Na koji nacin su zakljucani ti iPhone-ovi iz Amerike ? Ne mogu da rade sa nasim karticama,mrezama ? Kako se dekodiraju ? Za 400 $ (280e) je to extra kupovina ako moze neko da mi dones iz amerike. Inako ocu da kupim Ipod,a onaj od 8GB sa tolikim ekranom je 350e. Ovde iphone kosta min 440e.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Niko ti nece doneti za 280e iz Amerike osim licno tvog prijatelja ili rodbine....kupice ga tamo za 280e i prodati ovde za 10-15e manju cenu nego u prodavnici.....
Nisu zakljucani nego nisu predvidjeni da se koriste za teritoriju van USA i onda moraju da se prilagode drugim mrezama i servisima, da se dekodiraju za nase uslove....a cim se to uradi, telefon gubi garanciju i postaje ilegalan...Citao sam , u junu treba da izadje poboljsana verzija koja ce se pojaviti iza evropsko trziste.
Pa donece mi orijatelj ako mu kazem. Jebem mi se za garanciju jer ionako sta tu ima da se pokvari,a i za 280e me zabole. Glupi apple sto nije izado telefon za evrposko trziste !??!
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Oko necega u sta se, evidentno uopste ne razumes. iPhone stize neaktiviran sa karticom provajdera i moze se aktivirati samo iz iTunes-a za koriscenje sa tom karticom. Telefon se dekodira za manje od 2 minuta (sa updateom firmwera za 5 minuta) i moze se koristiti NA SVIM mrezama. Vraca se u FABRICKO stanje za 5 minuta. Da rascistimo zablude oko garancije, ukoliko se ista desi telefonu u garantnom roku, telefon se updateuje kroz iTunes i automacki se vraca na fabricko stanje - zakljucan i ceka aktivaciju. Kao takav se salje u Apple i apsolutno podleze garanciji, tako da dekodiranje (jailbreak & Activate) ne utice na ostvarivanje garancije kod Apple-a. Kao sto rekoh, sto se tice nasih prodavnica mobilnih telefona, s obzirom da se prodaju i sa po 100 evra zarade, uvek postoji par komada za zamenu, ukoliko telefon ne moze da se servisira. Inace servis telefona uopste nije komplikovan za solidnog servisera mobilnih telefona (prisustvovao sam zameni displeja). Procenat otkazivanja, a da nije u pitanju softverski problem ja mizeran.
Sajko, ako ti neko donese iPhone iz Amerike, slobodno mi se javi, otkljucacu ti ga za DZ.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647108. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.