Ne cujem glas, a cujem zvuk i muziku (vokal u pesmi ne cujem)
STRANA 1 OD 1
Mojtezdrma
Ne cujem glas, a cujem zvuk i muziku (vokal u pesmi ne cujem)
07.06.2020. 20:12
T67589
status: user broj poruka: 290
Postovani,
Imam problemcic sa relativno novim telefonom. U pitanju je redmi note 8 pro, tj. mozda je problem i u slusalicama. Naime do sada je sve radilo ok (nekih 2 meseca) i sada odjednom preko slusalica ne cujem glas, ali cujem zvuk. I u toku poziva, i na filmu i na yt, dakle na svemu isti fazon. Kada uguram neke slusalice za 200 din sve radi. A ove slusalice koje na njemu od juce zabusavaju na lap topu rade sasvim normalno. Dakle ispada da radi i telefon i slusalice ali ne rade u paru. A do juce su radili. Kako to?
Dell Inspiron 3737 Intel Core i7-4500U 1.8GHz 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz 1TB SATA 5400rpm AMD Radeon HD 8870M 2GB DDR5 17.3` LED Backlight HD+ 1600x900 (TrueLife)
Imam isti telefon, ali mi se to nije dešavalo. Pitaj na FB Xiaomi Srbija. Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Re: Ne cujem glas, a cujem zvuk i muziku (vokal u pesmi ne cujem)
07.06.2020. 23:59
status: user broj poruka: 1260
Nekako su ti se kratkospojili levi i desni kanal na tim slušalicama, dobro poznat problem. Osim što ne čuješ glas efekat bi trebalo da bude i blagi eho. E sad, razlog zašto rade na laptopu a na telefonu ne je zato što laptop ima tri kontakta na audio konektoru dok telefon i slušalice verovatno imaju četiri (zbog mikrofona) i tu negde dolazi do spoja. Pretpostavljam da i te slušalice od 200 din imaju 3 kontakta pa zato ne prave problem na telefonu. Ili si razvalio ulaz na telefonu ili se konektor na slušalicama malo oštetio pa to pravi razliku kod ulaza sa 3 i 4 kontakta. Proveri da li dovoljno duboko uđe bananica od slušalica u telefon.
Bravo. Besplatno si dobio ``karaoke - vocal elimination effect``.
08.06.2020. 03:40
status: user broj poruka: 10999
Nece biti da je (samo) ovo sto sugerisu srdoch i gilence - u tom slucaju bi dobio mono zvuk x2, dakle oba kanala u oba ushesa. Otkazali neki prekidaci (tipke)? Probaj da na telefonu menjas podesavanja zvuka - balans i ``channel swapping`` ako je moguce, pa ustanovi ima li razlike...
Dok ne odgovori cijelovito, možemo samo nagađati. Da li si slučajno pravio profile za te slušalice ?
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Rade sve zive slusalice na telefonu, probao sam jos 5 pari i sa mikrofonom i bez. Dakle do slušalica je,iako nisu osteceno, ali mozda se nesto zeznulo iznutra u kablu ili cemu vec. Ja se zaista slabo razumem, ali wko vec druge slusalice rade, onda je to to. Ne rade slusalice na drugom telefonu uopste. Tako da nemojte kupovati JBL T210. Manje od dve godine su radile (a ja nisam neko ko ih njaka mnogo i ko ih uopste mnogo koristi).
Hvala na odgovorima
Dell Inspiron 3737 Intel Core i7-4500U 1.8GHz 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz 1TB SATA 5400rpm AMD Radeon HD 8870M 2GB DDR5 17.3` LED Backlight HD+ 1600x900 (TrueLife)
Moja drugarica je imala isti problem sa JBL bubicama. Kupila ih je u Nemackoj. Imala je racun i garanciju, uredno su joj zamenili za nove, ovde kod nas u Beogradu. Pri zameni su zadrzali racun. Nove su pokazale isti problem posle par meseci ali sada nema racun da bi opet zamenila. Ona ih je koristila na iPhone, ali su isprobane i na Androidima, ista stvar. Sve u svemu, za zaobilazenje. Ovo su bile neke dosta skuplje. Mislim da ih je platila nesto manje od 100€. Bacene pare.
@Torta mislim da ne bi dobio mono, dobio bi kontrafazu, koja se inace u programima za audio i koristi kada hoces da iz pesme izbacis tekst, tako da ja glasam za neki prekid/kratak spoj i slusalicama ili samom dzeku slusalica
Ne, ``kontrafazu`` dobijas obrtanjem polariteta (reversed polarity: ``minus`` zvucnickog izlaza na ``plus`` zvucnika, ``plus`` zv. izlaza na ``minus`` zvucnika). Posto je, prema informacijama koje nam je kolega dao, pojacavac u telefonu ispravan, sumnjamo na neki los spoj/prekid u slusalicama (``zvucnicima``) - naravno da ``glasas za neki prekid/kratak spoj i slusalicama ili samom dzeku slusalica``.
Evo jednog slikovitog objasnjenja nacina povezivanja dvaju zvucnika na jedan te isti ``izvor`` (pojacavac, pojacalo, amp...): https://geoffthegreygeek.com/?p=3910
Ako su `plus` i `minus` makar i JEDNOG zvucnika (slusalice) kratkospojeni, to bi trebalo da prouzrokuje NESTANAK zvuka (citavog frekv. spektra) u tom zvucniku. Teoretski. E, sad, pitanje je kako se to odrazava na pojacavac u konkretnom slucaju (u ovom telefonu), to jest, kako je konstruisana zastita od strujnog preopterecenja...
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.