Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Koji tel odabrati?
STRANA 1 OD 1
srdjanl Koji tel odabrati? 29.01.2016. 22:04 T62872

status: user
broj poruka: 1514
Uskoro istice ugovor u telenoru,koji tel uzeti,Microsoft Lumia 640 LTE ili Samsung Galaxy Grand Prime VE da li sa win 8.1 ili je bolji android?Ili dajte neki drugi predlog? Hvala
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alexb Koji tarifni paket 29.01.2016. 22:13 #612982

broj poruka: 242

Koji je budzet za fon?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdjanl .... 29.01.2016. 22:15 #612983

Bem li ga oko 1500 mesecno,normalno tel moze i na rate,samo ne bar da je jako skup,mozda do 20 crvenih
srdjanl .... 29.01.2016. 22:19 #612984

Gledajuci uopsteno,sta je bolje android ili win 8.1 na telefonu?Malo mi je glupo sto lumie nemaju video poziv,dok konkretno samsung to ima

Srdjanc Re: .... 29.01.2016. 22:34 #612987

broj poruka: 3106
Skype, Viber, tako se na WP vrsi video poziv.

::
:: Gledajuci uopsteno,sta je bolje android ili win 8.1 na telefonu?Malo mi je glupo sto lumie nemaju video poziv,dok konkretno samsung to im
DmasteRNo1 Lumia 640 DS 29.01.2016. 22:38 #612989

broj poruka: 6102
Imam je oko dva meseca i za sada sam prezadovoljan telefonom. Sve radi kao podmazano.

i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7

Drasko014 http://is.gd/T3VXGB 29.01.2016. 23:14 #612995

broj poruka: 446

na ovom sajtu sam recimo nasao lumiu 535 za 100 eura tacno ili ti 12 hiljada i nesto,poredjenja radi cini mi se (mozda malo omasim ali cene su bile ovako) Lelekom srbije 24000 , Giga**on 18000 i WW 22000. tako da mislim da ti je bolje da uzmes samo paket bez telefona pogotovu ako ima ona fora kao u lelekomu 50 % jeftinije ako ne uzimas telefon.A lepo kupis sta ti odgovara za manje pare
Jammin ˘˘ 29.01.2016. 23:33 #613000

broj poruka: 234
Ova klasa Samsunga hoce da se iskrivi, valjda vidjeli od Apple-a, pa i oni da budu u trendu, mada nisam imao prilike da vidim ovaj VE model, vjerovatno su slicni, fino rade, bar dok su novi :)

Kome odgovaraju aplikacije za win 8.1, Lumia 640 LTE je onda dobar izbor.

Plamen re 30.01.2016. 01:16 #613011

broj poruka: 2836
To sa tarifama i se ne isplati. Mislim da sa tarifom od 1500din mesecno ces morati da platis takav telefon bar 10.000din.

Kupi lepo polovan (imas kao nov na oglasima) Nexus 4 za 110-120e, i uzivaj. Telefon je bolji po kvalitetu i performansama od lumie a i tog samsunga.

gliga79 Koji tel odabrati? 30.01.2016. 12:23 #613024

broj poruka: 4641
Zavisi sta ti vise odgovara. Imao sam Android i WP telefone.
Trenutno imam Nokiu lumiu 730. Telefon je odlican i totalno sam zadovoljan.
Tesko da cu da se vratim na Android.

Opet kazem da sve zavisi od ukusa i potreba korisnika.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
http://valid.x86.fr/lv7d95

gray Još jedan glas 30.01.2016. 12:44 #613025

broj poruka: 171
za Lumiu :) Na Store-u imas skoro sve aplikakcije kao na Google Play-u, čak i neke domaće kao što je Parking Manijak za lakše plaćanje parking servisa. I mogu ti reći da Lumie odlično rade. Imam 630 preko godinu dana i kada uzmem neki android naježim se koliko je spor. Za preko godinu dana nisam imao potrebu da ga vraćam na fabričko ili bilo kakav reset. Jednostavno funkcioniše odlično. Još da napomenem da sem Solitare nemam igrica ali imam gomilu programa pa mogu reći da ipak funkcioniše odlično. Baterija pod punim opterećenjem prebacuje 2 dana, a vredan i interesantan dodatak je Cortana.

Dovie`andi se tovya sagain.

gman ja sam za lumiu 30.01.2016. 13:08 #613031

broj poruka: 1111
Samo mislim da su stariji nokijini modeli mnogo bolji
Konkretno imam lumiu925 i mogu reci da bolji fon nisam imao, kvalitet izrade je sigurno najbolji od svih fonova koje sam imao, mada novije lumie, microsoftove su ipak plastikaneri
Samsung mi je takva plastika da to nije normalno, na njega sam spec ogorcen, iako ga nikad nisam imao
Secam se kad sam uzeo ovu lumiu da nisam mogao da verujem koliko je kvalitetan fon, najozbiljnije kvalitet izrade je svetlosnim godinama daleko od bilo kog fona koji sam imao, a software radi ne kao podmazan nego kao da moze jos tri sistema da radi od jednom, stvarno mi je u pocetku bilo cudno kad sam ga uzeo koliko dobro radi, a sa bar duplo manje rama i duplo sporijim cpu
I jos ovo: najsporija lumija radi isto kao najjaci android, a najslabiji android...

Suma sumarum, ako te je prosao hype oko androida, gomile iskopiranih aplikacija, gomile aplikacija koju su zapravo sajtovi prilagodjeni za fon u vidu samostalne aplikacije i takve budalastine, uzimaj lumiu, wp je besprekoran

ulsi

gray Re: ja sam za lumiu 30.01.2016. 13:20 #613032

broj poruka: 171
Slažem se sa ovim i dodajem Gorilla 3 Glass :) Pre ćeš izgrebati ili polomiti kućište nego staklo :) Pao mi je sa preko 2m visine na pločice ni ogrebotina, čak mi je u zamahu izleteo iz ruke na beton i ništa. Tako da imaš još jedan razlog za Lumiu :)

Dovie`andi se tovya sagain.

:: Samo mislim da su stariji nokijini modeli mnogo bolj
:: Konkretno imam lumiu925 i mogu reci da bolji fon nisam imao, kvalitet izrade je sigurno najbolji od svih fonova koje sam imao, mada novije lumie, microsoftove su ipak plastikaner
:: Samsung mi je takva plastika da to nije normalno, na njega sam spec ogorcen, iako ga nikad nisam ima
:: Secam se kad sam uzeo ovu lumiu da nisam mogao da verujem koliko je kvalitetan fon, najozbiljnije kvalitet izrade je svetlosnim godinama daleko od bilo kog fona koji sam imao, a software radi ne kao podmazan nego kao da moze jos tri sistema da radi od jednom, stvarno mi je u pocetku bilo cudno kad sam ga uzeo koliko dobro radi, a sa bar duplo manje rama i duplo sporijim cp
:: I jos ovo: najsporija lumija radi isto kao najjaci android, a najslabiji android..
:: Suma sumarum, ako te je prosao hype oko androida, gomile iskopiranih aplikacija, gomile aplikacija koju su zapravo sajtovi prilagodjeni za fon u vidu samostalne aplikacije i takve budalastine, uzimaj lumiu, wp je besprekora
:: ulsi
ICEsd Re: Koji tel odabrati? 30.01.2016. 19:28 #613055

broj poruka: 2157

Evo nekih linkova:

http://www.gsmarena.com/microsoft_lumia_640_lte-7055.php

http://smartphones.specout.com/compare/2169-3596/Samsung-Galaxy-Grand-Prime-vs-Samsung-Galaxy-Grand-Prime-Value-Edition

Galaxy prime Value Edition je osvezeni galaxy prime koji ne vredi vise toliko para. Ne kazem da je los telefon ali ga je vreme pregazilo i sada zivi na imenu samo firme koja ga proizvodi. Sporiji je od Galaxy prime.

U ovom cenovnom rangu kod Telenora bih isao na Lumia 640 LTE, jer postoji mogucnost da dobije win 10, i noviji je telefon u odnosu na grand prime ve.

Ja bih ti savetovo Meizu M2 Note malo je skuplji od pomenuta dva ali je mnoooogo bolji u odnosu na njih. Ja sam prosle nedelje gledao i na kraju uzeo telefon. Lumija me je mnogo vukla karakteristikama i sa cenom, medjutim ulete mi Meizu M2 mini na nekom popustu u Handy i uzmem njega. Telefon je extra u tvom je cenovnom rangu ( ako ga imaju u Telenoru uzimaj i ne razmisljaj ) ima 2 gb rama, extra brz.

Jeste Kinez ali je munja i kamera extra za tu cenu telefona, jedina mana mu je sto ne moze sd kartica i 2 sim kartice istovremeno, vec mora da se bira 1 sim i 1 sd kartica ili 2 sim kartice. Flyme OS je lepo odradjen skoro ko stock android i ne gusi telefon, poslednji android je dosao u decembru 2015 na njima.

Evo upodrednih karakteristika:

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6708&idPhone2=7055&idPhone3=7266

samo obrati paznju na godinu proizvodnje i pretrazi malo testove ( review ) u google, ovih telefona.

:: Uskoro istice ugovor u telenoru,koji tel uzeti,Microsoft Lumia 640 LTE ili Samsung Galaxy Grand Prime VE da li sa win 8.1 ili je bolji android?Ili dajte neki drugi predlog? Hval
srdjanl .... 30.01.2016. 20:15 #613061

Hvala svima na pomoci. :)

duqp Ako 31.01.2016. 01:04 #613100

broj poruka: 3466

Ista znaci, delova za meizu jos uvek nema kod nas, a te popravke koje se kao i izvode nesto, ceka se par nedelja na dostavu dela iz ko zna odakle

Pa ako se zalomi da stigne neispravno pa salji pa cekaj povrat jbg

Dobar je uredjaj nema sta, ali eto gledati i sa te strane.

Samsung je od neke klase izbacio plastiku i sveo je na minimum, lumie su generalno ekstra masine samo ostane taj prelazak sa drugog os i nista vise.

Ja gadjam sebi 950 da uzmem uskoro, iako zbog prirode posla imam mnogo svojih telefona i od blekberija do iosa i androida i svega i svacega.

Btw, primarni telefon mi je nokia 1110 :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647108.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs