Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Povracaj novca za pokvareni telefon
STRANA 1 OD 2  
vukdusan Povracaj novca za pokvareni telefon 02.09.2016. 08:33 T63919

status: user
broj poruka: 800
Cao svima, možete li mi dati par saveta oko mog problema?

Kupio sam Lg G4 krajem aprila, preko oglasa, od coveka koji ga je uzeo preko ugovora sa VIP operaterom. Telefon je bio uredno zapakovan, bez defekata, sa fiskalnim racunom (prodavac `VIP Mobile`) i garancijom na dve godine. Tokom septembra sam bio u Nemackoj na studentskoj razemni, i telefon se vec 3. dana potpuno pokvario, sto je bas paralisuce u stranoj zemlji, a cekao sam par dan na novi.
Sada kada sam se vratio, otisao sam u VIP, gde su me odbili uz komentar da samo ugovarac moze da donese mobilni na reklamaciju (iako ni na fiskalnom ni na garanciji ne pise ko je ugovarac, niti je on u obavezi da ne otudjuje telefon dok traje garancija ili ugovor, a na racunu se navodi VIP kao prodavac). Poslali su me u zvanicni servis, gde sam juce i odneo telefon (iako sam posle shvatio da nisam morao, jer je to obaveza maloprodavca). Sad čekam evaluaciju kvara, mada znam da je 99% lipsala matična ploča, već sam imao G4, naivno sam ope uzeo isti, misleći da je problem sa matičnom ograničen na prve serije.

Posto mi ne treba zamenski uredjaj - jer sam isti bio primoran da kupim u drugoj zemlji, dosta skuplje, a ne zelim ni popravljeni telefon nazad jer je model ocigledno defektan, koje pravne mehanizme mogu da primenim kako bih dobio povracaj novca? Telefon je kupljen u VIP-u pre manje od 6 meseci, dakle mogu da tražim povraćaj novca.

Hvala svima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Neces dobiti taj novac. Samo drugi telefon, eventualno. 02.09.2016. 08:36 #623031

broj poruka: 10999
...

vukdusan Re 02.09.2016. 08:42 #623032

Ok, ali po svim zakonskim pravilima mogu da trazim povracaj novca.
Jednostavno me je greška na telefonu koštala i stalo mi je da to naplatim. Nemam koristi od drugog telefona....
gilopile ... 02.09.2016. 08:47 #623033

broj poruka: 9459
Mislim da nece ni u kom slucaju da ti daju novac, vec, ako se taj ne moze popraviti, dobices isti novi, drugi u istom cenovnom rangu ili jaci.
Novac samo u slucaju da nemaju adekvatnu zamenu, raspala se firma i sl.
Lepo uzmes i odmah u oglase za 10-15% nizu cenu od vrednosti novog i to ti je to.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

sSHarK Re: Povracaj novca za pokvareni telefon 02.09.2016. 09:34 #623035

broj poruka: 990

Pravnim mehanizmima možeš da obrišeš pedu, ybg! Ako budeš imao dovoljno sreće da ti poprave fon, bez da platiš popravku, ili daju nov, bacaj na oglase, a za sledeći put pre bilo kakve kupovine nađi neku babu, tetku, komšiju, ortaka koji je član svetskog kluba potrošača da te učlani u isti i takve stvari ti se više neće dešavati, nikad.

i3-6300 | PRO GAMING | TridentZ | m4 | AX750 | Stryker | U2412M | G15+G9 | C920 | ATP3
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zerocool55 Re: Povracaj novca za pokvareni telefon 02.09.2016. 09:40 #623036

broj poruka: 1131
Savet onima koji su prosli kao ti nikako ne ici u poslovnicu nego pravo u ovlasceni servis u kome je bito da imas telefon i fiskalni racun drugo ih neinteresuje..Ima neki servis na NBG- u ovlascen LG-ijev koliko znam tamo sam ja isao imam LG preko ugovora a na ugovoru stoji drugi lik zato i kazem ovo..

E sada ako oces povracaj novca to ce da ide jako tesko jer nisi vlasnik u servisu mogu da ti odobre povracaj novca samo u slucaju da vise nemaju LG 4 cak i da se to desi Vip treba da to da realizuje a oni ce ti reci nisi vlasnik.. Jedino kako ovo mozes da uradis je da imas dobrog prijatelja i u servisu i u VIP-u..
vukdusan re 02.09.2016. 11:08 #623039

A u slucaju da kontaktiram ugovaraca, da li bi njemu vratili novac?

