2-3 godine zakašnjenja bude funkcionisalo ok.... jadna mu majka.... jedino, možda nam ovi c2 i slični budu jeftiniji i u nivou keleraba.... ništa drugo dobro ne vidim. Cene očekujem u skladu sa performansama - paprene...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Erestun ... 04.06.2008. 23:48 #57383

broj poruka: 1797
mama...

Zmajko Re: Prednosti 04.06.2008. 23:50 #57384

broj poruka: 1228
Jos kada bi i aplikacije ispratile kapacitet onda bih ja i dao pare, ovako... Dokle god je Micro$oft glavni sto se tice OSa i dokle god glavni igraci budu pratili samo njih nista od ponovnog ulaganja preko 200e po komponenti.

:: ...istinske idejne i arhitekturalne prednosti AMD-a bile su hypertransport i memorijski kontroler na čipu, a u parama za ulaganje u sitniji proizvodni proces AMD može samo da sanja (možda, da nije spisako na ATI), tako, ako ovo Intelovo `otkriće i dostignuće` došlo nakon 2-3 godine zakašnjenja bude funkcionisalo ok.... jadna mu majka.... jedino, možda nam ovi c2 i slični budu jeftiniji i u nivou keleraba.... ništa drugo dobro ne vidim. Cene očekujem u skladu sa performansama - paprene..
::
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Equinoxe Pritisak 05.06.2008. 04:24 #57398

broj poruka: 12057

2x Quad Xeon i 16 GB RAM-a. Idem po pilule.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Ognjeni Re: Pritisak 05.06.2008. 10:38 #57426

broj poruka: 4518
za 2 god to ce biti ispod proseka konfa :)

Ajd uzdravlje :)

:: 2x Quad Xeon i 16 GB RAM-a. Idem po pilule
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
MaliAbner Intel je ko kineski plagijatori... 05.06.2008. 12:46 #57436

broj poruka: 7769
Tvrdoglav u jednostranosti i jednoumnom misljenju da samo brutalna snaga moze da donese prirast performansi, a za razliku od njega AMDeka je kreativna dusa, i za to ima vise nego dovoljno odkaza.
Setimo se prvo 36 cevki koje je intel ugradio u svoje procesore da bi im omogucio vece ucestalosti, AMDeka se zaistavio na cini mi se 16 i nesto nize ucestalosti rada ali je bio brzi jer nije imao toliko praznog hoda kao intel.
Onda 64bit, intel je tvrdio da je to nepotrebno pa je kasnije i on prihvatio kad je video da je to bolje i oni su izbacili 64bit procesor.
Dalje X2 tj visejezgarni proceosori Prvo AMDeka pa onda intel...
I na kraju integrisani mem kontroler... i `quantum leap`...

A sto se tice AMDeke ne mislm da ce oni sedeti skrstenih ruku, mozda nece biti bolji ali ce uvek disati za vratom INTELZILI... pardom CHIPZILI.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

obradmi Intel neće dozvoliti Nvidiji da radi Nehalem čipsete 05.06.2008. 13:38 #57437

broj poruka: 7720
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=6326&Itemid=1

Posto Intel ne moze da uzme od Nvidie SLI ne da im da rade Nehalem chipset ,ostace samo podrska za Ati-crossfire.Ne verujem da ce Intel da izvuce na 45 nm 6 ghz ,to je za sada jedino uspelo IBM -koji je jaca kompanija o njih.
dragojlo2 Ovo je izuzetna vest ...(nema cipset za Nvidiju)... 05.06.2008. 16:49 #57450

broj poruka: 718
...Ako se Nvidija baci na podrsku samo za tj AMD cipove igracemo se mi uskoro na phenom 2 platformama,ili ostarelim c2d i quad-ovima ,a nehalem nek se tera sa integrisanim grafikim resenjima made in Intel...Ovo stvarno moze biti vrlo,vrlo zanimljivo ,jos kad bi upalilo...`Ajd u zdravlje!
.......................................................................................
proc Mos Technology 6510@0.985Mhz
Mem 64Kb
graphics Mos Technology VIC-II 16 colours! 8 hardware sprites!
sound SID
1541 floppy drive 180Kb

pajsgudgud Teorija zavere 05.06.2008. 17:43 #57462

broj poruka: 3741
Hm reče mali abner quantom leap. Čini mi se da proizvođači jednostavno nisu spremni na toliki skok. Kolike pare mogu da uzmu na toj razlici od 3.6 do 6GHz ne možemo ni da zamislimo. Ko je spreman da to propusti??? Nvidia(i Intel) kida trenutno sa graf kartama i kako stvari stoje sve bi otišlo u monopol. S toga da ne bi pukli ko Microsoft, daju ventil AMD-u da im se približi, a kad dođe vreme pobeće im oni opet. Ja lično ne mogu da poverujem da ne postoje te pare koje ne mogu da pomire Itel i Nvidiu. Kao posvađali se pa nisu oni mala deca...
a sta ti ja znam...

dragojlo2 re: @pajsgudgud... 05.06.2008. 19:14 #57500

broj poruka: 718
...ma znam i ja to ,al` bi bilo zanimljivo videti kako dva i po losha(u finansijskom smislu) ruse dolarskog Milosa(intel) ...Iako ja mislim da ce se nehalem forsirati samo na servreskom trzistu gde grafika i nije najbitnija...il`sto ti rece :a sta ti ja znam...`Ajd u zdravlje!
.......................................................................................
proc Mos Technology 6510@0.985Mhz
Mem 64Kb
graphics Mos Technology VIC-II 16 colours! 8 hardware sprites!
sound SID
1541 floppy drive 180Kb

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs