koji mobilini - DS, autonomija, video pozivi, email
STRANA 1 OD 1
Antilohije
koji mobilini - DS, autonomija, video pozivi, email
06.10.2020. 14:36
T67778
status: user broj poruka: 688
Pozz drugari,
potrebna mi je preporuka za novi smart mobilni.
Bitni faktori su: - da bude Dual SIM (pravi a ne hibridni) - autonomja baterije od bar nekoliko dana pri prosecnom koriscenju (moj prethodni telefon koji teram vec 4. godinu Acer Zeist liquid plus drzao je do 5 dana sa 5000 mAh, sad je u raspadu ali i dalje drzi bar 3 dana) - da normalno podrzava video pozive - skajp, signal, vajber - da normalno podrzava yahoo i google email - ekran sto veca inčaza - cena vs q optimalan racio - da nije `flagship` ni od jedne vrste, narocito ne trula jabuka, sljamsung, žaomije, kurawei itd.
Nebitni i nepotrebni faktori: - razne optike, milion kamera napred i nazad, nisam selfer, bloger, vloger, infuenser itd. - ali opalim po koju fotku kad mi je lakse nesto da fotografisem nego da zapamtim - snap i ostali dragoni, tamo neke silne rezolucije, ne igram igrice, bude da opalim po neku logicku igricu u nekoj cekaonici, tipa flow, sudoku, 4 in a line itd.
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
Pa onda uzmi 8, devetka je navlakuša za neupućene da misle kako imaju noviji i bolji telefon...
Budale računaju na sreću.
:: ovi modeli koje ste predlozili na zalost ne mogu lako da se nadju uzivo, pogledaju, opipaju :: :: sve u svemu, prema mom istrazivanju, za to sto meni treba ispada ovaj žaomi redmi 9 nenadjebiv, dokle smo dosli.. :: :: žao mi para da platim premiju na fashion kad i tako sve to sklapa brat Si i njegovi članovi, bolje da uzmem žaomi :: :: e moja Nokio, Eriksone, Motorolo medju fjordovima i jezerima... :: :: ::
pa polako i nezno, dok se ne nadje pravi partner :)
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
Dok sam brojao pare na kasi žao mi crvenih mi... Ali šta sad, čelična braća su čelična braća i njima se mora platiti. Ili njima ili Amerikancima a pošto sam nosao i taj iphone x pro pa me se nije `dojmio`...
Rano je bilo šta reći, ali prvi utisci su vrlo pozitivni
@Daum - ti druže ako Piška razumeš a mene ne, treba stvarno da se zabrineš :)
Redmi 9 ima pravi DS, dve razlicite nano kartice istovremeno (dual 4G) i plus poseban slot za ekstermu SD memoriju.Telefon je za te pare OK (oko 170 ojra platio). Plastika je lepa, nije cheap, uzeo sam sivu varijantu. Deluje mi da zvučnici nisu najsjajniji, mada i nemam sa čme da uporedim, nekako mi stari Acer ima mekši , baršunastiji zvuk, možda i umišljam. Od aplikacija sve radi brzo i smooth. Napominjem da kamere nisam mnogo koristio, inače se slabo bavim fotografisanjem i snimanjem. Ekran je veliki 6.5 inča, uglovi su tu negde kao i Acer a malo zaboli ruka kad se dugo priča jer mi je telefon malo težak za dugo držanje. Baterija će mislim trajati po nekoliko dana uz neko umereno korišćenje. Igrice ne igram tako da ne mogu ništa da kažem o tome.
Zezao sam se - xiaomi žaomi para itd. - ali solidan je telefon za toliko novca, tako da mi i nije žao. Dobije se čak i futrola...
Pravi dual SIM podrazumeva da kada razgovaras na jednoj kartici a neko te pozove na drugu da ne dobije poruku da si nedostupan na drugu vec da dobijes informaciju o pozivu. To najverovatnije nisi dobio.
Nisam siguran, tesko mi je to da proverim, kartice su iz dve razlicite drzave, a motherland and fatherland su sa velikom vremenskom razlikom tako da mi se nije desio istovremeni poziv, vidim da mi sms radi normalno na obe kartice...
:: Pravi dual SIM podrazumeva da kada razgovaras na jednoj kartici a neko te pozove na drugu da ne dobije poruku da si nedostupan na drugu vec da dobijes informaciju o pozivu. To najverovatnije nisi dobio.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.