Dakle, imam nexus 4 koji je bio na 4.4 kit kat. Nekako dok mi je bio u dzepu se apdejtovao na 5.0.1 i kada se zavrsio poceo je da izbacuje gresku google play-a, `Unfortunately, the process com.google.process.gapps has stopped` issues`. To sam resio nekako, pa mi je nakon toga izasao apdejt 5.1. Tel je bio na 25% napunjenosti i na punjacu. Krenuo je da instalira apdejt, i posle nekih 10tak min izbacio `error` i tu zakovao.
Pokusao sam sa `recovery mod` ali baca `no command`. Takodje je nekako usao bio u `download mode`.
Da li postoji mogucnost da skinem podatke sa njega? Citao sam da otprilike mora da ide cist android iz pocetka preko kompa. Radio sam to vec jednom prilikom, ali malo zaboravio.
Najbitnije mi je da poskidam slike, i kontakte sa telefona pre nego sto odradim cist android.
Da li moze nekako da se vrati na 5.0.1 bez ubacivanja cistog android-a, tj pomocu neke opcije ili fix-a?
Ono sto u download mode-u mozes da uradis, to je potpuni oporavak...
31.03.2016. 21:40
status: user broj poruka: 10999
reinstall-om official ROM-a (stock ROM). Program ``Odin``.
Kontakti: zar nisi sinhronizovao preko google account-a? Ako jesi, lako ces ih skinuti nakon reinstalisanja. Slike: to je zajeb sa uredjajima koji nemaju mem karticu. Nadajmo se da si i njih ``sinhronizovao``. Mozda je moguce ocitati (i iskopirati) sadrzaj interne memorije pomocu Kies-a (nisam nikada probao, ali sam slicno izveo na jednom Huawei-u kojeg sam fleshovao pre nekih mesec dana, posredstvom Huawei-evog programa nalik na Kies).
Brate, mnogo si naporan, to jest, treba ti dva dana da shvatis da je osnovna
31.03.2016. 23:06
stvar precizno pracenje onoga sto je receno i izvestavanje drugih ucesnika u komunikaciji. Dakle, kao u zabavistu:
1 Jesi li (ili nisi) PROBAO da, nakon konektovanja fona, koji je u ``download mode-u`` procitas sadrzaj interne memorije? Win explorer. 2. Isto kao ovo gore, ali pomocu Kies-a.
When it shows `no command`, press and hold the VOL UP key for 10-15 seconds. While still holding the VOL UP key tap and release the POWER key. It will display additional menu options.
1. Nisam probao fon da povezem dok je u download mode-u. Tj sad cu pronaci kako da udjem u download mod ponovo. Da li moze da bude problem sto na kompu nemam instaliran drajver za nexus 4? Posto sam reinstalirao win skoro, tj sad kad prikacim fon trazi drajver ali nece da skine sa neta.
2. Kad povezem telefon sa pc, krene da pretrazuje drajver ali nece da ga skine (pretpostavljam zato sto tel.nije pokrenuo skroz android)
3. Iskljucio sam bio tu opciju, posto mi je pravila duplikate u imeniku posle nekog vremena, ali mozda je ipak ukljuce, a sto se tice fotki to sam iskljucio sigurno.
gatekeeper: Usao sam u recovery mod, i odradio wipe clear , tako nesto, ima jos ponedjene opcije da factory reset, ali to bi mi onda pobrisalo sve sa telefona.
Re: Malopre si napisao da NE MOZE u recovery mode! Vi ste muzicar...? Niste?
31.03.2016. 23:40
status: user broj poruka: 2836
Nisam se lepo izrazio. Ulazi u `recovery mod` ali izbacuje `no command` kao sto sam i napisao. Tek sam posle provalio za onu opciju gde se otvara wipe data, restart... itd.
Ovo je LG nexus 4, nije samsungov model.
Butam po netu ali nmg da nadjem drajvere. Probao sam i sa Adb, ali msm da ne moze tako.
gatekeeper: probao sam, ali upste nemam tu opciju : ``apply update from sdcard` kao sto je u uputstvu. Moj tel nema Sd karticu
Ni u jednom slucaju mi ne vidim tel kao medijum. Pokusavam da nadjem drajver za nexus 4 ali nista :: Znaci, ipak ste muzicar :: :: Drajvere mozes da pokupis i obicnim download-om. Lako ces ih naci na Samsungovom sajtu :: :: :: ::
Adb sam vec skinuo, drajver se normalno instalirao a telefon vidi u device kao `android` a u drajvere `Adb ...` samo jos da probam upustvo koje pisem u 4. linku
Ako instaliras dobre drajvere (tj. drajvere za to stanje u kom je trenutno telefon) on bi morao da ga vidi u adb devices kao uredjaj sa nekim random brojevima ako se dobro secam. Onda bi trebalo da mozes da ceprkas po memoriji i prebacis `dejta`.
CWM je bootloader samo custom za instalaciju custom rom-ova. Mislim da je nepotrebno njegovo instaliranje. Znaci to ne cackas.
Aj ovako restartuj komp i kad zakacis mob preko USB-a idi u device manager i pogledaj da li ti se pojavljuje zuti trougao za taj device (tj. telefon) ako da to znaci da nisi instalirao drajver (a najverovatnije ce ti biti ovaj scenario). Probaj ovo i ako si u download mode-u i ako si u bootloader mode-u na nexusu. Ako je zuto ili crveno onda nemas drajver i kucaj na guglu i trazi na xda neki univerzalni drajver za LG nexus 4 bas lgeve drajvere (sigurno se jos nekome desilo da je brickovao nexus4)
Ako se pak u device manageru vidi da nema problema tj. da su svi uredjaji ok onda neka ti fon bude u bootloaderu i pokreni adb (cmd admin) i kucaj adb devices i trebalo bi da ti izadje nesto poput ovoga http://docs.opencv.org/2.4.4/_images/usb_device_connect_11.png Naravno druge brojke i druga slova. Moguce da ce cak i da ti ispise nesto tipa e960 nexus 4. Ako to ispise to znaci da si uspeo da se konektujes i da sa onim linkom za how to recover data mozes da prebacujes fajlove foldere na komp. (ako je to nejasno kucaj na guglu i yt ima pregrst tutorijala kako da prebacujes fajlove preko adb-a)
USB debugging me brine to nisam siguran, moguce da to pravi problem (to jeste potrebno da bi debagovao fon preko adb-a ali ne znam dal je to relevantno ako si u download mode-u ili bootloader-u). Ako je to problem onda ti ne gine da ga gazis od nule. Ima LG odlican program za gazenje nesto poput odina za samsung. Ali prvo probaj ovo gore u 80% slucajeva nije dobar drajver i zato ga adb ne vidi kako treba. Ako ne postavi pitanje na xda tamo ce valjda neko moci da ti pomogne. Ja sam uspevao ovako da spasavam stvari i kad sam sjebavao bootloader pa samo samo mogao u download mode da udjem i znam da me je samo drajver zajebavao. Posle toga je adb resavao stvari. (mada je meni uvek bio ukljucen usb debugging)
Poslusaj savet: okani se corava posla. Iz tvog prethodnog javljanja...
01.04.2016. 01:39
proizilazi da ne znas ni najosnovnije stvari vezano za sistemske promene na Android trlrfonima. Zato je bolje da se obratis servisu koji ce ti to odraditi za 1 dan i za petnaestak jewra.
Sto se tice drajvera, ni jedan od ovih sto sam skinuo nije uspeo. Jedino Adb i to je sad uredu u device menager-u.
Pokrenuo sam adb (prema uputstvu) ali pise: error: no device found.
:: CWM je bootloader samo custom za instalaciju custom rom-ova. Mislim da je nepotrebno njegovo instaliranje. Znaci to ne cackas :: :: Aj ovako restartuj komp i kad zakacis mob preko USB-a idi u device manager i pogledaj da li ti se pojavljuje zuti trougao za taj device (tj. telefon) ako da to znaci da nisi instalirao drajver (a najverovatnije ce ti biti ovaj scenario). Probaj ovo i ako si u download mode-u i ako si u bootloader mode-u na nexusu. Ako je zuto ili crveno onda nemas drajver i kucaj na guglu i trazi na xda neki univerzalni drajver za LG nexus 4 bas lgeve drajvere (sigurno se jos nekome desilo da je brickovao nexus4 :: :: Ako se pak u device manageru vidi da nema problema tj. da su svi uredjaji ok onda neka ti fon bude u bootloaderu i pokreni adb (cmd admin) i kucaj adb devices i trebalo bi da ti izadje nesto poput ovoga http://docs.opencv.org/2.4.4/_images/usb_device_connect_11.pn :: Naravno druge brojke i druga slova. Moguce da ce cak i da ti ispise nesto tipa e960 nexus 4. Ako to ispise to znaci da si uspeo da se konektujes i da sa onim linkom za how to recover data mozes da prebacujes fajlove foldere na komp. (ako je to nejasno kucaj na guglu i yt ima pregrst tutorijala kako da prebacujes fajlove preko adb-a :: :: USB debugging me brine to nisam siguran, moguce da to pravi problem (to jeste potrebno da bi debagovao fon preko adb-a ali ne znam dal je to relevantno ako si u download mode-u ili bootloader-u). Ako je to problem onda ti ne gine da ga gazis od nule. Ima LG odlican program za gazenje nesto poput odina za samsung. Ali prvo probaj ovo gore u 80% slucajeva nije dobar drajver i zato ga adb ne vidi kako treba. Ako ne postavi pitanje na xda tamo ce valjda neko moci da ti pomogne. Ja sam uspevao ovako da spasavam stvari i kad sam sjebavao bootloader pa samo samo mogao u download mode da udjem i znam da me je samo drajver zajebavao. Posle toga je adb resavao stvari. (mada je meni uvek bio ukljucen usb debugging :: ::
A kako mislis da nateras adb da radi ako nemas usb debuging upaljen?
Mozes da ubacis neki recovery twrp ili philz touch i da preko otg kabla pokrenes aroma file manager i da iskopiras fajlove na otg memoriju. Znaci neki usb 8 ili 16gb ako imas puno slika i polako
Pitao sam da li moze da radi bez ukljucenog usb debuging.
duqp: je l moze neko uputstvo kako to da odradim? Da li posle toga mogu da ubacim originalni 4.4 kit kat u tel, tj da li ce on biti root-van ili ne?
U slucaju da ne moze da se izvade fajlovi, kako da ubacim cist android? ranije sam to radio preko Adb-a i ubacim image i to je to. :: :: A kako mislis da nateras adb da radi ako nemas usb debuging upaljen :: :: Mozes da ubacis neki recovery twrp ili philz touch i da preko otg kabla pokrenes aroma file manager i da iskopiras fajlove na otg memoriju. Znaci neki usb 8 ili 16gb ako imas puno slika i polak :: ::
Sad sam iskljucio usb debugging i usao u recovery mode i uspeo da pull-ujem fajlove. Udji u bootloader (valjda vol up + power btn ili kako vec). U bootloaderu udji u recovery mode (setaj se po `meniju` bootloadera sa vol up ili vol down kad ti na ekranu bude pisalo recovery mode klikni power button. Kada si usao u recovery mode trebalo bi da win instalira drajver (ako nije probaj opet neki od onih ranije da instaliras ili nadji na xda forumu). Kada zavrsi instaliranje drajvera udji u adb (admin cmd) i kucaj adb devices trebalo bi da vidis gomilu brojeva i da pored pise recovery. Ako to pise to je to. Sledeci korak adb shell pa ls i cd da vidis sta sve ima u njima i da se setas po folderima. Kad nadjes folder koji zelis da prebacis exit da izadjes iz shell-a i adb pull /folder/folder/itd...
Jedino sto ja imam TWRP moguce da on dozvoljava to da originalni ne dozvoljava al probaj. Ako nece onda kucaj na googlu kako da instaliras custom recovery (preporucujem TWRP). Nije jednostavno i ako zajebes nesto brikovaces telefon onda samo gazenje telefona od 0 pomaze. Ne znam dal je pametno da instaliras custom recovery ako nisi bas upucen u pricu.
Mislim da N4 ne podrzava OTG. Morace da push-uje i pull-uje preko adb-a mislim da nema drugog nacina.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.