gde bih mogao naci kvalitetan cooler za 478??? Naime, imam ovde jedan celeron na 2,66 koji cim se upali ima temeperaturu oko 70 tak stepeni, prvo sam mislio da je greska medjutim kada sam pipnuo hladnjak vidim da bios ne laze (zato je masina i zakucavala). Imam jos jedan takav cooler (INTEL R) ali je stvar ista, sada lupam glavu kako da ga rashladim...a da to nije nesto pomocu stapa i kanapa!
Jesi ti otvorio kućište, zavirio i proverio da li stvarno ima toliko stepeni. 70 stepeni nije ni malo prijatno za prste. Aj proveri pa javi. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Skini, zameni pastu, pa probaj ponovo, možda se pasta užvakala, i umesto da je provodnik toplote, pretvara se u prepreku i toplota se ne prenosi dalje na hladnjak. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
rekao sam da jesam cackao hladnjak i veruj mi prijatelju da definitivno vise necu gurati prste da vidim da li je vruc.....a to da nije prijatno za prste je blago receno...
probao, skidao hladnjake (oba koja imam) cistio ih, probao sa silikonskom pastom pa sa grafitnom...ista stvar... sada sam probao i sa dodatnim hladnjacima na kucistu mada sam znao da od te ljubavi nema nista....vrelo....
ali mislim da je za tu masinu bez veze davati vise od 1200-1500 za cooler, nisam nasao cenu za hyper 6 a definitivno je mnogo blizu 50 za 6+, videcu da probam sa ovim jeftinijim resenjima a ako se opet bude pregrevao...penzija i to verovatno zasluzena! Bolje je dodati jos koji e pa zameniti plocu i procesor! Hvala Vam na pomoci!!!!!
Zato sam ti i rekao da je mnogo para za tu masinu. Ovaj Titan dobro izgleda. Vidjao sam njihove kulere u Computer Dream (verovatno ih oni i uvoze) i izgledaju sasvim pristojno. I cene su im pristojne u odnosu na CM, Thermaltake itd. Ako nadjes Hyper 6, u sta sumnjam, on je isto OK. Mogu da se nakace dva 8cm ventilatora.
Ali, kao sto i sam kazes, sve preko 1500 din. je bacanje para.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
sada sam tek zbunjen... @Rahsa44, sada citam neki tvoj post iz 03. 2008 o hyper TX 2 ali mi nije jasno,vidim da je za intel, moze li da se kaci na 478??? @respektart, procitao sam i tvoj post, definitivno ne bi ubacivao u tako nesto vodeno hladjenje a koliko vidim niko nije dao nikakv drugi konkretan odgovor...kako si resio problem????
Hyper TX2 je za socket 775 i za nekoliko AMD socketa. Od Cooler Mastera su jedno Hyper 6 i Hyper 6+ za socket 478, bar to se moze naci kod nas.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: sada sam tek zbunjen.. :: @Rahsa44, sada citam neki tvoj post iz 03. 2008 o hyper TX 2 ali mi nije jasno,vidim da je za intel, moze li da se kaci na 478?? :: @respektart, procitao sam i tvoj post, definitivno ne bi ubacivao u tako nesto vodeno hladjenje a koliko vidim niko nije dao nikakv drugi konkretan odgovor...kako si resio problem??? :: :: ::
gomilu sajtova i nasao sam samo 6+ a cena mu je oko 50 e sto je preterano (za ovu masinu) a hyper 6 nisam video da ima bilo ko na stanju...mozda sam nesto prevideo???
Nisi nista prevideo. Ni ja ga nisam nasao. Pogledaj u Computer Dream, u Cvijicevoj, sta imaju od Titana. Mozda ces naci nesto sto ti odgovara.
Pozz.
:: gomilu sajtova i nasao sam samo 6+ a cena mu je oko 50 e sto je preterano (za ovu masinu) a hyper 6 nisam video da ima bilo ko na stanju...mozda sam nesto prevideo?? :: :: ::
sam nasao na vise mesta i davno sam imao par komada, ako se dobro secam imali su posebno metalne stipaljke za kacenje na plastiku na ploci i dosta du ozbiljniji cooleri nego ovi koji dolaze uz precesore, probacusutra pa javljam sta sam uradio....hvala za savete!
Kupio sam CoolerMaster Hyper 6+ sa kulerom, polovan od ovog momka sto mi je to ponudio u nekom postu. Temperatura nije isla preko 45-50 stepeni. I dalje sve radi kako treba.
Dobro je sto ti je stao u kuciste, jer je ogroman. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
sramota me je i da vam kazem zasto se pregrevao...naime, neko je cackao po biosu i napon procesora je stavio na 1.7 a normalno je 1.3 i zato se CPU grejao i zakucavao, kada sam vratio na default sve radi kako treba, temp 38, ne zakucava....JBG
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.