Kazu da se android telefoni kvare-ne trade dobro posle godinu/godinu IPO.Zbog cega she to desava Zbog loseg softvera ili hardvera koji je predvidjenda traje toliko.
Usvinji se softver verovatno. Factory reset ili ako ima mogucnost formatiranje /data particije i opet jovo nanovo.
Eventualno moze da bude neki kilavi flash ram unutra pa da polako crkava i kvari performanse. Meni Alcatel idol mini ni posle dve godine nije posusajtao, ali nisam ga ni samarao sa raznim igricama i glupostima. Nisam radio cak ni update aplikacija, zasto dirati nesto kad ti radi. Verovatno bi i danas radio kako treba da mi ga neko nije maznuo. A nije bas neki skup model bio ni kad je uzet.
Instalacijom gomie raznih igrica i ostalih gluposti se smanjuje kolicina slobodnog flash prostora sto dovodi do brzeg trosenja preostalih slobodnih celija. Verujem da je flash u SSD diskovima kvalitetniji od flasha u telefonima (sto mozda nije tacno) tako da pun telefon moze lako da pocne da se `kvari`...
Kupiš neku šklopociju od 100-150 evra, koja već dolazi sa gomilom bespotrebnog softvera, zatrpaš ga dodatno raznim glupostima, a očekuješ da radi kao Galaksi 666. E, pa drugovi moji, to neće da može. Zato sam i prešao na Vindovs Fon, jer mi se ne daje više od 150-160 evra, a neću da mi telefon kilavi i pored toga što ga koristim samo za osnovne stvari, bez ikakvih egzibicija.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
:: Kupiš neku šklopociju od 100-150 evra, koja već dolazi sa gomilom bespotrebnog softvera, zatrpaš ga dodatno raznim glupostima, a očekuješ da radi kao Galaksi 666. E, pa drugovi moji, to neće da može. Zato sam i prešao na Vindovs Fon, jer mi se ne daje više od 150-160 evra, a neću da mi telefon kilavi i pored toga što ga koristim samo za osnovne stvari, bez ikakvih egzibicija :: :: :: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V :: :: ::
To se desava zbog HW. Lose hladjenje i to je to. Kvalitetniji telefoni imaju jaci HW, bolje optimizovane drajvere i mogu duze da traju, u protivnom, ciaos.
Bila tema neki dan, kad se fon usija kad snima 4k video :) Strava..
Ja sam u jedan tablet ( quad core, 2GB RAM quad GPU...) ugradio hladnjak na hibrid chip i taj ima da radi deceniju :) A kinez stavio 1cm Alu lim na hibrid chip koji se inace uzari...
Bar u tabletu ima mesta za ugradnju, sto nije slucaj za tel....
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Kazu da se android telefoni kvare-ne trade dobro posle godinu/godinu IPO.Zbog cega she to desav :: Zbog loseg softvera ili hardvera koji je predvidjenda traje toliko ::
Nije je Vindovs đubre za PC, a još manje za telefone. Samo su ljudi nestručni, pa pronalaze probleme i tamo gde ih nema. Uostalom, većina ima Android telefone, pa je totalno aut imati Vin Fon. Srećom po mene, pa većina nema veze sa životom, tako da mi je drago što sam aut.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
Jeste da je stur po pitanju programa ALI ni svi koje imas za robotica nisu dobri... vecina je djubre nepoevano...
Ljudi su inace pravi pravcati licemeri... koriste nelegalni OS koji je ko zna kako nateran da radi i onda pljuju MS...
WP je keva od kad ga imam prosto sam se resio svih onih govana sa robotica, od reklama do BLOT-a...
Evo jos malo pa ce godinu dana ne secam se da se jednom resetovao sam od sebe, na andoridu ako izgura nedelju dana puna kapa... baterija pri istom stilu koriscenja traje dva do tri puta duze... WiFi ne pojede bateriju... veci ekran ne trosi toliko kao na roboticu... i jos mnogo primera koji se mogu uporediti a bolje reseni na WP...
Inace ova fora s haldnjakom vam je keva dobra... a tek ova za odvojene proizvodne trake za memoriju PC-a i telefona... KEVA !!!
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
Evo već drugi put čitam komentar za Windows, da mnogo bolje radi legalan nego nelegalan i prosto sam iznenađen (nisam uvređen), a nasmejan Nisam protiv legalnih stvari, naprotiv, ali ljudi, ako ste se zajebali pa kupili legalan windows za kućnu upotrebu, molim vas, prekinite sa se*ete kako bolje radi od nelegalnog jer činjenica je da su isti, kome to smeta nek kupuje legalan. Izvinjavam se što sam morao da upotrebim taj pogrdan izraz `nelegalan`.
Abneru, aj keve ti ne preteruj, nedelju dana ne može da izdrži, ma jeste. Ni najgori android.. Android nije nelegalan, nego besplatan, isto kao i linux. i zbog toga je direktna konkurencija Microsoftu i ostalim. Generalno, dobri su i Android i Windows i iPhone telefoni, fora je što se jeftiniji Andoidi štancuju i zato su i jeftiniji, jer su za široke narodne mase, odatle i škart, ali i nije škart nego pristojan telefon za normalne nezahtevne korisnike.
