nabavio sam novu (vecu) sd karticu, i sad hocu da sve podatke prebacim na novu. kada ubacim staru karticu u citac (i sa adpterom i bez), windows (8.1) kaze da je prazna. vratim nazad u fon, sve je ok.
ideja mi je bila: copy sve na pc, pa sa njega na novu karticu...
Da, dobra ti je zamisao. Copy/paste sve u root i to je to. Sto se problema u citanju tice, nabavi drugi citac kartica ili spoji fon na komp i pristupi kartici pa kpiraj SD - komp - novi SD.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ne moras da pravis nikakav `image` kartice, samo cepaj copy/paste u root kartice sve i to je to.
Ima tu gomila sitnih fajlova, thumbnail, viber stikeri i ostalih milion gluposti, a kartice to lose podnose kada se kopira. Icii ce to brze, samo da se zalaufa :) Ako i posle nekog vremena isto sporo ide, probaj sa drugim USB kablom, zabodi nazad u kuciste, jer je moguce a je prijavio kao USB 1.1 .
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ili deo sistema (Android-a)? To jest, mozda je Android koristi kao ``sistemski disk``... Drugo pitanje: jesi li probao da prebacis ``podatke`` (user made fajlove) sa kartice DOK je ova U TELEFONU (kablom, bluetutom ili sinhronizovanjem sa google account-om)? U ``podesavanjima`` (advanced settings) moras da odaberes ``USB media mode`` da bi PC prepoznao sadrzaj kartice (dok je ova u telefonu).
sd karticu koristi kao `internal storage`, iako nisam premestao programe na nju. nemam ih puno, svi su na telefonu, a na karticu smestam samo `licne` fajlove. i da, prebacio sam sadrzaj kartice na komp preko telefona (kablom spojen). mora biti u `media transfer` modu, jer drugacije samo puni bateriju.
niklovano, posrebreno, pozlaceno, tako da lici na guzu devojcice koja upotrebljava Koperton (Coppertone)... ``I dalje nemam resenje``! Pa zar Dzon Lenon lepo ne rece da SAMO RESENJA i ima (a problema, jok mori)!
+1 Sve je na kompu. Format karte u telefonu i nakon toga prebacuj nazad na kartu. Podrazumeva se da se misli na NOVU kartu koja je takodje enkriptovana samim formatiranjem i uvedena kao internal storage.
@tortojed Kako sijaju guzovi sa linka, progorese mi obe roznjace. Naknadno cu razmotriti tuzbu protiv tebe a ovde mi ostavi licne podatke i visinu mesecnog dohotka. P.S. Moze nagodba - da na sred Cetinja kazes da si Srbin!
:: niklovano, posrebreno, pozlaceno, tako da lici na guzu devojcice koja upotrebljava Koperton (Coppertone)... ``I dalje nemam resenje``! Pa zar Dzon Lenon lepo ne rece da SAMO RESENJA i ima (a problema, jok mori) :: :: https://goo.gl/rFGTt :: :: Ostaje ti da uradis ovo sto ti napisa ICE - niceg logicnijeg i vise samopodrazumevajuceg od toga ne ima, ba`.. :: :: ::
velicinu erektiranog mi vrsnjaka kao i za cvrstocu istoga, pa da se ti posle analnim, oralnim i taktilnim putem uveris u istinitost ovijeh podataka?
A dje mi nadje bas Cetinje, vidji? Pa zar iznad Cetinja ne pociva najvisociji, najsnazniji, najpismeniji, najljepsi i najbradatiji Srbin vo vjeki vjekova?! Tu bi se hrabrost pokazivala izjasnjavanjem da NIJESI Srbin no poturica (poturao se pod Turke, u kombinaciji fote i zmurke) koji je izbjeg`o istragu...
Sve sam to uradio. Bas kao sto ste napisali. Jos od Gilopiletovog odgovora. Ubacim novu SD, fon me pita za formatiranje, uradim to. Ali sve vreme, u `padajućem meniju` (swipe down) imam poruku da stara kartica `is missing`. Svaki pokusaj kopiranja sadržaja sa kompa na tu novu - završi sa endless error-ima. Gomila `unable to...` prozorčića.
Nije ovo tako kompleksna radnja, ali negde bagujem/ baguje
Mozda je ``bivsa`` kartica sadrzavala neke ``skrivene`` (a sistemske) fajlove koji sada, dakako, sistemu nedostaju... Ako se usudjujes, mogao bi da ostavis ovu novu karticu tu gde je (u telefonu) pa da pokusas ``factory reset``, ne bi li telefon iz bekapa restaurisao sistem iskoristivsi pri tome i karticu. Ako to prodje, ostalo ce ici lako...
To se dogadja zato, sto sa Android 7.0+ mozes da objedinis memoriju telefona sa memorijom kartice. Prakticno `RAID 0`. To proveri pod Settings - storage ili sl., ali sa starom karticom. Ako se to desava, prekopiraj podatke sa stare kartice negde na komp, pa u telefonu razdvoj karticu od interne memorije. Trebalo bi da postoji opcija pod storage da mozes da razdvojis.
...Dakle, NIJE ``Android 7.0+``, odnosno, ova stvar je aktuelna vec par godina.
@Logout: Lepo ti rekoh, jos u prvom javljanju da je, verovatno, kartica koriscena kao sistemski disk. Jos lepse ti objasnih da pokusas da resetujes sistem (pri cemu ce da ``prepozna`` ovu drugu karticu) i problem resen..
Ja sam i potvrdio da `ima sistema` na kartici, procitaj gore. Restart sa novom nije davao nikakav boljitak, jer suština je u sledećem: sve dok ne `razdužiš` staru kartu (migrirah podatke u int. storage), i ne raskineš joj trajno vezu (forget) sa sistemom, sa novom nemaš šta da radiš.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.