Zdravo ljudi, treba majcki da uzmem neki tel jer joj je upravo crkao Y550... Mislio sam oko 100-150e, videh da ima nekih sa 32GB interne, 3GB rama za te novce. Znate li kakvo je stanje sada, ima li telefona? Xiaomi,Nokia,Huawei,Samsung ili nesto drugo? Ona kaze za ekran svejedno(ja mislim bolje manji, sigurnije, duze traje bat...) Mozda i preko paketa(trenutno koristi Omorika 1 - mts) Problem je sto mi nije blizu sada(oko 300 km) pa cemo probati u lokalu kod nje da nadjemo ili neka isporuka.
Potpuno sm van price, po specifikacijama ima dosta modela korektnih za te pare, a ja sam na iPhone godinama. Njoj ne bih menjao sistem sada, jedva je naucila Android...
Baš sam bio u sličnoj situaciji pre 2-3 nedelje, majci je otišla baterija na lumiji 640 posle 5 godina. Za nešto više od 14000 sam kupio honor 8a. Zadovoljna je telefonom, i brzo se snašla s androidom s obzirom da ima 66 god. Pretpostavljam da ima i boljih solucija ali je ovo najbolje što se moglo naći na lageru u maloprodajama taj dan.
I5 9400f+CM 212Evo/Asus Prime B360-plus/Gigabyte GTX1060 6GB G1 Gaming /16GB DDR4 2666MHz/256GB Intel SSD + WD black 750GB + 1Tb Samsung + 1Tb Seagate/Raidmax 600W/Chieftec LCX-03/LG 32MP58HQ-P/Altec Lansing 4100/Xonar D
Majci sam uzeo bas pre 10ak dana Samsung a20s crvene boje za 150e. Lako cete pronaci na KP, mene je kostao 150e sa dve godine garancije na sve delove.
Namerno sam uzeo tu rezoluciju malo nizu, jer matorci apsolutno ne vide razliku, a njoj treba sto jaca baterija kao i krupniji interfejs na ekranu. Ima 32gb interne, dovoljno rama i svega ostalog za njene potrebe. Telefon je ogroman i prelep, odmah se zaljube u njega zbog izgleda. Za corave matorce odlican po meni.
Finalna masina konacno sastavljena: Ryzen 3600 OC G.Skill Trident Z Neo 3800 MSI B450 Tomahawk Max RX 5700 xt Acer KG251QDbmiipx 240hz
Izgleda da Honor 8a ima u ponudi, vise radnji ga nudi, videcu sutra. Deluje korektno.
Samsung a20s je skuplji,a deluje isto po karakteristikama, sigurno je amoled u pitanju... Slazem se da rezulucija nije bitna za ovu ciljnu grupu :) Gledam samo da ima mem i da potraje par godina, ne instalira se tu bog zna sta. Jedino unuci kad dohvate tel....
Naravno bitno je da ima srpski, ali pretpostavljam da to imaju svi
Ja imam Xiaomi Redmi 7 i nisam bas nesto zadovoljan, telefon zna da baguje, oseti se da je entry level telefon, tako da bih ga zaobisao, takodje imam Huawei Honor 8X koji je malo stariji tel, i bukvalno je zver od telefona za te pare. tj ja sam ga uzeo prosle godine za 1000 din mesecno uz najjeftiniji paket.
Mislim da taj ima sada i naslednika, pa pogledaj koji ti se od ta dva vise cenovno uklapa.
+1 za Redmi. Ustedis pare, a dugo drzi baterija. Kevi i devojci sam uzeo Redmi 6 pre godinu ipo dana i dalje sljaka kao zmaj, a baterija drzi 2 dana minimum, Bagova nema, bar nisu se zalile, a meni uvek kukaju za nesto :D Redmi 8 je jos bolji. Ja licno imam A3 i baterija drzi 3 dana.
ASROCK AB350 Pro4 Ryzen 5 1600 AF 2 x 8gb DDR4 120GB SSD Patriot Blast, WD blue 320GB ASUS Expedition OC RX 570 4GB Thermaltake Litepower 550W RGB Asus DVD/RW
Hvala ljudi. Ima ih na stanju. SAd se lomimo xiaomi redmi 8 4/64GB(mts iz ugovor,malo se saceka na isporuku) ili honor 8A 3/32GB(u w.. w..,bez ugovora)
+1 za Redmi A3 i Redmi note 8. Huawei Honor 9x isto nije loš za te pare, ali prva dva zbog kamere, baterije i lakoće upotrebe.
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
mnogo losa iskustva imam sa huawei telefonima, posebno hardverske prirode, stancuju ih i ne mare da li nesto radi, u Kini milion prodavnica Huawei al ne mozes da nadjes masku za njega.
Ja sam za oko 150 e uzeo Redmi note 8 pro i nisam se poakajao ni malo.
Imam Honor 6X već više od dve ipo godine i nijednom se do sada nije zabagovao. Baterija drži sigurno ceo dan a i brzo se puni. Svrbi me da nabavim novi i sve čekam kad će da se pojave neki problemi a on radi kao prvog dana.
Hvala svima. Narucen je redmi 8 4/64GB iz mts preko paketa. To je bilo najzgodnije zbog vanrednog stanja i starijeg korisnika, a i skoro da je isplativo :) Medjutim stigao je tek danas, a narucen 27.aprila. Tako da je mogla i da ode u prodavnicu da ga kupi danas... Jos ga nisam video ni probao da napisem prve utiske, a necu ni skoro, ali korisnik-ca je vrlo zadovoljna
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.