Koju memoriju da kupim ja cu neke da navedem a vi mi recite koji je najbolji izbor ocu 2gb na 800 mhz do 33 eura !
Evo neki: 1.Kingston 2GB 800MHz DDR2 33 e. 2.Apacer 2GB 800MHz DDR2 AM1 (sta je ovo AM1) ??? 31 e. 3.GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 30 e. 4.Transcend 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 JetRam 30 e.
Pa posto je najskuplji onda je valjda i najbolji :) znaci Kingston
:: Koju memoriju da kupim ja cu neke da navedem a vi mi recite koji je najbolji izbor ocu 2gb na 800 mhz do 33 eura :: :: Evo neki :: 1.Kingston 2GB 800MHz DDR2 33 e :: 2.Apacer 2GB 800MHz DDR2 AM1 (sta je ovo AM1) ??? 31 e :: 3.GEIL 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 30 e :: 4.Transcend 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 JetRam 30 e :: :: :: Hvala !! ::
Kakve veze ima ako je GeIL i Asus? Ja imam Maximus i GeIL 2x2Gb 1066...ne vidim nikakav problem... Golden Emperor International Limited je odlicna memorija! ___________________________________________________________________ It takes a non-poisoned creature to defeat and destroy a monster, that has grown and spawned a darkness, a darkness we can not tolerate.
Previse forsirate Kingston-a ovde samo zato sto je ..`poznatiji` da kazemo. Nisam nesto vidjao da Kingston 800 ide na 1000MHz ili tako nesto, obicno je zavrsavao na tj. do 950MHz ako se ne varam, i to pri 2.2v ili slicno.
Ako ovaj Transcend ide 1000MHz pa i nesto vise pri samo 1.95v tu Kingston nema nista osim svog izvikanog imena ( da ne spomiljeno njihov 1200MHz modul koji ne moze da radi na 1200MHz ! )
Znaci ako je clock tu i tamo bitan ( a i da nije opet je bolje imati clock-abilniju memoriju ) onda potrazi ovaj Transcend sa cipom sa kojime znas da sigurno ide 1000+, TQ123PJF8
Moram te kolega malo uputiti u nesto sto nisi obavesten!Asus i Geil se ne mirisu bas sjajno i mnogo puta se desava da Asus-ove ploce jednostavno nece da rade sa Geil modulima!Opste poznata cinjenica!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Kakve veze ima ako je GeIL i Asus? Ja imam Maximus i GeIL 2x2Gb 1066...ne vidim nikakav problem.. :: Golden Emperor International Limited je odlicna memorija :: __________________________________________________________________ :: It takes a non-poisoned creature to defeat and destroy a monster, :: that has grown and spawned a darkness, :: a darkness we can not tolerate :: ::
:: Moram te kolega malo uputiti u nesto sto nisi obavesten!Asus i Geil se ne mirisu bas sjajno i mnogo puta se desava da Asus-ove ploce jednostavno nece da rade sa Geil modulima!Opste poznata cinjenica :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: Kakve veze ima ako je GeIL i Asus? Ja imam Maximus i GeIL 2x2Gb 1066...ne vidim nikakav problem.. :: :: Golden Emperor International Limited je odlicna memorija :: :: __________________________________________________________________ :: :: It takes a non-poisoned creature to defeat and destroy a monster, :: :: that has grown and spawned a darkness, :: :: a darkness we can not tolerate :: :: :: :: i ja imam asus m2n-e i geil 2*1gb 800 i mogu ti reci da radi extra.
To je upravo ono što sam i ja rekao. Ne znam na šta imaš nameru da me uputiš, i sam sam to iskusio i na svojoj i na još par modela naročito sa Black Dragon serijom, ili ne radi ili radi ali brljavi ili brljavi sa dual channelom a sa jednom pločicom radi, svi vi koji imate Geil i ASUS a sve vam radi imate sreće. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Fala koleZa, ziv bio! Dokle god meni ovo cudeso radi kako valja, a i klokuje se bez problema ja sam zadovoljan. Kingston je izvikan nego sta. Transcend radi stvarno fino...ja samo Transcend uzimam za klijentelu. ___________________________________________________________________ It takes a non-poisoned creature to defeat and destroy a monster, that has grown and spawned a darkness, a darkness we can not tolerate.
Nemoj mi bre covece baxuziras! ja bas imam Black Dragon Evo one seriju. I radi onako lepo...onako bas... ___________________________________________________________________ It takes a non-poisoned creature to defeat and destroy a monster, that has grown and spawned a darkness, a darkness we can not tolerate.
Kingston sigurno nije najbolja memorija ali je daleko od lose, uz to je jedna od najkompatibilnijih. Medjutim Kingston malo muva sa ugradjenim cipovima tako da mozes naci ekstra memoriju cak i u Value seriji ali mozes naci i sasvim prosecnu. Cak i upotrebljeni cipovi nisu ponekad garancija, Elpida cipovi su na modulima od 512MB bili ekstra i ja sa takvim modulima (4x512MB Dual channel) recimo izvlacim stabilan rad na 970MHz sa fabrickim naponom od 1,8V sa 5-5-5-15. Napon nisam dizao i nemam nameru jer ne jurim maksimalni klok vec stabilnost. Medjutim vec moduli od 1GB sa istom Elpidom su bili daleko losiji. Zato je mozda pametnije, ako ti je brzina najbitnija, da potrazis module koji nemaju takvih odstupanja ili ako imas mogucnosti da ih testiras pre kupovine. Ja sam recimo od Kingstona vidjao 3-4 razlicite varijante modula sa istom oznakom a sa razlicitim cipovima i razlicitim karakteristikama.
U tom cenovnom rangu, skoro pa i da moze da ti bude svejedno sta ces da uzmes :)
Kingston je standardan, kao i Geil, Transcend je mozda i za nijansu bolji od ove dve a Apacer AM1 takodje nije losa memorija (ja je recimo imam na jednoj AMD konf. u kuci i mogu da ti kazem da oce lepo i da se klokne).
ASUS Maximus formula i ASUS M2N-SLI su me razvalile sa Black gradonom (2x2GB 800 5-5-5-15), ali je memorija potpuno ispravna, pržena sa full mem86+ testom nekoliko sati. Ubodeš u GA sve šljaka. Meni to govori više ne ASUS i GEIL. Nemam nameru bilo kome da baksuziram. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Meni na GA P35 ploci 4Gb Kigstona radi mnogo lose... toliko usporava da celu masinu da ubija snagu procesora(q6600), bolje mi radi masina sa GA 965P+E6750+4GbGeil...
:: :: To je upravo ono što sam i ja rekao. Ne znam na šta imaš nameru da me uputiš, i sam sam to iskusio i na svojoj i na još par modela naročito sa Black Dragon serijom, ili ne radi ili radi ali brljavi ili brljavi sa dual channelom a sa jednom pločicom radi, svi vi koji imate Geil i ASUS a sve vam radi imate sreće :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
Tacno je da imam Geil i Asus i to moram priznati sad na kraju posle svega OCz-u koji je u svoje vreme jaukao i imao muke sa geil-om da sada i ja isto prozivljavam...Jednostavno nije 100% kompatibilna sa mojom Rampage Formulom i ponekad zna da zabode fino a Prime nece ni da pipne!Recimo na Maximusu nisam imao tih problema ali sve je od ploce do ploce!Inace Geil Evo One je stvarno dobra memorija i sam Geil je kao brend ali steta sto kod nas za nase trziste dolazi krsh i vise i ne stavljaju micron-e sto je najgore!Moja je Ultra Plus 1066 Mhz 4-4-4-12 koja inace ide i na 1330 Mhz bootuje kao od sale ali sta mi to vredi kad nikad nisam siguran 100% u stabilnost sistema!Druga stvar koja se takodje desava a to je za one koji su sada trenutno zadovoljni...Jednostavno vam sve radi kako treba i extra stabilno i od jednom samo sutradan ploca zabaguje i nece vise ni da cuje za taj Geil koji je bio i extra radio do tog momenta!To je taj problem koji je opste poznat sa Asus-om i Geil-om i koji je najcesci sa ovim novijim chipset-ovima mada baguje i sa starijim ali vrlo retko!Napominjem da se memorija ponasa shodno i koji je CPU u pitanju,dal je Dual Core ili Quad!Retki su primerci memorije koji rade na istim taktovima i sa Dual i Quad CPU~!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
Auuu bax brateee...sta si tako ozbiljan pa salim se ja za BAXuziranje....ccc e coveka... Ja obicno nemam srece...tako da ocekujem da ce ova memara da me drka xD kad tad :) Uostalom, kako moze da se primeti da li brljavi ili ne? Ne mislim na test, nego ovako u radu svakodnevnom? Da li je neko iskusio neki problem koji je specifican bas za to neslaganje GeIL-a i Asus-a? ___________________________________________________________________ It takes a non-poisoned creature to defeat and destroy a monster, that has grown and spawned a darkness, a darkness we can not tolerate.
:: :: ASUS Maximus formula i ASUS M2N-SLI su me razvalile sa Black gradonom (2x2GB 800 5-5-5-15), ali je memorija potpuno ispravna, pržena sa full mem86+ testom nekoliko sati. Ubodeš u GA sve šljaka. Meni to govori više ne ASUS i GEIL. Nemam nameru bilo kome da baksuziram :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.