Lumia uređaji koji mogu da se nadograde na Windows 10 Mobile su: 430, 435, 532, 535, 540, 550, 635, 636, 638, 640, 640 XL, 730, 735, 830, 930 i 1520.
Potreban vam je Upgrade Advisor iz prodavnice, bez njega nece pronaci update, gj MS, ali svejedno ja sam prijatno iznenadjen kako sada stoje stvari posle 8.1. Videcemo dalje, ovo je na prvu, naravno.
No reci mi molim te, naravno ako znas.... Da li bi nadogradnjom na win10 izgubio Here Drive besplatnu navigaciju ? Juce je bila vest da ta aplikacija nece biti dostupna za win 10, i da je uklanjaju iz prodavnice 29-og marta. A bas ta navigacija je nesto sto mnogo koristim. Izvini za off topic...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Jeste gase Here mape, ali ce imati Windows Maps koje su pravljene na osnovu ovih prvih i navodno ce imati jos dodatnih opcija.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - I Don`t Know What That Means
:: No reci mi molim te, naravno ako znas... :: Da li bi nadogradnjom na win10 izgubio Here Drive besplatnu navigaciju ? :: Juce je bila vest da ta aplikacija nece biti dostupna za win 10, i da je uklanjaju iz prodavnice 29-og marta. A bas ta navigacija je nesto sto mnogo koristim :: Izvini za off topic.. :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ?? :: ::
Upgrade prosao dobro, Here Drive radi i dalje i kaze da ce prestati da radi valda 16. Juna i da se navikavam polako na Miscrosoft maps. To eto kao info ako nekoga zanima.
Sam Microsoft maps je daleko od dobre navigacije, pre svega vizuelno nije prakticna, a nedostaje i mnogo opcija koje onima koji zaista mnogo voze znace. Da ne davim sada...
@Operator : Dobro da si dao link za one koji budu hteli da isprobavaju Here Drive a nemaju tu app u prodavnici. Od mene Danke .
Jedan od problema koji nisu resili ni u preview verziji ni sada je to da ako postoje telefoni sa istim projem a razlicitim prefiksom npr 060/1234567 i 063/1234567 on ga vidi kao jedan broj a ne kao 2
primer imam u imeniku 060/1234567 ime `Marko` i zove me nepoznat broj koji je 063/1234567 i pisace marko a ne nepoznat broj!!
nadam se da ce sve srediti jer ovako nije ispeglan kao win8.1 + nije toliko brz
Intel G3258 4.2Ghz@K2 B85M-E 2x8GB Savage 2400 Intel HD Fractal Design R4@SS-660XP2 250GB S850 EVO Xonar DX Logitech Z906 MX Performance G105 MW3 Apple Iphone 6s Plus + Nokia Lumia 930 http://www.speedtest.net/result/4628670196.png
+1 da radi dosta sporije. Pogasio sam sve što mi je palo na pamet i subjektivno 930 je neuporedivo sporiji. Sve što se dešavalo u trenutku sada je potrebno preko sekunde sa svim što sam instalirao. Lijepo vratio na 8.1 i glatkoća otvaranja aplikacija je ostala. Za sada, veliki minus. Plus sa Sigic-om mi zabada u Austriji i Italiji sa istim mapama, pa prikaz traje i preko 10 sec bespotrebno.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Pa normalno da ce da radi sporije. Djubre bilo, djubre ostalo. Srecom, opada mu procenat korisnika. Kad neko udej na trziste samo zato sto se razvilo, pa bi i on parce kolaca, a pre toga nije ni radio na tom planu - treba ga izbegavati.
Istina ali ne bas toliko drasticno. Mozda je bolje optimizovan za quad core, pa je pad u brzini manji. Ono sto sam ja primetio je da aplikacije instalirane na SD card jesu vise usporene nego ranije.
Izbaciti ovakav OS u javnost je sramota, ovome je mesto u win insider-u, os sa toliko poznatih gresaka bez ispravke pustiti u javnost je vise nego neozbiljno.
Drugar ima Lumia 640 Ds, pa me zanima, kako će se kod njega ponašati sa svim instaliranim aplikacijama koje koristi. Čisto da vidimo kako se sa različitim softverom ponaša. Ne mora značiti da se na svim telefonima isto ponaša, pošto je pitanje optimizacije individualno sa svakim telefonom, a i treba pokriti probleme zavisno od softvera. Po meni, na osnovu viđenog, ovo je samo Alfa i ništa više. 8.1 radi besprekorno i ne bih da isprobavam ponovo i izgubim 6 sati za sva podešavanja ponovo, a sigurno sam i nekoliko stavki izostavio, a da do sada, nisam obratio pažnju.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Lumia 535, ali nema tastature za unos...!?!? Ni u jednoj aplikaciji, ni na Search-u bilo kakvom, ne iscrtava tastaturu.. Sad ne mogu ni Lumia Restore Tool da skinem, da vratim 8.1, ne mogu da otkucam... Restartuje se na jedno 15tak minuta, tako radi od sinoc..
Meni se desilo nesto slicno sinoc, update odradio i kada je dosao do Migrating your data prsla mi baterija. Posle toga je nastavio ali kad je zavrsio i stigao do Enter PIN nema nigde tastature! Pokusavao jedno sat vremena sve i svasta,isprobao sva predlozena resenja sto sam nasao po netu i nista. Zato jutros odradio Hard Reset nakon cega je sve proradilo kako treba. Doduse ostao sam bez nekih brojeva jer nisam skoro radio backup, ali bitno je da telefon radi opet!
i7-950@3.6GHz/GA-EX58 Extreme/Kingston 16GB@1600MHz Sapphire Radeon 7950 3GB Dual-X OC OCZ ARC100 120GB/WD Caviar Green 2TB/Blue 320GB LC Power LC6650GP3 v2.3 650W Gericom GM2600/Philips 220E Cyborg R.A.T.7 & M.M.O.7/Microsoft Natural Ergo
Posle fabričkog reseta ... Sada je sve prelepo i divno, SMS poruke nisu sačuvane i sve aplikacije sam morao ponovo da instaliram. Tastatura je proradila i telefon se više ne restartuje sam.
Tako je, sve upozorava prilikom pokušaja za reset, ali ne znam zašto nisam proverio da li ima neki backup na OneDrive. Međutim, svesno sam rizikovao, jer nisam ni mogao nešto puno da podešavam bez tastature. Nije ovo na tvoj račun, samo sam naveo kao primer kako prolazi instalacija.
Ovo ostalo što sam probao je zadovoljavajuće. Možda u nekim trenucima prebrzo skroluje, ali možda nisam navikao ili radim nešto pogrešno.
Ono što se nije promenilo u odnosu na prvi pokušaj je da neće da instalira sledeću kumulativnu ispravku, mislim da je 164. Aktuelna verzija je 107.
Pozdrav!
Vlada
:: Ja sam pretpostavio da to vec znas, cak ti i pise da se sve brise iz telefona kad pokrenes reset na fabricko : :: ::
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647109. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.