Ima li neko ovu Microstar plocu za AM2+??? Ja nisam bio ljubitelj MSI od 2003-2007 ploca iz mnogo razloga medjutim suma sumarum GA mi za sada ima najvise otkaza i bugova pa sam zgrozen Gigabyteom. Nisam dugo imao kontakt sa MSI pa me ovo zanima jer mi deluje kvalitetnija nego ova DS3 koja je prepotstavljam slicna P35-cama kod Intela...Dakle, ovaj MSI isto ima AllSolidCaps ali mi vise uliva poverenje. Zna li neko kakve su kritike na renomiranim forumima, bench-test sajtovima? Najbitnija je stabilnost, izdrzljivost i nebugovitost a ne O/C potencijal. Hvala!!!
(M)ega(S)h(I)t je najgori mogući izbor. Generalno gledano usvajanjem ROHS standarda koji podrazumeva nekorišćenje toxičnih metala kao što su živa i olovo, lakše se prave `hladni lemovi` i veze komponenti sa štampom su lošiji, a shodno tome da se svi noviji čip-setovi greju ko šporet (+ naj glupost silent pipe itd) šta čovek da očekuje. Lično nemam favorit ploču, ali po samom kvalitetu štampe ASUS mi se najviše sviđa. Po % otkazivanja MSI je ubedljivo na tronu, a ostali brendovi se drže nekog procenta koji se kreće od 3-5%. Moj savet ti je da se držiš gigabajta. Savetujem svima koji imaju komponente sa silent pipe izradom da na iste dodaju ventilatore. Produžiće im se vek i sigurno će raditi stabilnije.
Pazi ovako, ja sam do skoro imao maximus formulu, ali posto celo leto necu sedeti pored kompa zamenio sam je za slabiju, tj. kupio novu u radnji, izbor je pao na Msi p35 neo2-fr, to je ona crna sa hladnjacima http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9005568 , veruj mi prezadovoljan sam, klokuje se sa lakocom i sve sama podesava u vezi napona, mogu ti reci i da je izuzetno stabilna, a i cini mi se da se manje greje od formule. Bio sam skeptican za MSI bas zbog toga ato ga pljuju ovde po forumu, ali eto ispalo je drugacije. oFF Topic: imam kuler TT sonic tower i jedan metalni deo (drzac kulera) mi dodiruje kondenzator od ploce (gore pri vrhu), da li to moze da unisti kondenzator???
Zamenio si Formulu za MSI....? Da MSI ima los kvalitet istina je...(znate ono,vec milion puta pomenuto, koliko para toliko muzike) skuplji msi jeste kvalitetniji, al ja ga svejedno ne volim. Kod mene u firmi dosta ide MSI, vecinom on zato sto nas dobavljac uvozi njega najvise. U svakom slucaju, posto se firma ne fokusira na prodaju racunara i hardware onda nije toliko ni bitno. Moje poenta je da MSI ide vec 2 godine i do sada NI JEDNA JEDINA ploca nije crkla. Znam i meni je cudno, nikad msi nisam voleo, ali jednostavno nemamo problema sa plocama. Obicno ide 945PL-Neo, 965 ili 945ica sa integrisanom grafikom. Jednostavno rade... ___________________________________________________________________ It takes a non-poisoned creature to defeat and destroy a monster, that has grown and spawned a darkness, a darkness we can not tolerate.
Evo ja koristim vec drugu po redu plocu MSI za amd-a, samo Platinum edicije, nikad nikakvih problema nisam imao! Stara eno je kod ortaka, vec 4. godinu je nacela(s939).
ma zamenio sam zto sto necu bas toliko biti uz komp letos pa bar da malo ustedim kintu, inace sa Msi mi se isto klokuje e4500 kao i sa formulom, ali verovatno kad sravim proc na 1066 prica ce biti drugacija, mada trenutno mi ni ovaj nije potreban. U svako slucaju ni Msi nije toliko los. Nego u vezi onoga sa kondenzatorom sto sam pitao u prethodnom postu???
Drugaru je ranije josh KT333 Pro ulazio u WIN posle 30 crtica kod punjenja XP-a. Znala je se ne upali i ponekad resetuje.
Posle je imao Neo4 Diamond koji je izgledao isto kao i Platinum, nije imao integrisanu zvucnu koju bi trbalu, a ispod nalepnice Diamond je bila nalepnica Platinum a ispod nje samo Neo4 - SATANA.
Moj Neo4 Platinum je bio strashno zanilmjiv, kad kod mu ubacish dve razlicite memorije, popijash tit-tit-tit i itd.
A svaki novi BIOS je bio sve gori. Inace imam odlicno iskustvo sa MSI-jem. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
na netu se navodi kao BestBuy i kazu da je donekle bolja od GA. Nego uz ove revizije ne dolazi opciono USB dr.LED bracket pa da li neko ima to visak. To je ona back plocica koja ima 4 LE diode za dijagnostiku. Ako neko ima treba za ovog ortaka: alias mu je murakami...
Mogu ja da ti dam. Kod sestre je uboden u plocu (bivshi Neo4 Platinum), i sve joj je na default-u i u zivotu joj nece trebati. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Mislim da se MSI u zadnje vreme sa svojim plocama dosta poravio kao i sa OC mogucnostima,a i cena ove ploce je dosta pala, prvi put u zivotu da kazem ovog puta da ja biram od ove dve, uzeo bih MSI
Proći će dosta vremena, ploča i čipsetova dok oni kod mnogo korisnika ne povrate poverenje, ako uopšte uspeju. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Dakle Machino ne prestajes da me odusevljavas:)))) Imam utisak da usatanes ujutro protegnes se i kazes:`Ovo je jos jedan lep dan za pljuvanje po Gigabajtu.`
Uzmi MSI siguran sam da je mnogo bolji izbor od GA smeca...Ustvari mislim da treba zabraniti GA ploce zakonom,a ljude koji znaju sta znaci izraz `GA kvalitet` baciti na Goli otok da ne truju omladinu.
OK...Machine ako te svi podrzimo da su Epox RDA8+ i sve GA ploce najgore smece ikad i ako se svi slozimo sa tobom da su Canon foto aparati najvece djubre koje je ikad postojalo hoces li onda MOLIM TE prestati sa ovakvim temama?????
MOLIM TE NE ZBUNJUJ LJUDE VIDIS DA SE PRIMAJU I DAJU TI OZBILJNE ODGOVORE MISLECI DA OVA TEMA STVARNO IMA NEKI SMISAO.
Canon je OK, ja sam samo rekao da je Nikon bolji. Nisam se zalio na Canon vec da ostavljaju otiske na socivima, ponekad. Iskreno kroz ruke mi je proslo 20-ak GA-P965P-DS3 i GA-P35-DS3 ploca i sve su bugovale. Iz drugih bliskih iskustava tvrdim da je svaka peta od njih poluispravna. Isto je bilo i sa Epox-om samo jos vise, sto je i VMARC potvrdio - tamo makar svaka druga ne sljaka dobro, cak ni MSI nije imao tako nesto mada su jedno vreme imali uzas stampu i komponente tako da su sa nje cesto otpadali SMD elementi. GA mi je sada iza MSI jer sam se debelo opekao. Znao sam od ranije da GA nije imao modele kao ostali, nikad nije niti ce biti sam vrh u nekom modelu, setimo se istinksih legendi: MSI (BX master, KT7 Turbo...), Asus (K7V-T, P3B-F, BlackPearl, ROG....), Abit (KT7-A, BE6-II, BX-133 RAID, NF7-S, IC7 max...). To GA nema...doduse uvek mi je bio na 3-4 mestu...ali u poslednje 2 godine samo smece...to nije samo moje misljenje, naveliko hvaljeni modeli otkazuju svakom 4 na PCberzi ko se drznuo da je nabavi...ziva istina
Ovom MSI K9A2 CF plocom, preliminarno, sam vrlo zadovoljan. Jedino smo RAM morali da ubodemo u slotove razlicite boje kako bi digao POST i dao DualChannel (128bit), u istim DIMM bojama nece da radi. Nakon toga sve islo glatko: update BIOSa...cak je digao WinXP sa driverima za plocu sa nVidia chipsetom :) Ploca je dobre izrade na oko, vrlo korektnog layouta...jaci chipset...iz prve ruke mogu reci da je bolja od GA-MA770-DS3 i Biostar TA770 A2+...kosta 68e i za te pare nudi pravi BestBuy...ortaku je ostalo da sve to istestira...za par sati instaaliranja i brkanja nijedan incident, jos samo da imamo dr.LED...masina je:
AMD64 X2 5000+ BOX TT 420W PurePower WDC 32GB SATA2 7200/16 2x1GB Geil Ultra DDR2-800 Asus ATi 3650 256MB GDDR3 TOP
iskreno zadovoljan sam plocom za ovo kratko vreme ia ko bude nastavila tako da radi, tiho i pouzdano pre bih se vratio MSI preporukama nego nekog zeznuo i savetovao da uzme GA...fuj, opekao sam se i licno sa njima ali neka sada oni budu u senci kao i sto je bio MSI u proteklih 5 godina...nista drugo i ne zasluzuju...no ASUS je ipak ASUS
DSS, ne treba biti ironican...sve je ovo u korist i nauk nase IT populacije...bidnimo realni...sada je ipak i GA Gigashit
:: Canon je OK, ja sam samo rekao da je Nikon bolji. Nisam se zalio na Canon vec da ostavljaju otiske na socivima, ponekad. Iskreno kroz ruke mi je proslo 20-ak GA-P965P-DS3 i GA-P35-DS3 ploca i sve su bugovale. Iz drugih bliskih iskustava tvrdim da je svaka peta od njih poluispravna. Isto je bilo i sa Epox-om samo jos vise, sto je i VMARC potvrdio - tamo makar svaka druga ne sljaka dobro, cak ni MSI nije imao tako nesto mada su jedno vreme imali uzas stampu i komponente tako da su sa nje cesto otpadali SMD elementi. GA mi je sada iza MSI jer sam se debelo opekao. Znao sam od ranije da GA nije imao modele kao ostali, nikad nije niti ce biti sam vrh u nekom modelu, setimo se istinksih legendi: MSI (BX master, KT7 Turbo...), Asus (K7V-T, P3B-F, BlackPearl, ROG....), Abit (KT7-A, BE6-II, BX-133 RAID, NF7-S, IC7 max...). To GA nema...doduse uvek mi je bio na 3-4 mestu...ali u poslednje 2 godine samo smece...to nije samo moje misljenje, naveliko hvaljeni modeli otkazuju svakom 4 na PCberzi ko se drznuo da je nabavi...ziva istin :: :: Ovom MSI K9A2 CF plocom, preliminarno, sam vrlo zadovoljan. Jedino smo RAM morali da ubodemo u slotove razlicite boje kako bi digao POST i dao DualChannel (128bit), u istim DIMM bojama nece da radi. Nakon toga sve islo glatko: update BIOSa...cak je digao WinXP sa driverima za plocu sa nVidia chipsetom :) Ploca je dobre izrade na oko, vrlo korektnog layouta...jaci chipset...iz prve ruke mogu reci da je bolja od GA-MA770-DS3 i Biostar TA770 A2+...kosta 68e i za te pare nudi pravi BestBuy...ortaku je ostalo da sve to istestira...za par sati instaaliranja i brkanja nijedan incident, jos samo da imamo dr.LED...masina je :: :: AMD64 X2 5000+ BO :: TT 420W PurePowe :: WDC 32GB SATA2 7200/1 :: 2x1GB Geil Ultra DDR2-80 :: Asus ATi 3650 256MB GDDR3 TO :: :: iskreno zadovoljan sam plocom za ovo kratko vreme ia ko bude nastavila tako da radi, tiho i pouzdano pre bih se vratio MSI preporukama nego nekog zeznuo i savetovao da uzme GA...fuj, opekao sam se i licno sa njima ali neka sada oni budu u senci kao i sto je bio MSI u proteklih 5 godina...nista drugo i ne zasluzuju...no ASUS je ipak ASU :: :: DSS, ne treba biti ironican...sve je ovo u korist i nauk nase IT populacije...bidnimo realni...sada je ipak i GA Gigashi :: :: :: :: - A N G E L -
Machine u zadnja tri meseca sam drugu koji se bavi prodajom racunara(a obicno od mene trazi savet oko komponenti) sklopio ravno 12 konfiguracija sa GA plocama uglavnom GA P35-DS3L,EP35-DS3,jedna GA X48-DQ6...Kod AMD konfiguracija sam isao ili na GA-MA78GM-S2H ili GA n560-S3 AM2...Pored GA prosle su i dve Biostar Tforce 590SLI Deluxe... Pogodi koliko od gore navedenih ploca pokvarilo ili imalo bagove.Tacno 0,0(slovima:nula zarez nula) komada...APSOLUTNO NI JEDNA...Ovde ne racunam moju GA plocu i par ljudi koje znam da imaju jer i sa njima nije bilo apsolutno nikakvih problema... Proveri da te bagovite ploce nisu neki `Gigubote` ili samo Asusi prefarbani u plavo... Salim se naravno.
PS. Sto se tice Canon foto aparata necu da trazim post,ali nemoj da zezas znas i sam sta si rekao.
Ajd u zdravlje...Ziveo Asus,smrt izdajnckom Gigabajtu!!!
Za sada radi odlicno , mada ja i nisam neki lik koji moze da vam nesto posebno kaze jer u narednom periodu nemam nameru da klokujem, tako da.....
Sto se tice slotova za ram koje je machine pomenuo, i zvanicno je potvrdjeno da dual channel ide na dva slota razlicite boje !?! Kakav debilan potez ! 1. i 3. zelene 2. i 4. narandzaste a dual channel je sa 1. i 2. slotom !?!?
U zadnje 3 god, na moju veliku srecu, mi se od gomile GA i MSI ploca vratilo jako malo na reklamaciju (na sto komada mozda 1 ili 2 ploce) a uvoznik sa kojim radim najvise uvozi samo njih....ima tu bas dosta lowcost varijanti i one su mi se za svakodnevni rad pokazale ok jer mi se niko ne zali, mnogo ih je vec i izaslo iz garancije i dalje rade... Napominjem svakodnevni noramalan rad na racunaru bez OC pun gas za 24/7...za to ne mogu da tvrdim nista! Da sam imao gomilu problema batalio bi to i presao na nekog drugog proizvodjaca....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.