Zna li neko nekog ko menja staklo na ovom fonu Necu da ga menjam, androidi ne mogu da mu prismrde, tj. mogu ovi od 500+ € Samo staklo je prslo i pre cu koristiti ovaj fon, nego bilo koji android, ovaj nije zabo, a kamoli se restartovao dve, tri godine
Pošto vidim da se svi nešto mučite, evo ti lika iz Niša koji je pouzdan i kod koga svi naši `stručnjaci` idu ili šalju da mjenjaju. http://www.kupujemprodajem.com/Staklo-Nokia-Lumia-925-Ugradnja-21780707-oglas.htm Lik je iz Niša, ali nije lopov. Ili idi u Novom Sadu na sjevernu tribinu stadiona Vojvodine i biće sređeno. Ne znam njihov broj telefona. Prva radnja poslije Bubija, ne druga za servis mobilnih !
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
U Bg ima bar deset ekipa koje se bave reparacijama, neki rucno fen uv lepak i kalupi a neki sve masinski laminatorima i stikerima i masinama za lepljenje folija.
Mi smo npr zatrpani ajfon i samsung ekranima i poneki lg a lumie alkatele i sonije jednostavno ne radimo.
Operatore ako ti nije problem nemoj bas uvek tako da lupas kao maksim po diviziji, mi koji smo navikli i ne obaziremo se ali neko ko je nov ce te uzeti za ozbiljno pa eto problema.
Da li znaš da mjenjaš? Ne ! Onda produži. Alkatele samo 2 čovjeka znaju da rade u državi, jer su radili u Norveškoj taj posao. Svi ostali su, kao i ti, priučeni u svom poslu. A da je za Samsung, poslao bih kod tebe, jer si već uradio kako treba. Razdvoji šta ja mislim o tebi, na drugu stranu šta znaš da radiš ili ne znaš. Toliko.
Dodji do bg da sednes sa 5 ljudi koji rade alkatele i sve ispadne u milimetar znaci fabricko sve na mestu. Kakva dva coveka? Da li je bitno ko je priucen ili ko je bio na saturnu na obuci kada je krajnji rezultat isti.
Nece ljudi da se mlate sa reparacijom alkatela za koji je ekran 50eura a da odbijaju s6 ili 6s koji je npr za krajnju musteriju 150e u Bg.
Ja ti samo kazem da si pobrkao stvari ali neka kako god ti si upravu opi nema frke :)
Ovih 50€ za staklo iz mog ugla, radim kao staklorezac, ing tk sam po struci, samo ovde zaradjujem mnogo vise, i znam da ovo staklo sa kojim god nacinom izrade, sa svim obradama, kaljenjima ne moze biti vise od 1€, za ove dimenzije, sto bi izaslo da je kvadrat 200€, a mi u jednoj od najjacih staklorezackih firmi u zemlji imamo staklo koje sa svim dodatnim radnjama kosta 200€ po kvadratu Neka je ovo parcence stakla i 10€, sto izadje 2000€ po kvadratu Pa razumeo bih da je ugradnja jos toliko E moji majstori, i ja sa vama, ovo su prevare astronomske... Uglavnom hvala svima
Ovo je recimo jedna od najvecih prevara, uv lepak, pa kakve veze ima i da je ne znam kakav lepak, samo se aktivira uv-om, koristimo ga za akvarijume, za sastavljanje dva stakla za neke police i budalastine, oni sto su pametni traze da im se lepi silikonom, a ovi sto imaju novaca uv lepkom Inace, lepljenje ovim lepkom mi naplacujemo 5€ po tacki, 20€ po duznom metru, a rezanje cele table stakla 3€
Sve to stoji, mada je čovjek kod nas, najjeftiniji. I u krajnjem slučaju što onda to ne završiš kod sebe u firmi ? I nije problem da Vas sve zajedno sponzorišen, ako ste u stanju da to uradite bolje od stakla na s6 ili 6s svejedno. Ispitivanje na institutu u Novom Sadu i Beogradu. Ako ste sposobni, finansirao bih tvoju firmu za izlazak na zapadno tržište, jer cijena tog stakla je u ukupnoj cijeni telefona oko 60%(nakon što se otplati tehnološki postupan izrade). Inače, cijena cijelog telefona ne smije prelaziti 10$ bez stakla(nakon što se uspostavi s t a b i l a n proizvodno-tehnološki proces), da bi se njima islatilo da ga distribuiraju i da plate sve što je potrebno. Neko je prva, neko druga, a neko, kao ovi kod nas 7 ruka. Telefon u takvom stanju vrijedi 15€(koliko ko plaća za ostatak, je drugo pitanje). Jel može ovako ? A ujedno, ko nije sposoban da napravi(mi u Srbiji očigledno nismo), ko nam je kriv.
