Pozdrav svima, zanima me da li nekako moze da se dekodira ovaj telefon (znam da moze) ali bez odlaska u servis,inace uzet je u telenoru ali bih koristio i 064 karticu, ima li neki program ili tako nesto da bi to moglo da se odradi u stanu za kompjukterom. Jbg vredi ustedeti 10 jevrica ako neko ima ideju neka javi
a jesi li ti probao da ubacis 064 karticu ? znam da ti oni kazu da ce raditi samo sa njihovom mrezom ali sam licno video par puta da telefoni uzeti u telekomu, telenoru...rade sa drugim mrezama....ne znaci da je tako u 100% ali eto, kazem sta sam video
p.s. bolje da ti to uradi profesionalac a ne bilo ko, posle ces se kajati kada zablokiras telefon zbog ustede od 10e pa ces placati 100e
poseti forum sajta https://www.mobilnisvet.com tamo ces naci dosta korisnih stvari oko telefona pa i tih stvari i tamo se raspitaj, verovatno ce oni bolje znati. Nisam siguran ali mislim da za tu operaciju moras da skidas sa neta firmware i jos nekoliko gluposti plus programi potrebni za ubacivanje novog softvera u telefon, HS++....GSlide i slicno, ne znam tacno.U svakom sl trebalo bi da bude relativno prosto, ali uvek postoji mogucnost da `ubijes` telefon, resenje za to ti je da ponovo pokusas isti postupak ili ako to ne pomaze onda ces morati da ga nosis u servis! Dosta toga zavisi i od samog telefona, SE telefoni imaju razne zastite od ubacivanja novog softvera, tipa CID 36 brown, red.....pa CID 49 opet verzije brown i red i tako dokle oces. Posto je telefon predpostavljam nov, verovatno ces imati n***eb jer ima i noviju zastitu, ali nista nije ne moguce, naravno rizik uvek postoji. Kao sto vec rekoh poseti gore navedeni sajt posvrcen mobilnim telefonima i na njihovom forumu se obrati nekome ili sam potrazi neke od ranijih tema!
da se i ja ubacim,dekodiranje ne bih trebalo da bude vise od nekih 400/500din,ne zamajavaj se, po servisima deru ljude kao ovce,taj telefon je stariji model pa dekodiranje je rutina inace za dekodiranje postoje masine koje se kopcaju preko usb porta,one ti kostaju oko250e,ali su limitirane na nekoliko serija telefona,takoda ne postoji nijedan program koji moze da se skine sa neta i odradi tako nesto,osim programa za flesovanje,ili zamenu softvera
Ne postoji drugo rešenje osim dekodiranja !!! Isti problem sam imao sa Nokia N73 telefonom. Ja sam našao u oglasima neke likove koji to rade za 600 din.
Hvala svima na odgovorima eto vec danas idem u neki servis, ja sam mislio da taj postupak i nije nesto komplikovan i da ne moze da bude stetan po telefon ali sad sam se uverio da to bas i nije tako. Jos jednom hvala pozzz
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647109. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.