Caletu trebam da dam svoj nexus 4, a za uzvrat mogu da biram nov telefon... Ja sam imao u planu iphone 6 ili samsung s6, medjutim kako ispalo je da je budzet do 220-230e, max...
Moja neka zamisao je bila da mi drug donese nexus 5x nesto povoljnije, medjutim caleta uhvatila kriza srednjih godina pa ne moze da ceka... vec moram sto pre da se izjasnim.
Sta mi preporucujete za taj novac? Gledao sam nexus 5X dolazi u obzir (mada ne znam kako se pokazao i da li cu biti zadovoljan posle prelaska za nexus 4, posto sam cuo da je 5x tezak plastikaner, sto ja narocito ne volim), takodje iphone 5s moze da se nadje kao nov za taj novac, mada pitanje da li bi mi odgovarao tako mali ekran i tako debelo kuciste... Ne pratim bas toliko u zadnje vreme sta od modela je aktuelno i najbolje za taj novac... Svaki predlog je dobro dosao, komentar u vezi nexus 5x ko je imao prilike da ga koristi.
Re: Koji telefon uzeti posle nexus 4, do 220-230e?
04.06.2016. 22:11
status: user broj poruka: 163
A sto ne uzmes Lumiu 830/930. Za te pare ima Lumia 830 nova a za 930 nisam bas siguran da li ima novih i za te pare. Nisu palstikaneri uradjeni su perfektno i rade jos perfektnije, fotografije vrhunske. MS lumie bi zaobisao samo Nokia. Ne proizvode se vise ali ima jos po koji komad da se iskopa pogotopvu 830.
http://goo.gl/4pk3r5 Ovde npr, ako nisi gadkljiv na oglase mozda mozes i malo bolje da prodjes mislim da sam video na KP za 215e naravno novi neraspakovani.
A sto se tice Iphon-a 5s u zivotu ne bih dao pare za ekran od 4` odavno prevazidjeno i ta rezolucija, ok je to radi ali cemu? Nista specijalno.
:: Caletu trebam da dam svoj nexus 4, a za uzvrat mogu da biram nov telefon... Ja sam imao u planu iphone 6 ili samsung s6, medjutim kako ispalo je da je budzet do 220-230e, max... :: :: Moja neka zamisao je bila da mi drug donese nexus 5x nesto povoljnije, medjutim caleta uhvatila kriza srednjih godina pa ne moze da ceka... vec moram sto pre da se izjasnim :: :: Sta mi preporucujete za taj novac? Gledao sam nexus 5X dolazi u obzir (mada ne znam kako se pokazao i da li cu biti zadovoljan posle prelaska za nexus 4, posto sam cuo da je 5x tezak plastikaner, sto ja narocito ne volim), takodje iphone 5s moze da se nadje kao nov za taj novac, mada pitanje da li bi mi odgovarao tako mali ekran i tako debelo kuciste... Ne pratim bas toliko u zadnje vreme sta od modela je aktuelno i najbolje za taj novac... Svaki predlog je dobro dosao, komentar u vezi nexus 5x ko je imao prilike da ga koristi.
neki Xiaomi? evo već godinu i jače furam lumie, 1320 pa 925.. sjajna izrada, pogotovo 925, i kamera vrhunska... osim toga jbg, nema podrške, umiru lagano. sa wp10 su toliko za*rali stvar da je jezivo, tako da se posle ovoga ja definitivno vraćam na android. ima po oglasima mi4 varijacija, a i poneka varijacija redmi 3, pro note itd, alu kućište, octa core, fingerprint... meni za oko opasno zapao redmi 3 pro, baš iz razloga što je 720p ekran, a baterija 4100mah, to bre traje 3 dana :D a nov na aliexpress 150€, pa ti vidi :) a i xiaomi je redovniji sa updateovima nego windows 7 :D a i generalno ne volim velike telefone, a redmi 3 pro jedva veći od 925. to je samo moj predlog, razmisli
Re: Re: Koji telefon uzeti posle nexus 4, do 220-230e?
04.06.2016. 23:27
status: user broj poruka: 12796
:: A sto se tice Iphon-a 5s u zivotu ne bih dao pare za ekran od 4` odavno prevazidjeno i ta rezolucija, ok je to radi ali cemu? Nista specijalno
Taj telefon radi bolje nego sva ta sranja koja si prethodno naveo... Veličina ekrana je perfektna za jednu ruku a rezolucija je nebitna kad pročitaš malkice da ima 330 ppi...
:: Caletu trebam da dam svoj nexus 4, a za uzvrat mogu da biram nov telefon... Ja sam imao u planu iphone 6 ili samsung s6, medjutim kako ispalo je da je budzet do 220-230e, max... :: :: Moja neka zamisao je bila da mi drug donese nexus 5x nesto povoljnije, medjutim caleta uhvatila kriza srednjih godina pa ne moze da ceka... vec moram sto pre da se izjasnim :: :: Sta mi preporucujete za taj novac? Gledao sam nexus 5X dolazi u obzir (mada ne znam kako se pokazao i da li cu biti zadovoljan posle prelaska za nexus 4, posto sam cuo da je 5x tezak plastikaner, sto ja narocito ne volim), takodje iphone 5s moze da se nadje kao nov za taj novac, mada pitanje da li bi mi odgovarao tako mali ekran i tako debelo kuciste... Ne pratim bas toliko u zadnje vreme sta od modela je aktuelno i najbolje za taj novac... Svaki predlog je dobro dosao, komentar u vezi nexus 5x ko je imao prilike da ga koristi.
Re: Re: Re: Koji telefon uzeti posle nexus 4, do 220-230e?
05.06.2016. 06:28
status: user broj poruka: 163
Naravno radi ali je i precenjen. 300e za verziju od 16gb, 370e za verziju od 32Gb? ma vazi. Lepo je to sve, samo psihopatski visoke cene bez potrebe. Ima i boljih telefona od 5s. Lumia je po meni resnje za tu cenu koju je on naveo pa otuda i predlog. Ko ima kesa da preplacuje jabuku ok. Lumie su ok resenje za neku pristojnu cifru, i one kada su se pojavile su divljale sa cenama sada je to da kazem prihvatljivo. Za te pare 830/930 su ok telefoni. A sto se tice velicine ekrana 5` savrseno lezi za jednu ruku ni premalo ni previse. Sasvim lepo rade Lumie i za 180-210e za koliko se moze naci 830 moze da zavrsi posao.
:: :: A sto se tice Iphon-a 5s u zivotu ne bih dao pare za ekran od 4` odavno prevazidjeno i ta rezolucija, ok je to radi ali cemu? Nista specijalno :: :: Taj telefon radi bolje nego sva ta sranja koja si prethodno naveo... Veličina ekrana je perfektna za jednu ruku a rezolucija je nebitna kad pročitaš malkice da ima 330 ppi...
Palo mi je na pamet da pogledam i G3 posto je nov taman koliko izdvajam.
Hvala na odgovorima, razmotricu predlozene modele. Za Xiaomi sam cuo da su ok telefoni, samo da vidim koliko su dobro uradjeni, posto sam gadljiv na losu izradu, los ekran i tako...npr kao kad uzmem HTC neki mid range.
Ako uskoci jos neka kinta mozda upadne iphone 6 na kraju.
vidim da je LG g4 310e nov znaci polovan moze mozda da se uzme za te pare (ako bi polovan), ince supruga je uzela XIaomi redmi note 3 pro (sad je oko 190€), pre toga je imala Galaxy Note 3 i jako je zadovoljna, duze joj drzi baterija i kaze da je brzi telefon, inace je brzi od mog S5. Sto se tice iPhone-a ne bih komentarisao ako ga nisi koristio, meni se licno ne dopada, a i (ko hoce neka veruje, nemam razloga da lazem) bio sam svedok vise puta kada zakucava 6s i 4s, hocu reci da nije svetinja ali jeste stabilniji od androida, sve je stvar ukusa.
Ako je nekome maznut iPhone, možda može da prepozna svoj kod ove bitange što ih valja. On je nažalost samo jedan od mnogih izraslih u rasadniku kriminala zvanom KP.
jel uzela redmi 3 pro, ili redmi note 3, to nisu isti telefoni, a redmi note pro serija ne postoji :D pitam zbog sebe, ono, skupljam pohvale pa i ja da pazarim..
:: jel uzela redmi 3 pro, ili redmi note 3, to nisu isti telefoni, a redmi note pro serija ne postoji : :: pitam zbog sebe, ono, skupljam pohvale pa i ja da pazarim. :: :: I AM the God of war.. Nothing defies me!! :: ::
polovna ima i za 150, ali su upropastili sa wp10.. odradio na dve update, sa sve resetom posle toga, to baguje haos... bolje radi na 8.1, al ono kao... podrška je ćao zdravo
Redmi note 3 Pro/Prime postoji i to je verzija sa SD cipsetom.
:: jel uzela redmi 3 pro, ili redmi note 3, to nisu isti telefoni, a redmi note pro serija ne postoji : :: pitam zbog sebe, ono, skupljam pohvale pa i ja da pazarim. :: :: I AM the God of war.. Nothing defies me!! :: ::
Gledao sam nesto u mts-u iphone 5s, pa mozda uzmem njega, posto bi rata bila po 15e na 24m, sto je po meni mozda bolja solucija nego da dajem kesh.
Moracu pre prvo dobro da ga isprobam, posto sam se bas dosta navikao na anroid.
Takodje sam pre godinu dana gledao i G3, pa i on dolazi u opticaj, mada tu mi je neka mrtva trka izmedju njega i 5x, koji ima noviji cpu, i cini mi se bolju kameru.
Redmi ne bih bas gledao, cini mi se da jos treba da se dokazu u kvalitetu.
Motorola Moto G G4 generacija, Uzmi u obzir i to. Cist android, nema lagova, povoljna cena, prakticno `nexus` duplo povoljnije, sada i sa kamerom koja je vrh. Znam da je nema kod nas, ali mogu i da ti posalju za SRB.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Imam pomenuti telefon, Lumia 735, koji je zaista prelep, meni odlicno lezi i koristim ga kao sekundarni-drugi telefon.
Ta prica oko bagovanja posto se instalira WP 10 stoji, ali poenta je da su oni izbacili jos seriju update-ova, tako da kad se prvi put instalira novi OS, nakon njega u narednih dan-dva dobijaju se i jos bar dva update-a (bar sam ja tako) i onda sve radi ko podmazano, nikakvih problema nemam. Trenutni OS build koji je kod mene je: 10.0.10586.218
Eto ako nekom nesto ovo moje iskustvo znaci.
P.S.: fon je zaista super, ima amoled display, lepa velicina i vrlo lepo iskustvo sa wp-om.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium+Z-5500
:: polovna ima i za 150, ali su upropastili sa wp10.. odradio na dve update, sa sve resetom posle toga, to baguje haos... bolje radi na 8.1, al ono kao... podrška je ćao zdrav :: :: I AM the God of war.. Nothing defies me!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647108. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.