ljudi postujte tudj rad, u opste nije jednostavno to zameniti tako, (na ip i da kazem najlakse) ali neki tanji LCD su propast.. da i treb da bude 50e jer je dr.. ne kapiram zasto je prevara !? prevara je kad te neko prevari ovo je cena
Ja sam hteo da kazem da su svi majstori prevaranti Ukljucujuci i mene u to sve Posto sad radim sa staklom, evo primera, kvadrat stakla 6mm, obradjene ivice, bez kaljenja, 4800din, staklo u nabavci kosta 3€ po kvadratu, i sve ppslove oko njega kad saberes neka bude 10€, sa strujom amortizacijom, radnim satima Odakle ovih 4800din, samo zato sto se gazdi moze Meni kroz ruke svaki dan prodje min par hiljada evra materijala, kad je slab dan, a to se naplati 20000€ Ovi ovde nasi zaradjuju bar pet puta, a onaj preko pet posto??? Nadam se da svi znaju ZASTO!!!
Hoces da mi kazes da pored svih minijaturizovanih elektronskih komponenti, da ne nabrajam sad, staklo kosta sve ukupno vise od toga Pa po tebi staklo je za fon od 500€, celih 300, a elektronika 200, cpvece, dal si ti normalan, jel ti znas od cega se dobija staklo i koji je nacin izrade, kako se kali i sve ostalo, kako mozes da odvalis da staklo dimenzija 5cm*10cm, 0.05m^2, kosta 40000€ po kvadratu Stakla u spaceshuttle ato idu ne kostaju ni priblizno toliko ili pamplexi neprobojni sa dva kaljena stakla, tri, cetiri Brate, vakum staklo sa stopsolom 2 sa 2m (metra, ne milimetara ili centimetara), izadje 500€, inace stopsol je ubedljivo najskuplje staklo
Znaci suma sumarum, sto se konkretno stakla tice posto sam bas upoznat sa materijom, ovo staklence sa svim mogucim dodatnim radnjama ne moze da kosta vise od delica evra u materijalu i nek postupak proizvodnje koata jos desetostruko toliko (ko se bavi proizvodnjom zna koliko je materijal, a koliko proizvodni proces, jedino je kod elektronike, jer minijaturizuje proizvodni proces daleko skuplji, a materijal jevtin, pogotovu sto se najvise koristi Si, kojwg u zemljinoj kori ima u izobilju, ostali materijali se koriste u tragovima, potupo isto kao i staklo, veliki je pesak, SiO i lomljeno staklo plus primese, koje mu menjaju karakteristike, isto kao i sa poluprovodnicima)
Tako da nemojte pokusavati da opravdate svoj rad ni kroz materijal ni kroz sam postupak (likovi na net skidaju stakla plasticnim kartama i fenom, skine se lepak rastvaracem i zalepi novo, upalis lamu na dve sekunde i kraj), nego lepo recite VARAMO LJUDE SVI ZAJEDNO SAMO ZATO STO OVA GLUPA SRBIJA IMA TAKVE LJUDE, KOJI U MAJSTORE I DOKTORE GLEDAJU KAO U BOGOVE, SVI MI TO RADIMO JER MOZEMO...
Razlog zasto sam hteo nekom da dam da mi to obavi je da ja sam ne bih morao da izmisljam kako i sta, gde nabaviti to staklence i ostalo, a taj majstor ih je vec zamenio boga oca verovatno i znam da je cuka vremena za to sasvim dovoljna Ja za cuku vremena isecem maltene sanduk stakla, sa sve low-e filmom koji se brusi pre rezanja, naravno cnc to obavlja jer je rucno bar deset, dvadeset puta sporije, sanduk stakla je 30 tabli od 4mm, sve ukupno 200m^2 stakla Molio bih da se ne palamudi dalje o staklu, jer ljudi koji rezu staklo na cnc u srbiji pored mene ima jos petorica, ukljucujuci mog kolegu iz druge smene
Sto se tice slanja drugim majstorima, pa to se zna, na svakih 50 majstora dolazi jedan koji stvarno zna sta radi, svibostali se slepaju, ovi za telefone su najgori, niko nema kapacitete da uradi bilo sta, osim tog jednog koji im zaradjuje plate svima
Ko se nasao prozvanim mojim izjavama, zelim samo da kazem da mi nije to bila namera, nego dizanje svesti o svemu tome Svi majstori sve to rade, cela je fora sto je srbija takva zemlja gde ti u racunu ne moras da navedes sta se konkretno radilo i koji postupak koliko kosta, ta specifikacija rada kod nas ne postoji
Zao mi naivnih ljudi koje klepamo mi majstori, a oni su svoje plate tesko zaradili Evo recimo za mene, da mene kosta staklo za fon 50€ na platu od 1000€, ja moju platu zaradim gazdi za cuku vremena(tek taj sto bi napljuvao da ovoliko staklence kosta zamena 50€, pa on bi lik na to rekao: au bre, pa ovi su gori od nas crka 100puta, a covek danas zaradi bar 10000€, kad ja nemam sta da radim), i opet je to meni skupo, a sta da kaze onaj sto ima 30000din
Razmisli malo bolje i SPUSTI LOPTU!!! Da li si ovde da pravis pometnju i izazoves konflikt ili zbog neceg drugog? Trazis pomoc, a pljujes po svim onima koji mogu da ti pomognu - to NIJE u redu!
Razmisli malo i koliko je tvog gazdu kostao taj CNC, koliko kostaju popravke takve masine, a i koliko ta, veoma mala, konkurencija u nasoj zemlji takodje utice na cenu rada. Hoces da kazes da treba da naplacuje manje? Time direktno govoris da bi i tvoja plata trebalo biti manja - Da li bi to voleo?!
Jos jedna stvar: Po mom shvatanju, potenciras kako je `tamo negde` sve jeftinije i manje se naplacuje, a onda ispada da se mi ovde useravamo od love... Gde se to, sa ove strane sveta, rad ceni i placa manje nego ovde? Mozda cene materijala jesu sulude, ali mi smo trenutno samo korisnici, a ne oni koji ih direktno formiraju! Primera radi, ako radis sa staklom za telefon, koje je u nabavci placeno 10e (nebitno koliko kosta u proizvodnji posto ga za toliko nigde neces naci!), a postoji realan rizik da u procesu ostetis, ne samo staklo, vec i ekran koji kosta 100+ i da ti vlasnik telefona **** celu familiju zbog toga, naravno da ces rad naplatiti 30 do 50e, kako bi od narednog takvog rada dosao bar na nulu - jer ces nov ekran (hteo, ne hteo) platiti. Druga stvar, treba imati u vidu i da je to ipak posao od par sati. Posto imam ludu srecu da svoj sat rada naplacujem nesto preko 2.000, sta mislis, koliko bi ja onda trebalo da naplatim tu zamenu stakla?
Ajd sad, nemoras da odgovaras, vec lepo porazmisli sa sobom i fokusiraj se na ono zbog cega si temu napravio. Ovom temom cene NECES promeniti pa im se prilagodi - dakle plati ili ne, i prestani da SPAM-ujes... Dobio si konkretne predloge kod jednih, drugih, pa i DIY varijantu pa prelomi sta ces i koliko ces.
Vec sam napisao da ne zelim nikog da prozivam Ako si primetio i sebe stavljam medju te MAJSTORE Ne zelim nista da postignem, vec samo radi price uporedjujem cene Ne moguce je da taj CORNING naplacuje ta staklenca toliko I please mi nemoj govoriti kolilo cnc kosta ili kp ili masina za savijanje stakla ili kalionica, koliko je laminiranje stakla, a koliko peskiranje ili nanoaenje rqzlicitih filmova, farbanje, emulziranje Veruj mi da sve te cifre znam veoma dobro Nemojte mi o staklu pricati, please Zato mi ovo sve nikako ne ide u glavu Cisto blowing off some steam
Na ovom sam forumu vec 15 godina Stvarno mi ne treba da mi neko prica pravila ponasanja Pa ovde ima tema gde se onaj lik, svi ce znati ko, sam sa sobom raspravlja sa tri razlicita naloga...