Dobio sam LG L fino koji je bio oko 15k din., telefon radi bez greške već godinu dana. Motoluxe XT615 koju sam rutovao iz zajebancije isto godinu dana. Plaćen oko 100eu tada. Drugar ima LG G2 koji je jedno 10x bolji i kvalitetniji, i on je tek prezadovoljan i nikad nema probleme, ali on je već viša klasa.
Samo je stvar ukusa koji telefon će ti služiti za istu stvar. Svi imaju i krševe i kvalitetne telefone, eh da, sem naravno Apple-a, kad njemu nešto zajebava, to nije do njega, to su neke više sile u pitanju, u stvari nema šta da zajebava
Kao što reče kolega, radiće vam onako kako ga koristite, ne samo windows, već svaki OS (uslovno rečeno). Ja sam toliko sit instaliranja windows-a i drajvera i zato kod kuće imam windows7 sp1 koji ima ko zna koliko od kako je instaliran i zatrpan je raznim glupostima iz eksperimentalnih razloga, i dalje funkcionise najnormalnije. Da ne pominjem koliko sam ploča izmenjao, pošto je intel, prepoznaje sve intel platforme, nekoliko promenjenih ssd-ova, klonirano bez problema, nikakve primetne razlike u se ne vide.
:: Jeste da je stur po pitanju programa ALI ni svi koje imas za robotica nisu dobri... vecina je djubre nepoevano.. :: :: Ljudi su inace pravi pravcati licemeri... koriste nelegalni OS koji je ko zna kako nateran da radi i onda pljuju MS.. :: :: WP je keva od kad ga imam prosto sam se resio svih onih govana sa robotica, od reklama do BLOT-a.. :: :: Evo jos malo pa ce godinu dana ne secam se da se jednom resetovao sam od sebe, na andoridu ako izgura nedelju dana puna kapa... baterija pri istom stilu koriscenja traje dva do tri puta duze... WiFi ne pojede bateriju... veci ekran ne trosi toliko kao na roboticu... i jos mnogo primera koji se mogu uporediti a bolje reseni na WP.. :: :: Inace ova fora s haldnjakom vam je keva dobra... a tek ova za odvojene proizvodne trake za memoriju PC-a i telefona... KEVA !! :: :: Citat: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: ::
radi ok ,samo sto vremenom uspori ,pa mora da se cisti. Poznato je da WP manje hardverski zahtevan od. Androida pa ce tecnije raditi od njega na slicnom hardveru.Greska je Microsofta. sto ne da WP i drugim proizvodjacima. U pravu je Abner donekle ,jer postoje. inficirane krekovane verzije Win-a,ali postoje. i krekovane koje rade ok.Ali dobro od Win 10. home verzije sve je besplatno.
Pa onaj ko skida sta mu padne na pamet, ko ne zna tačno šta mu treba, taj će, razume se i da skine kvaran windows, modifikovan, obrađen dorađen, ali to je nešto sasvim deseto, isto kao za igre. Glupo je dalje pričati o stvarima koje nisu ni dozvoljene na forumu, a nije ni tema o tome. Nekad je bilo krekovano, sada je već `prevareno i preveslano` .
:: radi ok ,samo sto vremenom uspori ,pa mora da se cisti :: Poznato je da WP manje hardverski zahtevan od :: Androida pa ce tecnije raditi od njega :: na slicnom hardveru.Greska je Microsofta :: sto ne da WP i drugim proizvodjacima :: U pravu je Abner donekle ,jer postoje :: inficirane krekovane verzije Win-a,ali postoje :: i krekovane koje rade ok.Ali dobro od Win 10 :: home verzije sve je besplatno :: :: ::
To je sada jeftino da se probije, a posle ce da platite sve ako potisne android.
Sectae li se netbook racunara kada su spustili cenu winblowsa na kako se ne bi sirili linuxi po u tom trenutku najpopularnijim uredjajima.
Smradovima ne treba davati prostor. Ne sekirajte se, bice reklama i na windows phone, samo da zazivi malo vise.
Meni nijedan android telefon koji sam imao nije bagovao. Koristio sam samo sto mi treba od aplikacija, a telefone menjam bas kad moram. Cak ih nisam nikad ni vracao na fabricko stanje. Samsung Spica, uzet polovan i akan par godina, zamenio ga Alcatel Idol mini, radio perfektno dok mi ga nisu maznuli (nije mogao busplus na taj android, a mryelo me da stavljam drugi cyanogen, a i idola sam dobio od firme). Sada imam LG G4 koji sam dobio od firme, ali mislim da bi mi i LG Magna radila isti posao. Ovo cudo je preveliko, sa idiotskom rezolucijom (nosim naocare) i zdere bateriju kad duze koristis ekran, a ja bas nisam ljubitelj svakodnevnog punjenja.
Burazer vec godinama isto koristi Samsung spica... Da mi nisu maznuli idola, isti bi verovatno u penziju. zasluyenu.
Vama sto pobrljavi telefon treba ukinuti play store, posto ocigledno trpate sve i svasta.
I ako ste vec kupili jeftin telefon, dokupite SD karticu kako bi ostalo nesto prostora za rad OS-a...
I nisu vam potrebni ni antivirusi, ni cc cleaneri ni ostala djubrad na androidu ako ste iole normalan korisnik. To djubre vam samo ubija performanse, i trpa reklame.
I to sto je neki widget bas lep ne znaci da BAS MORATE da ga drzite jer vam zdere CPU, a time i bateriju... Mrdajuci walpaper - da bas neophodna stavka...
Novi androidi imaju u aplicacijama opciju DISABLE, i to treba iskoristiti.
iOs i WP rade bolje jer su vam rukice vezane, a pljujete ono gde ste zloupotrebili slobodu koja vam je data i zasrali stvar. I da, ako mislite da vam je android los, nemojte slucajno rootovati fon, tada jos grdje mozete da se uneredite.
ne zato što su nam ruke vezane, nego zato što su gotovi i ispeglani proizvodi. Može Android/Linuks da bude za džabe koliko god hoće, kad je to nedovršen i neispeglan proizvod, koji ne zna da koristi resurse kako treba, nego samo traži još i još, a i dalje ne radi kako treba. Zašto bih ja morao da rutujem telefon i stavljam kastom ROM, kao što sam bio primoran sa Galaksi Ejsom 2, kad su Gugl i Samsung mogli u startu da urade Android za njega kako treba? To nije sloboda, nego dokaz nesavršenosti Androida i/ili namerno sabotiranje od strane Gugla i proizvođača telefona, kako bi te primoravali da daš mnogo više para, da bi uživao u telefonu ko čovek. U kompu mi je dovoljan dvojezgarac, ali zato osmojezgarac u telefonu muči muku. Ma, idi beži.
Ovo sa postavio cisto iz radoznalosti,jer se par poznanika onako zalilo da im telefon posle odredjenog vremena ne radi kako treba,neko je resio problem sa resetom a kod nekog ostalo i dalje lose stanje.Mislim da je xenox u pravu-softver vremenom zezne hardver i on radi posle kako radi,plus verovatno su komp.manje pouzdane jer su jeftinije i to je to.Gde ces ti da zeznes trgovce-svi plate za sve plus oni zarade(skuplji-jeftiniji telefoni).E sad jel ima neko istrazivanje u procentima kako ljudi koriste smart telefone -mislim na koje aktivnosti,
Sve zavisi od telefona do telefona, sad imaju da se uzmu dobri telefoni za 150€ samo naravno preko neta, a ne kod nas.
Da rascistimo neke stvari android nije linux, samo kernel jeste inace je potpuno java based, cak se sad teraju google i oracle jer nisu dali dinar oracle-u za razvijanje svog sistema na javi. Drugo ne pravdam ni jedan uredjaj ali sta je najveca prednost iOS-a i WP? To sto imaju jako mali broj uredjaja pa im je relativno lako da ispeglaju softver tj. lakse nego roboticu plus to sto su proizvodjaci i HW i SW-a. Stoji da bi mogli i drugi proizvodjaci tome da se okrenu pa da izbace tri ispeglana fona sa androidom ali opet android nije njihovo vlasnistvo da bi tako lako mogli da ga optimizuju i razvijaju vec dobiju od gugla pa prepravljaj do mile volje. Da hoce da zabode hoce, vise od ostalih ali zabadaju i WP i iOS uredjaji da se ne lazemo ali manje (iz iskustva). Toliko.
Evo, treca godina je krenula kako imam (i zestoko arcim, prljam i po njemu drljam) S2 plus. Sa stock ROM-a 4.1 apgrejdovao ga na 4.2.2, pa, preko cwm recovery-ja na 5.1.1 (Lollipop)... Radio pre kako treba, sada radi i bolje. Nisam menjao batareyu, nikad bio na servisu... Dakle: ko to kaze, ko to laze, Koreja je mala...?
Da se ne misli da sam protiv an. ali izgleda najvise zezaju telefoni iz paketa,jel moguce da ga operateri nekako osakate-na papiru isto ali u praksi tel kupljen u normalnoj prodavnici relativno duze/bolje radi od onog iz paketa..
Ima odlicnih android telefona, tu nema govora, e legendarni S2 radi jako lepo sa CM.
nbkom
Pa pazi ako je telefon sa dobrim hardverom on izgura, ali jeste istina ne mobilni provajderi, vec i proizvodjaci `nakrcaju` brdo softvera koje ne koristis, zato i jeste preporuka ako je zakljucan da se otkljuca i lepo zvekne CM i to je to. Telefon moze znacajno bolje da radi kad nema sve te bezvezne aplikaciuje koje ne trebaju.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647109. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.