otvoris kuciste, iskopcas ga iz napona, skines bateriju i kratko spojis + i - na kontaktima 10 tak sekundi, vratis bateriju, palis komp i podesavas bios ponovo!!!
Obično pored baterije imaš jumper sa tri pina, ne znam kako bi ti bolje rekao. Izvadiš ga i staviš na druga dva pina. Pritisneš dugme za paljenje pa jumper vratiš na staro mesto i to bi bilo to.
Skinuo sam je opet i okrenuo naopako i ostavio par minuta i kada sam je vratio na mesto opet nece...to nije password za ulazak u bios vec pasword za sistem.
Iskljuci struju iz napajanja, izvadi kabl od napajanja sa ploce. Ako ne znas tacno koji dzamper, pogledaj knjizicu od ploce. Prespij dzampe sa 1-2 na 2-3 pinove jedno pola minuta. Vrati dzamper na svoje mesto, povezi sve i upali kompjuter. Mora da hoce.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Skinuo sam je opet i okrenuo naopako i ostavio par minuta i kada sam je vratio na mesto opet nece...to nije password za ulazak u bios vec pasword za sistem :: :: ::
Aaaa pass za Win ? Udji u bios i tamo gde pise supervisor password ili sta god pritisni dva puta enter to bi trebalo da skine pass ako si ga stavio sa kontrol panela.
pa za svaki slučaj da probam ponovo. To je jumper koji zauzima 2 pina recimo (1 i 2) pored se nalazi još jedan (3) pin koji je slobodan. Ti premestiš jumper na 2 i 3 i pritisneš na dugme za paljenje. Zatim vratiš na 1-2 i upališ računar. To je da se bios resetuje, odnosno, postavi na početne vrednosti.
Svi smo se nesto medjusobno zbunili.. A sad vidim da kaze da je stavio u bios-u.. Jel mozes da udjes u bios ? - ako ne onda uradi ovo sa dzamperom ako vec nece sa baterijom. Ako mozes, udji i pritisni dva puta enter tu gde si stavio pass.
Ja sam mislio da je sifra na bios ali mi nije jasno sta mu je konkretno `power-on password`, jel prodje citanja iz biosa i dodje da dize Win ili trazi sifru cim ga upalis????
jbg...nemogu da udjem u bios. kad ga upalim i pritisnem f10 za ulazak u bios on mi samo ispise u dnu ekrana da pokusava da udje i odmah zatim trazi sifru za dalji tok dizanja sistema. Na ploci nemam dzamper za resetovanje biosa jedino sto sam mogao da probam to je da skinem bateriju.
:: :: ploca je ms-6541 ver 1.0 skinuo sam nov bios za nju ali nemogu da ga ubacim jer mi neda sestem da se butujem sa flopij :: ::
Pogledaj na sledećem linku http://www.pcberza.rs/ms-6541.jpg sliku i ako je to ta ploča zaokružio sam ti jumper. Potrebno je da isključiš računar iz struje (izvadiš napajanje) premestiš jumer na na prva dva pina do baterije, pritisneš dugme za paljenje, sačekaš par sekundi, vratiš jumer na staro mesto, ubaciš kabl za napajanje i upališ računar.
E znas kako da resetujesh sa jumperom.....skinesh plocu sa kucista stavish je na beton i jumpujesh (skaces po njoj) je do kraja .....:) shalim se narawno :)
Welcome to a world where the air I breathe is mine
Kada dzamper pomerim racunar se ne gasi a koliko se razumem on bi trebalo da se ugasi. nevredi vise da nas zamaram, sutra cu ga odneti u servis pa neka oni malo lome mozak. hvala vam svima na trudu!
da bi racunar trebalo da se ugasi kada pomeris jumper??? U tom slucaju on samo ne pamti podesavanja koja mu upises u bios!!! Ne mogu da verujem da sa skidanjem baterije i sa premestanjem jumpera nisi nista uradio....nesto ne radis kako treba....
Provrti po netu, mora da ima neke univerzalne shifre. Ili flash ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: E znas kako da resetujesh sa jumperom.....skinesh plocu sa kucista stavish je na beton i jumpujesh (skaces po njoj) je do kraja .....:) shalim se narawno : :: :: :: :: :: Welcome to a world where the air I breathe is mine
to sa jumpovanjem po masini mi lici na nesto sto bi Pisko odgovorio a njega nema vec neko vreme sa duhovitim odgovorima...ovo je u svakom slucaju vrlo originalno, pozdrav za Raiden-a
:: E znas kako da resetujesh sa jumperom.....skinesh plocu sa kucista stavish je na beton i jumpujesh (skaces po njoj) je do kraja .....:) shalim se narawno : :: :: :: :: :: Welcome to a world where the air I breathe is mine
hahahah hahahha hahha napokon sam i ja naucio kako se resetuje sa jumperom vi ostali pojma nemate kako da ljudima objasnite na jednostavan nacin hahah ha ha ha
:: :: Kada dzamper pomerim racunar se ne gasi a koliko se razumem on bi trebalo da se ugasi. nevredi vise da nas zamaram, sutra cu ga odneti u servis pa neka oni malo lome mozak. hvala vam svima na trudu
Prijatelju treba da ugasis racunar pa da resetujes BIOS
Ko sto ti mrva rece, prvo ugasi racunar,kod moje ploce treba da se iskljuci iz struje komplet, premesti dzamper malo nek stoji , posle ga vrati na staro i upali komp, tako ces resetovati CMOS i to bi sve trebalo da posle radi OK
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.