Tako da ovo nije ni razmak ispred S u spamu, mico moj
Da je neko rekao 20-30€, ja bih to vec odradio Radi se o tome sto kad dodje neko ko poznaje obe materije i pocne da kenja, vi svi u defencive mode Pa sto tako kad ste svi majstorcine i nemate sta da krijete Kazem opet, ne zelim nikog da napusavam vec samo da iznesem istinu i stvarnost ovog ludila sa staklima konkretno
Evo ti jedna prosta stvar na trenutno aktuelnom telefonu
Iphone 6s
Ekran je 200e ovde u nabavci (meni zbog brzine i svega ne odgovara da jurim ali ekspres ili bilo sta preko)
Reparacija stakla na vp je 100 a krajnja musterija 150
Rizika ima milion, od polarajzer folije do pozadinskog ili da se flet skrlja i da ubijes ekran i da moras da kupujes novi.
Kakav god strucnjak bio uvek postoji neka visa sila i na 5 komada barem dva odu u kurac. I sta onda ajde staklo kosta 10e i pozadinsko 25e i lepak i vreme i sta sve uz to.
Imam ja par ljudi koji su mislili da reparacije moze svako da radi uzmes fen i duvas i gurnes zilet i zicu pa kad su skrljali po 3 ekrana za s3 koji su tada bili po 115e bas su se usrecili.
Ali kao i u vecini slucajeva vidim da ne vredi pricati realnu situaciju i kako sta ide. Popravka telefona i reparacije ekrana su prevara a bilo koja druga delatnost je maksimalno postena i humana. Aj me pustite toga.
Sto se majstora tice, mi smo svi prevaranti, ja to hocu da kazem Evo primera, trazio mi drugar da mu pogledam bojler: ne radi nesto, pa hajd` ti pogledaj, bar da mi kazes sta je Ja otvorim bojler vidim raskacila se klema, povezem, i naravno radi Evo reci sam sta bi ti uradio u toj situaciji, da si majstor, ne drugar, rekao bi riknuo grejac, termostat ili sta vec ti je najlakse, uzeo bar crvenu za deo i bar jos toliko za ruke
Da se ne lazemo, isto to je i ovo sa staklom Drugar ce ti to uraditi za cenu tog staklica i jos ce ti pokazati kalo guli majmune, i kako im objasnjava: cena je tolika, jer ja ako zajebem nesto, sve ja placam Bre, jedan govori kako je cena fona bez stakla 10€, a drugi kako je samo ekran bez stakla 200 Bar da je usaglasena prica na nacionalnom nivou pa da svi pricaju isto
Od svega se pravi rocket science Na 100 majstora poatoji jedan koji kaze NIJE TO NISTA, SVAKO TO MOZE DA NAUCI
Kako sam ja za dve godine naucio sve sto ima da se nauci o staklu i sad majstor koji ima 10-20 godina iskustva pita mene kako nesto da uradi
Znam ja da spika mora da se odrzava i ovce da se sisaju, cak ni nemam nista protiv naplacivati onima koji su na sumljiv nacin dosli do novaca, njemu tih novaca nije zao, samo da mu je iphonic kao nov, a ne zna ni sta je safari, recimo Ali meni brate, koji bukvalno krvavo zaradim moju platu, znate staklo je ostro kad se izreze radlom i izlomi, imam tonu oziljaka, puno da za bedno staklo dajem tolike novce Uzeti isti polovan je po meni daleko bolji izbor
PONOVO KAZEM, NISAM ZELEO NIKOG DA PROZIVAM, VEC ME CACNULO OVO NA CEGA SE MINI BOGATSTVA UZIMAJU OD GLUPERDI, CAK NIBTE LJUDE NE KRIVIM, SISTEM JE TAKAV I MAJSTORI SE STROGO DRZE SVOJE PRICE, IZ UGLA KORISNIKA, KAKAV SI TI MAJSTOR KAD TI NAVODIS RIZIKE KAKAV BI JA BIO MAJSTOR KAD BI MI SVAKA DRUGA TABLA STAKLA, A URADIM IH DANAS 50-100 RAZNIH DEBLJINA I DIMENZIJA, PUKLA PO DIJAGONALI I NEKOG UBILA TO JE RIZIK MAJSTORI MOJI, A NE OVO OCEL` PUCI NESTO MINIJATURNO
TAKO DA BUDITE SRECNI STO STE U TOJ PRICI I STO SISATE OVCE, NECE NI TO ZAUVEK TRAJATI, BOLJE NADJITE DA RADITE NESTO NORMALNO, UMESTO STO SE LUPATE U DUPE STO VAM NEKO DODJE SA FONOM OD 117000DIN I TRAZI DA MU SE MENJA STAKLO
JOJ KAD ISPRICAM OVIM MOJIMA SA SLJAKE, PA TO CE BITI SPRDNJA DVA MESECA
ZAO MI JE STO CE SE NEKO NACI PROZVAN, ALI NIJE BI BILA NAMERA NIKOG KONKRETNO DA PROZIVAM
TAKODJE, SVI KOJI SE NADJU PROZVANI SU ZAPRAVO NAJGORI `STAKLARI`
Pogledaj samo ovu temu i uvideces da se upravo ti, sam sa sobom raspravljas i bez 3 razlicita naloga pa razmisli da li to sa strane izgleda kao SPAM. O tome, ko je i koliko dugo na forumu, ne bih ni zapocinjao... A za 15 godina si valjda trebao da naucis da postoji i opcija `promeni`, umesto da pises odvojene poruke, zar ne?
:: Na ovom sam forumu vec 15 godin :: Stvarno mi ne treba da mi neko prica pravila ponasanj :: Pa ovde ima tema gde se onaj lik, svi ce znati ko, sam sa sobom raspravlja sa tri razlicita naloga.. :: :: Tako da ovo nije ni razmak ispred S u spamu, mico mo :: :: :: ulsi :: ::
nema to nikakve veze sa sisanjem ovaca ili nesto tako
ali to tako funkcionise od kad su se pojavili mobilni telefoni
ljudi i dan danas dodju i menjaju ekran na s3 a ekran u nabavci je skuplji bar 5 eura od telefona na oglasu i zapeli su ma neka neka dajte ekran (zarada 1000din kod zamene ekrana)
i onda takav neko krene gradom i prica eee zajebali me odrali me za ekran a ima na ali ekspresu za 30 eura itd itd
ali dobro gman samo i radi i lepi stakla i sve peglaj ja ti zelim sve naj naj :)
Otkrivate se bzvz sa takvim komentarima... Nije vam jasno da nekad neko samo prsne i zeli da podeli sa drugima Greska je sto sam ja uzeo da delim to sa ljudima koji su bas ti majstori
Jbt, i ja sam majstor koji sisa ovce, tj. ovaj sto drzi firmu
gman, menjam ja, evo ti snimci kao dokaz:D a mozes i sam na osnovu istih da okušaš sreću, cena oko 30e za taj telefon.
menjanje stakla je budzenje stakla i nije predvidjeno da se radi, odnesi u ovlašćeni servis i reći će ti da platiš 200e (lupam, ali verovatno nije daleko od istine) za nov ekran ili da kupiš novi telefon :D
Cena od 60e sa oglasa je i opravdanau neku ruku, zašto, pa evo ovako.
Cena novog displeja kod nas u veleprodajama se kreće od 80-100e i pitanje je koja ga kad ima, na aliexpresu je taj ekran 40evra. ali ja ne znam koji će mi se lik pojaviti sa kojim telefonom i zato ne lagerujem delove, (600 modela telefona i svaki ima svoj model stakla i ekrana,jebiga)
zamena stakla je prilično rizična procedura, mozes polomiti, nagnječiti, izgoreti, ogrebati,izjebati, znači sto stvari moze poci po zlu,a samo jedna po dobru. I ako nešto zezneš mušteija očekuje od tebe da snosiš odgovornost osim ako se u protivnom pre posla dogovorite da majstor ne snosi nikakvu odgovornost za nastalu štetu, u tom slučaju je 60e mnogo.
popravka bez uv lepka nije moguća jer ti touch neće raditi kako treba bez tog sloja izmedju stakla i lepka.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647108. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.