Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Lumia pomoc oko odabira
STRANA 1 OD 2  
spasic87 Lumia pomoc oko odabira 16.07.2016. 22:06 T63738

status: user
broj poruka: 393
Potreban mi je tel sa dve kartice pa sam resio da predjem na wp. Izbor je pao na lumiu 730 ili 640. Cena i jednog i drugog je tu negde oko 100e i po specifikacijama na papiru su skoro isti.
Pitanje da za korisnike wp sta da uzmem od ova dva?

Unapred hvala !!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
1AGRESSOR ... 16.07.2016. 22:18 #621074

broj poruka: 825
Definitivno 730

NISTA BEZ KABLA

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 16.07.2016. 22:24 #621075

broj poruka: 3529
Ako bas moraju dve kartice onda 730, to je odlican izbor, i jos mislim da taj tel. ima amoled display. A ako ne treba tel sa dve kartice a oces win onda mozes da razmatras i 735, imam je kao drugi(poslovni) fon i mogu ti reci da sam odusevljen, odlican amoled display, tel kompaktan i vrlo dobre izrade.

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming
Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage
Dell U2515H + LG D2343 3D
SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
Creative X-Fi Titanium+Z-5500

Antimatery ne..... 16.07.2016. 22:25 #621076

broj poruka: 997
Da te prijasteljski posavetujem da ne prelazis.

Ako ti je dovoljan facebook, viber watchup, skype onda ok radi ko blesav, egde takodje odlicno radi ali i sami kazu da im mobilno trziste nece biti prioritet nekoliko godina...

kako god hoces... Izrada jeste dobra nema sta...

vladarko Nisam video 730 16.07.2016. 22:43 #621077

broj poruka: 4228
ali imam 640 DS. Ako 730 ima LTE ja bih ga zbog toga izabrao. Telefoni nisu isti, ali bi za mene ovo bilo presudno. Sad je kasno.

Pozdrav!

Vlada

nisque re: 17.07.2016. 00:39 #621079

broj poruka: 1060
i ja da ti kažem, nemoj na WP. imam i ja trenutno, i devojka taj pomenuti 730.. jeste telefon do jaja, ali wp je jednostavno upropastio sve! ja se definitivno sa 925 vraćam na android

I AM the God of war.. Nothing defies me!!

alrad 17.07.2016. 00:53 #621080

broj poruka: 4838

`Potreban mi je tel sa dve kartice pa sam resio da predjem na wp.`
Ne razumem, nema androida sa dve kartice?

1AGRESSOR ... 17.07.2016. 01:13 #621081

broj poruka: 825
@Antimatery DEZINFORMISAN SI ZESCE to da im mobilni nije prioritet je bila laz i dezinformacija

a 2.8.2016 izlazi redstone i za pc i za mobile

i nemojte da ulazim sad u raspravu ovde ima video ovde negde da ne trazim sad po yt kanalu baterija 8+ dana i tako to.....

dodatno sve NOKIA LUMIA su bolje kvalitetnije i jace izrade sa jacim cipsetom nego MICROSOFT LUMIA

NISTA BEZ KABLA

spasic87 Re: 17.07.2016. 01:19 #621082

broj poruka: 393

Ima android ali tesko za te pare da ima nesto da radi iole dobro a i za promenu malo posto vidim da dosta ljudi hvali taj wp pa da probam .

Hvala na odgovorima najverovatnije ce biti 730.

Antimatery Re: ... 17.07.2016. 08:53 #621086

:: @Antimatery DEZINFORMISAN SI ZESCE to da im mobilni nije prioritet je bila laz i dezinformacij
::
:: a 2.8.2016 izlazi redstone i za pc i za mobil
:: i nemojte da ulazim sad u raspravu ovde ima video ovde negde da ne trazim sad po yt kanalu baterija 8+ dana i tako to....
:: dodatno sve NOKIA LUMIA su bolje kvalitetnije i jace izrade sa jacim cipsetom nego MICROSOFT LUMI

Ma kume ok redstone izlazi, sta ce doneti??? Ne zanosi se to sto volis to je ok nego kazem koristim ga nemam osnovnih aplikacija. Moguce da nesto ne znam ajd da vidimo sta ce da promene?

Moguce da su i oni dezinformisani ko zna....

http://www.benchmark.rs/vesti/microsoft_sada_istice_da_nece_uspeti_da_dostigne_milijardu_windows_10_instalacija_do_2018._godine-66126
Zdebeli Re: Re: ... 17.07.2016. 08:57 #621087

broj poruka: 1383
:: Ma kume ok redstone izlazi, sta ce doneti??? Ne zanosi se to sto volis to je ok nego kazem koristim ga nemam osnovnih aplikacija. Moguce da nesto ne znam ajd da vidimo sta ce da promene

Kojih to najosnovnijih programa nema?
U temi u kojoj si pitao za txt, doc/docx, i pdf, smo ti dali spisak programa.
Antimatery Ne meni 17.07.2016. 09:14 #621088

Ne meni dali ste drugom useru... Ja sam to koristio prosle godine sada kad mi treba koristim android. Bas cu videti jel win sto god napredovao tada nije bilo sjajno.

Koji plejer je dobar na primer kao MX ili VLC hocu preko mreze da gledam na PC-u filmove sa titlovima?

Daj neki dobar program kao sto je Fing na androidu, ne mora bolji.

Hocu da pristupam racunarima u mrezi da kliknem na bilo sta i on da otvori kao sto mogu sa obicnim file managerom na androidu.

Daj neki WiFi analyzer...

Aplikacija za benchmark nesto puca, dobro nije windows kriv.

Trebao bi mi nesto kao electrodroid i nesto za pasivne i aktivne komponente i PIC kontrolere nki slican koji ima bazu i podatke itd?

Neki krsteni outlook kao milion drugih na androidu kao na primer blue mail. Sanse nema podesiti wp da na njegovom `outlooku` prima meni potrebne mejlove hoce gmail, yahoo stalno trazi verifikacije, hade to ima i drugih provajdera ali nece da radi....

Ajde mi daj neki drobar program za video nadzor ovaj proizvodjac bas bezobrazan ima samo ios i android aplikacije..

Ja sam radio amater imam pregrst aplikacija na androidu, ima ih i na ios-u ali wp `nula`

Problem je sto je win izuzetan sistem zajsta ali kao da generalno nema interesovanja developera. Bar da su Astoriju zadrzali pa neka radi i 60% aplikacija. Dakle niko ne kaze da baguje radi odlicno, niko ne kaze da nije kvalitetna izrada lumia 630 i 640xl , cak sta vise lumia 630 je izuzetno jak telefon fizicki, kamera je odlicna iako nema blic ali ok, necemo o tome vise evo neka covek uzme vidi nije to kuca obican telefon je u pitanju, nije toliko tesko promeniti, u zavisnosti od potreba mozda mu zavrsi posao.
Zdebeli @Antimatery 17.07.2016. 09:34 #621089

broj poruka: 1383
Izvini, pomešao sam te.

Ja nikad nisam koristio Android pa ni ne znam koji su ti programi koje navodis. Lumiu (W8.1) imam oko godinu dana a pre toga sam imao crno-belu Nokiu :), tako da nam pojam o osnovnim programima nije isti jer ja nisam nešto zahtevan.

Ja mogu da kazem da je standardni audio player teško sranje bez gotovo ikakvih opcija i navigacija je po meni totalno konfuzna, a pravljenje lista je takodje katastrofalno. Najgore od svega je to što ne postoji drugi da se skine, svi su ustvari samo skin. Ne smeta mi ovo mnogo jer slusam muziku na mp4 player-u, znatno mi je zgodniji jer imam fizicke dugmiće, ali to ne umanjuje ovaj problem.
Antimatery Ma sve ok 17.07.2016. 09:54 #621090

Ma potpuno nebitno.

Malo sam razocaran u sistem koji je imao potencijala mada ima jos uvek no...

Postoje neki alati koji su i vise nego korisni na androidu ali dobro. Ma sve je ok i ja kad hocu da citam vesti vidim sta ima na facebooku ili popricam na skypu sa nekim koristim win i on je besprekoran nema govora. Ali neke sitnice me cude, to sto oni sami ne dodaju eto ima takav plejer a ima vrhunski zvuk bilo da slusas ovako na telefonu ili jos bolje nekim hifi slusalicama.

Ko zna ja se nadam posto je kompanija jaka prilicno da ce i to isterati na neki pristojan nivo.

MaliAbner Re: Ne meni 17.07.2016. 16:52 #621099

broj poruka: 7769
@spasic87
L640 je u svakom slucaju bolja sprava nego L730... mozda taj OLED bolje izgleda na suncu ALI isto tako izgleda daleko losije kad stavis jedan telefon sa OLED pored drugo telefona sa IPS ekranom... kao sto sam rekao ta PENTAX matrica na OLED cini da sav tekst izgleda kao svajcarski sir sem u slucaju zaista velike gustine piksela gde taj efekat nece doci do izrazaja a to znaci minimum FHD ili ti 1920X1080 tackica na 5 zoll ekranu... sve ostalo je isto ili u korist L640, kamera prednja zadnja, baterija pogotovu na L640 XL...

Ja licno imam L640 XL DS i ona za sada u potpunosti zadovoljava moje potrebe...

AKO budem menjao telefon bice to L950 XL DS, mada sa adekvatnim paketima taj DS gubi smisao i kod mene se sveo na placanje parkinga...

@Antimatery
:: Ne meni dali ste drugom useru... Ja sam to koristio prosle godine sada kad mi treba koristim android. Bas cu videti jel win sto god napredovao tada nije bilo sjajno
:: Koji plejer je dobar na primer kao MX ili VLC hocu preko mreze da gledam na PC-u filmove sa titlovima?
Program:
https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/flv-player/9wzdncrdcwvr

Iskreno govoreci gledaj onda direktno na PC-u... na PC mozes sta hoces... meni nije jasno zasto bi sa telefona slao sliku na pc...

:: Daj neki dobar program kao sto je Fing na androidu, ne mora bolji.

https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/netscan-network-scanner/9nblggh08xpq

:: Hocu da pristupam racunarima u mrezi da kliknem na bilo sta i on da otvori kao sto mogu sa obicnim file managerom na androidu

https://www.microsoft.com/en-US/store/apps/Wi-Fi-File-Sharer/9WZDNCRCX2JB
https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/my-phone/9wzdncrfhvv4

:: Daj neki WiFi analyzer..

https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/wifi-analyzer/9nblggh33n0n

:: Aplikacija za benchmark nesto puca, dobro nije windows kriv
:: Trebao bi mi nesto kao electrodroid i nesto za pasivne i aktivne komponente i PIC kontrolere nki slican koji ima bazu i podatke itd
:: Neki krsteni outlook kao milion drugih na androidu kao na primer blue mail. Sanse nema podesiti wp da na njegovom `outlooku` prima meni potrebne mejlove hoce gmail, yahoo stalno trazi verifikacije, hade to ima i drugih provajdera ali nece da radi...

Sta nedostaje onom koji dobijas uz telefon, kukas da ti trazi verifikaciju za raspali Yahoo!...

:: Ajde mi daj neki drobar program za video nadzor ovaj proizvodjac bas bezobrazan ima samo ios i android aplikacije.

https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/surveillance-station/9nblggh08cw2

:: Ja sam radio amater imam pregrst aplikacija na androidu, ima ih i na ios-u ali wp `nula

Ovo za radio amatere ne znam ja se njih klonim...

:: Problem je sto je win izuzetan sistem zajsta ali kao da generalno nema interesovanja developera. Bar da su Astoriju zadrzali pa neka radi i 60% aplikacija. Dakle niko ne kaze da baguje radi odlicno, niko ne kaze da nije kvalitetna izrada lumia 630 i 640xl , cak sta vise lumia 630 je izuzetno jak telefon fizicki, kamera je odlicna iako nema blic ali ok, necemo o tome vise evo neka covek uzme vidi nije to kuca obican telefon je u pitanju, nije toliko tesko promeniti, u zavisnosti od potreba mozda mu zavrsi posao

Konkretno problem je sto vecina programa dolazi uz telefon ali su vecini korisnika verovatno neprivlacni... dalje MS ne dozvoljava previse slobode onima koji pisu programe i tera ih da se drze pravila koja je MS uspostavio...

Misljenja sam da je MS opasno pogresio sto je kupio Nokia, bolje da je isao sa necim novim i nadam se da ce Surface biti uspesan zato sto ce biti ozbiljna sprava...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
Antimatery ....... 17.07.2016. 17:26 #621100

Hvala za aplikacije :) Jedino sam znao za plejer ali nije radio kako treba tada.

Netscan je uzasan probao pre par meseci, za deljenje fajlova mislim da ih citam sa PC-a, ne sa telefona na PC to mogu usb kablom. Moze total commander ali ne otvara fajlove direktno na klik , opet kazem krajem prosle godine sam testirao sve.

Prosle godine u novembru ubio sam se i nista, pa sam na silu morao da nabavim android da imam.

Hvala za analyzer ostalo nema pomoci sve smo probali sto je imalo :)

A ove vrede da se kupe pa videcemo kako rade na 640XL LTE4

Pozdrav.
gliga79 Re: Re: Ne meni 17.07.2016. 23:44 #621126

broj poruka: 4641
:: @spasic8
:: L640 je u svakom slucaju bolja sprava nego L730... mozda taj OLED bolje izgleda na suncu ALI isto tako izgleda daleko losije kad stavis jedan telefon sa OLED pored drugo telefona sa IPS ekranom.

Po meni je totalno nebitno da li je ekran IPS ili OLED (neko voli ovaj, neko ovaj drugi), mnogo bitnija cinjenica je da je kamera na Nokiji 730/735 (Carl Zeiss) daleko bolja.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
http://valid.x86.fr/lv7d95

nisque @MaliAbner 18.07.2016. 07:19 #621128

po čemu je 640 bolja od 730 kad je apsolutno isti čipset unutra? Trajanje baterije isto na oba telefona, a probaj da staviš jedan i drugi telefon da fotkaju istu stvar u istim uslovima, pa ćeš da vidiš razliku :D
a i druga stvar, 640 je primetno veća od 730 i to samo zbog 0.3` većeg ekrana, nakršili plastike okolo pa je malo teža za operaciju jednom rukom..

MaliAbner Re: @MaliAbner 18.07.2016. 09:39 #621130

Bolja kamera 13 Mpix vs. 6.7 Mpix, bolja baKterija 3000 mAh...

Ja imam L640 XL DS koja je 5.7`, onu manju ni ne razmatram...

Koliko vidim koriscena XL moze da se nadje na oglasima za tih 100E...

Citat:

:: po čemu je 640 bolja od 730 kad je apsolutno isti čipset unutra? Trajanje baterije isto na oba telefona, a probaj da staviš jedan i drugi telefon da fotkaju istu stvar u istim uslovima, pa ćeš da vidiš razliku :
:: a i druga stvar, 640 je primetno veća od 730 i to samo zbog 0.3` većeg ekrana, nakršili plastike okolo pa je malo teža za operaciju jednom rukom.
:: I AM the God of war.. Nothing defies me!!
nisque re:re 18.07.2016. 12:22 #621143

Abnere, daj edituj post, krenuo si u smeru da se obrukaš :D
šalim se, al stvarno... dal porediš broj piksela sa kvalitetnijom optikom? inače, stavljao sam jedan do drugoga i upoređivao kameru, skoro pa dupe-glava odnos :D
i to što je baterija veća, opet ništa kad je veći ekran... endurance rating na oba 75h..

MaliAbner Re: re:re 18.07.2016. 14:02 #621147

Lumia 735 Removable Li-Ion 2200 mAh...
Lumia 640 Removable Li-Ion 2500 mAh...
Lumia 640 XL Removable Li-Ion 3000 mAh...

Po GSM Arena trajanje baterije na 735 je 59h, a na 640 XL je 74h...
Sto ce reci definitivno nije isto...

Lumia 735 ima kameru Zeiss optiku 6.7 MP (ali 6.1 Mpix efektivno)

640 DS ima kameru 8/1 Mpix...
(mozda jedan od razloga sto sam je preskocio)

640 XL DS ima kameru Zeiss optiku 13/5 Mpix...

Neko voli te Nokia Lumie... ja ne, jednostavno su mi ruzne... i to je to...

Citat:

:: Abnere, daj edituj post, krenuo si u smeru da se obrukaš :
:: šalim se, al stvarno... dal porediš broj piksela sa kvalitetnijom optikom? inače, stavljao sam jedan do drugoga i upoređivao kameru, skoro pa dupe-glava odnos :
:: i to što je baterija veća, opet ništa kad je veći ekran... endurance rating na oba 75h.
:: I AM the God of war.. Nothing defies me!!
gliga79 Re: Re: @MaliAbner 18.07.2016. 16:30 #621155

broj poruka: 4641
:: Bolja kamera 13 Mpix vs. 6.7 Mpix, bolja baKterija 3000 mAh..

Tvrdim da je neuporedivo bolja kamera na 730/735, da nije vec bih bio na 640- ici

Trajanje baterije je potpuno isto, proporcionalno ekanu i resursima !

vladarko Čovek kaže da mu treba telefon za dve kartice, 18.07.2016. 17:49 #621158

broj poruka: 4228
a vi mu preporučujete Lumiu 735? Možda ipak dva telefona sa istim punjačima?

Pozdrav!

Vlada

nisque ljudi 18.07.2016. 21:13 #621166

čovek mu preporučuje 640XL, znači ne običnu, i ona ima Zeiss optiku, al jbg, nju nisam probao :D
a ne preporučujemo mu 735 nego 730, isto izgledaju ali je 730 DS... i nema bežično punjenje :D

oreshac ajde kad ste se raspisali 18.07.2016. 22:41 #621177

broj poruka: 485
Koji browser koristite?
Koristim Nokiu 630 i blago je receno da se svaki raspada koji sam probao.

Moja ala: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1763839

nisque re: 18.07.2016. 23:12 #621178

ja na fabrikaneru, zbog manje reklama... oće da pukne nekad..

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647108.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs