Jel ima korisnika koji su dobili update na Z2, drugar ima Z2 telefon koji je dosao iz Svedske i na Telenor je mrezi, ja sam isto na Telenoru ali telefon nije kupljen sa mreze, sim free je i verovatno je dosao iz inostranstva ali mi ne nudi update. Ima li veze odakle je dosao telefon i da mi zbog toga ne nudi update?
update zavisi od takozvanog CDA (SI) broja, koji određuje kom geografkom regionu ili operatoru tvoj telefon pripada. Dakle, apsolutno je nebitno da li se u tvom telefonu nalazi Telenorova ili neka druga kartica, jer ćeš update dobiti onda kada tvoj CDA dođe na red. Već drugi put Sony update prvo pušta na telefone koji su kupljeni kod operatora, pa tek onda na telefone koji su namenjeni slobodnoj prodaji. Jeste nelogično, ali tako je. Ako hoćeš da proveriš koja je trenutno verzija softvera aktuelna za tvoj telefona, uđi u servisni meni i pronađi CDA broj. Nakon toga idi na https://www.xpericheck.com, izaberi svoj model telefona i vidi koja je poslednja verzija softvera dostupna za tvoj CDA.
:: Jel ima korisnika koji su dobili update na Z2, drugar ima Z2 telefon koji je dosao iz Svedske i na Telenor je mrezi, ja sam isto na Telenoru ali telefon nije kupljen sa mreze, sim free je i verovatno je dosao iz inostranstva ali mi ne nudi update. Ima li veze odakle je dosao telefon i da mi zbog toga ne nudi update ::
Može da se preuzme ROM, ali samo za one regione za koje je već objavljen Marshmallow. U načelu, našem regionu savršeno odgovara i ROM za United Kingdom, tako da oni koji ne žele da čekaju mogu taj ROM da preuzmu. Preuzimanje se može uraditi uz pomoć programa po imenu XperiFirm, a flešovanje uz pomoć FlashTool programa. Generalno, FlashTool u sebi sadrži i kompletan XperiFirm, tako da nema potrebe za preuzimanjem oba programa.
:: Ne znam da li je izasao 6.0 merni ne daje update ni preko softvera. Ne postoji mogucnost da se skine rom :: :: ::
Necu nista da diram dok se ne pojavi OTA. Do sada sve radi kako treba. Baterija solidno traje, eventualno tim update-om bi mozda moglo da se produzi trjanje bat. Jel tacno da su na 6.0.1 nema stamina mod-a, bice glupo ako su to izbacili, fali li jos nesto?
:: Može da se preuzme ROM, ali samo za one regione za koje je već objavljen Marshmallow. U načelu, našem regionu savršeno odgovara i ROM za United Kingdom, tako da oni koji ne žele da čekaju mogu taj ROM da preuzmu. Preuzimanje se može uraditi uz pomoć programa po imenu XperiFirm, a flešovanje uz pomoć FlashTool programa. Generalno, FlashTool u sebi sadrži i kompletan XperiFirm, tako da nema potrebe za preuzimanjem oba programa :: :: :: :: Ne znam da li je izasao 6.0 merni ne daje update ni preko softvera. Ne postoji mogucnost da se skine rom :: :: :: :: :: ::
Da, tačno je da u aktuelnoj verziji Marshmallow-a za Z2/Z3 nema STAMINA Mode-a. Međutim, Sony je zvanično najavio da će STAMINA Mode biti vraćen kroz neki od narednih update-a. Xperia Z5 je prekjuče dobio novi update koji vraća STAMINA Mode, tako da ostaje samo pitanje trenutka kada će i ostali modeli iz Z porodice dobiti update sa uključenim STAMINA režimom. S obzirom na to da korisnici Z3 telefona, koji su članovi Best Testing programa, već imaju STAMINA Mode, ne treba sumnjati da će se novi update vrlo brzo pojaviti. Inače, Sony je odlučio da izbaci STAMINA Mode jer generalno radi na vrlo sličnom principu kao Google-ov Doze. Međutim, korisnicima Doze nije bio dovoljan jer nad njime nemaju kontrolu kao nad STAMINA Mode-om, pa je Sony odlučio da ga vrati.
:: Necu nista da diram dok se ne pojavi OTA. Do sada sve radi kako treba. Baterija solidno traje, eventualno tim update-om bi mozda moglo da se produzi trjanje bat. :: Jel tacno da su na 6.0.1 nema stamina mod-a, bice glupo ako su to izbacili, fali li jos nesto :: :: :: :: Može da se preuzme ROM, ali samo za one regione za koje je već objavljen Marshmallow. U načelu, našem regionu savršeno odgovara i ROM za United Kingdom, tako da oni koji ne žele da čekaju mogu taj ROM da preuzmu. Preuzimanje se može uraditi uz pomoć programa po imenu XperiFirm, a flešovanje uz pomoć FlashTool programa. Generalno, FlashTool u sebi sadrži i kompletan XperiFirm, tako da nema potrebe za preuzimanjem oba programa :: :: :: :: :: :: :: Ne znam da li je izasao 6.0 merni ne daje update ni preko softvera. Ne postoji mogucnost da se skine rom :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Meni na 5.1.1. tel radi savrseno, baterija je jako dobra, zanima me da li si ti stavio 6.0.1 i ako jesi kako si zadovoljan?
:: Da, tačno je da u aktuelnoj verziji Marshmallow-a za Z2/Z3 nema STAMINA Mode-a. Međutim, Sony je zvanično najavio da će STAMINA Mode biti vraćen kroz neki od narednih update-a. Xperia Z5 je prekjuče dobio novi update koji vraća STAMINA Mode, tako da ostaje samo pitanje trenutka kada će i ostali modeli iz Z porodice dobiti update sa uključenim STAMINA režimom. S obzirom na to da korisnici Z3 telefona, koji su članovi Best Testing programa, već imaju STAMINA Mode, ne treba sumnjati da će se novi update vrlo brzo pojaviti. Inače, Sony je odlučio da izbaci STAMINA Mode jer generalno radi na vrlo sličnom principu kao Google-ov Doze. Međutim, korisnicima Doze nije bio dovoljan jer nad njime nemaju kontrolu kao nad STAMINA Mode-om, pa je Sony odlučio da ga vrati :: :: :: :: Necu nista da diram dok se ne pojavi OTA. Do sada sve radi kako treba. Baterija solidno traje, eventualno tim update-om bi mozda moglo da se produzi trjanje bat. :: :: Jel tacno da su na 6.0.1 nema stamina mod-a, bice glupo ako su to izbacili, fali li jos nesto :: :: :: :: :: :: :: Može da se preuzme ROM, ali samo za one regione za koje je već objavljen Marshmallow. U načelu, našem regionu savršeno odgovara i ROM za United Kingdom, tako da oni koji ne žele da čekaju mogu taj ROM da preuzmu. Preuzimanje se može uraditi uz pomoć programa po imenu XperiFirm, a flešovanje uz pomoć FlashTool programa. Generalno, FlashTool u sebi sadrži i kompletan XperiFirm, tako da nema potrebe za preuzimanjem oba programa :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ne znam da li je izasao 6.0 merni ne daje update ni preko softvera. Ne postoji mogucnost da se skine rom :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647108. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.