Prihvatam sta govorite, ali smatram da to nije pravedno sa njihove strane. Ja sam vlasnik, prvi vlasnik nije u obavezi da ne otudjuje telefon, garancija nije personalizovana nego glasi na uredjaj itd
gilopile ... 02.09.2016. 11:12 #623040

Pa ne moze ni njemu da vrate novac. Ti si kupio telefon,a ne orocio novac kod njih. Tako da mozes samo dobiti novi telefon, isti ili bolji.

Ako nemaju tel za zamenu, tada ti moraju vratitii novac, a ne, recimo, povrce ili neku drugu teh. robu u vrednosti istog. Vrlo jednostavno.

vukdusan Re: ... 02.09.2016. 11:20 #623041

У првих 6 месеци имате право да вам трговац замени или поправи робу или врати новац у износу који сте платили. Поправка робе је могућа само уз вашу изричиту сагласност!

Sa zastitapotrosaca.gov

:: Pa ne moze ni njemu da vrate novac. Ti si kupio telefon,a ne orocio novac kod njih. Tako da mozes samo dobiti novi telefon, isti ili bolji
::
:: Ako nemaju tel za zamenu, tada ti moraju vratitii novac, a ne, recimo, povrce ili neku drugu teh. robu u vrednosti istog. Vrlo jednostavno
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

gilopile ... 02.09.2016. 11:41 #623042

Heheh, kako da ne. Ima tu bilion rupa u tom zakonu. Mislim, odi kod njih i trazi novac pa ces da vidis sve crno na belo i da nije to bas kako tu pise :D
Mislili su oni na sve kada su pravili taj ugovor...

Kao sto ti rekoh, novac mozes dobiti natrag jedino ako nemaju novi tel da ti daju ili ne mogu taj da poprave.

Da se razumemo, voleo bih ja da nisam u pravu i da uzmes taj kes, ali...

duqp Izbunari novi isti 02.09.2016. 12:17 #623043

broj poruka: 3466

I prodaj ga. Tako si vratio novac. Mozda 10 20e manje ali nema to veze. Bolje nego da ostanes opet sa g4 koji je isto napravljen kurtonski i ima da rikne posle 3 ili 5 ili 50 dana.

Jbg komplikacija ali sta ces. Ne daj se

gilopile ... 02.09.2016. 12:22 #623044

To mu i kazem. Bilo koji novi kad dobije bice iste ili bolje specifikacije. Stavi u oglas za nesto manje para i to je to.

zerocool55 Re: ... 02.09.2016. 12:47 #623047

E moji Giopile da vidis kada udari ruka prijateljska na pravom polozaju imaju te sve rupe da se pretvore u mount Everest.. A vidim o cemu se ovde radi lik oce da mu vrate pare jer na tom racunu pise cifra koja je sigurno veca koju ce da dobije na oglasima, da si vlasnik racna mozes da pokusas i da uradis nesto da recimo oces u inspekciju i da se zalis ovako lepo ti vidi da li moze nov ili da ti taj poprave pa na oglase..

:: Heheh, kako da ne. Ima tu bilion rupa u tom zakonu. Mislim, odi kod njih i trazi novac pa ces da vidis sve crno na belo i da nije to bas kako tu pise :
:: Mislili su oni na sve kada su pravili taj ugovor..
:: Kao sto ti rekoh, novac mozes dobiti natrag jedino ako nemaju novi tel da ti daju ili ne mogu taj da poprave
:: Da se razumemo, voleo bih ja da nisam u pravu i da uzmes taj kes, ali..
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

MACHINE Ovako stoje stvari 02.09.2016. 14:13 #623049

broj poruka: 5706
Ako se telefon pokvario u prvih 6 meseci (i reklamiran je pre isteka 6m), vlasnik ugovora na kome je telefon IMA ZAKONSKO PRAVO DA TRAZI POVRACAJ NOVCA umesto popravke/zmene ukoliko ima fiskalni racun koji je placen, nezavisno od paketa. Ako je u sklopu paketa pa preprodat onda je to druga prica. Novac tada nije opcija.

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

miki069 Lova malo sutra 02.09.2016. 14:25 #623050

broj poruka: 1234
Pošto je telefon uzet preko ugovora sa VIP-om, koju lovu očekuješ da ti vrate.
1 dinar koliko ga je prvi vlasnik platio uz ugovor?
Ili neku siću dinara koju je platio uz ugovor?

vukdusan Re: Lova malo sutra 02.09.2016. 15:55 #623056

Na računu piše 72000. Poenta je da se telefon pokvario, da sam bio prinuđen da kupim drugi, da njih ne treba da interesuje za koliko ja mogu da prodam itd... ne vidim zašto je različito da li ga na reklamiciju nosi ugovarac ili ja, on je svoj deo otplatio/otplacuje, a od mene je dobio pare, u kešu. Ja sam vlasnik telefona, a na garanciji ne piše ničije ime.

Samo se pitam da li je to mrtvo slovo na papiru, ili ću morati da jednostavno odbijam da dam dozvolu za popravku, odbijam telefon koji mi nude u zamenu (jer vidim da G4 više nemaju, inače telefon je sjajan, ali neke serije su pogođene tim bootloop bugom i do kvari doživljaj), i pretim inspekcijom ako telefon poprave bez moje dozvole ili ako mi ne izađu u susret...

:: Pošto je telefon uzet preko ugovora sa VIP-om, koju lovu očekuješ da ti vrate
:: 1 dinar koliko ga je prvi vlasnik platio uz ugovor
:: Ili neku siću dinara koju je platio uz ugovor
zerocool55 Re: Re: Lova malo sutra 02.09.2016. 16:09 #623058

Jel sam lepo rekao da racunu pise mnogo vise para nego sto ce ikada dobiti na oglasima :D

:: Na računu piše 72000. Poenta je da se telefon pokvario, da sam bio prinuđen da kupim drugi, da njih ne treba da interesuje za koliko ja mogu da prodam itd... ne vidim zašto je različito da li ga na reklamiciju nosi ugovarac ili ja, on je svoj deo otplatio/otplacuje, a od mene je dobio pare, u kešu. Ja sam vlasnik telefona, a na garanciji ne piše ničije ime
:: Samo se pitam da li je to mrtvo slovo na papiru, ili ću morati da jednostavno odbijam da dam dozvolu za popravku, odbijam telefon koji mi nude u zamenu (jer vidim da G4 više nemaju, inače telefon je sjajan, ali neke serije su pogođene tim bootloop bugom i do kvari doživljaj), i pretim inspekcijom ako telefon poprave bez moje dozvole ili ako mi ne izađu u susret..
:: :: Pošto je telefon uzet preko ugovora sa VIP-om, koju lovu očekuješ da ti vrate
:: :: 1 dinar koliko ga je prvi vlasnik platio uz ugovor
:: :: Ili neku siću dinara koju je platio uz ugovor
:: ::
vukdusan Re: Re: Re: Lova malo sutra 02.09.2016. 16:11 #623059

Pa toliko me je koštalo što sam telefon uzimao u Nemačkoj umesto ovde. A ti vidi pa pomozi da uzmemo pare od lopova, umesto što se rugas :p

:: Jel sam lepo rekao da racunu pise mnogo vise para nego sto ce ikada dobiti na oglasima :
:: :: Na računu piše 72000. Poenta je da se telefon pokvario, da sam bio prinuđen da kupim drugi, da njih ne treba da interesuje za koliko ja mogu da prodam itd... ne vidim zašto je različito da li ga na reklamiciju nosi ugovarac ili ja, on je svoj deo otplatio/otplacuje, a od mene je dobio pare, u kešu. Ja sam vlasnik telefona, a na garanciji ne piše ničije ime
:: :: Samo se pitam da li je to mrtvo slovo na papiru, ili ću morati da jednostavno odbijam da dam dozvolu za popravku, odbijam telefon koji mi nude u zamenu (jer vidim da G4 više nemaju, inače telefon je sjajan, ali neke serije su pogođene tim bootloop bugom i do kvari doživljaj), i pretim inspekcijom ako telefon poprave bez moje dozvole ili ako mi ne izađu u susret..
:: :: :: Pošto je telefon uzet preko ugovora sa VIP-om, koju lovu očekuješ da ti vrate
:: :: :: 1 dinar koliko ga je prvi vlasnik platio uz ugovor
:: :: :: Ili neku siću dinara koju je platio uz ugovor
:: :: ::
zerocool55 Re: Re: Re: Re: Lova malo sutra 02.09.2016. 16:17 #623060

Ja sam ti cak i napisao resenje kako mozes da pokusas, mislis da ce oni da placu sto si ti uzeo telefon u inostranstvu sto je njihov zakazao evo ih napunili bazen suza i stavili mlaznice da ti bude ugodno :)

Dodatno otezava cinjenica sto nisi vlasnik ugovora jer to je druga prica podpuno, u stvari jedino sto mozes da radis da se zalis inspekciji ali ko sto sam rekao ako tamo nemas nikoga onda 97% ce ti se smejati kada spustis slusalicu naravno postoji one 3% sanse da uspes ali to bi bilo u fazonu pojedem tastaturu ovu sa koje pisem :P

:: Pa toliko me je koštalo što sam telefon uzimao u Nemačkoj umesto ovde. A ti vidi pa pomozi da uzmemo pare od lopova, umesto što se rugas :
vukdusan Re: Re: Re: Re: Re: Lova malo sutra 02.09.2016. 16:21 #623062

Pa kad bih znao da bivši vlasnik može da dobije povraćaj, odmah bih ga kontaktirao pa da podelimo, korektan je decko...

:: Ja sam ti cak i napisao resenje kako mozes da pokusas, mislis da ce oni da placu sto si ti uzeo telefon u inostranstvu sto je njihov zakazao evo ih napunili bazen suza i stavili mlaznice da ti bude ugodno :
:: Dodatno otezava cinjenica sto nisi vlasnik ugovora jer to je druga prica podpuno, u stvari jedino sto mozes da radis da se zalis inspekciji ali ko sto sam rekao ako tamo nemas nikoga onda 97% ce ti se smejati kada spustis slusalicu naravno postoji one 3% sanse da uspes ali to bi bilo u fazonu pojedem tastaturu ovu sa koje pisem :P
:: :: Pa toliko me je koštalo što sam telefon uzimao u Nemačkoj umesto ovde. A ti vidi pa pomozi da uzmemo pare od lopova, umesto što se rugas :
zerocool55 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lova malo sutra 02.09.2016. 16:34 #623063

Pa ti zovi inspekciju objasni im situaciju i kazi da si ti vlasnik i da oces da se raspitas ako ti oni kazu ok opravdano i moze tako onda zoves pravog vlasnika i dogovarate se :)

:: Pa kad bih znao da bivši vlasnik može da dobije povraćaj, odmah bih ga kontaktirao pa da podelimo, korektan je decko..
duqp G4 je penis 02.09.2016. 17:09 #623066

broj poruka: 3466

Bootloop nema veze sa serijama. Cipovi su sklapani kao sendvic i to je kurac od ovce.

Novac neces dobiti nazad nikad i taj koji ti oni neki od 200e obracunaju kao 5000e neces prodati 5000e nikad.

Uzmi zamenski neki u tom rangu. Bilo sta je bolje od njega
MaliAbner Da se nadovezemo... 02.09.2016. 19:08 #623067

broj poruka: 7769
To sto na racunu pise da je kostao 72000 RSD nista ne znaci...

Povracaj novca se radi po poslednjoj zabelezenoj prodajnoj ceni uredjaja a sto moze znatno da umanji sumu novca prilikom povracaja za pokvareni uredjaj koji ne moze da se popravi...

Sto ce reci ako sanjas tih 72000 RSD nastavi i dalje da ih sanjas samo pazi da to na kraju ne bude mnoooogo manje nego u tim snovima...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

VMARC 02.09.2016. 19:12 #623068

broj poruka: 9424
A koliko novca ce da ti vrate u prvih 6 meseci, kada je taj telefon kupljen na rate i ugovorac je otpaltio tek nekih 6 rata, od 12 ili 24. Povrh svega, mislim, nisam siguran, da ugovorac nije vlasnik telefona, vec VIP, sve dok ne otplati sve rate. Tek onda telefon prelazi u njegovo vlasnistvo.
Nisam siguran, samo se vodim logikom. Proveri to... Pre da ces dobiti popravku ili zamenu.

El Capitan

nemanja21 re 02.09.2016. 20:11 #623069

broj poruka: 1227
ma moze da zaboravi na povracaj..

Gare87 off topic 02.09.2016. 21:23 #623073

broj poruka: 4709
@duqp poslao sam ti mail...

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2GB DDR3 1600MHz
Kingston 4GB DDR3 1600Mhz
WD10EARS 1TB
WD1003FZEX 1TB
Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 8.1 RTM 9600 64-bit

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647109.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs