Da li je ikad pronadjen neki fix za pregrevanje pri snimanju 4K videa. Nemam nista protiv da snimam max. 5 minuta, ali kolko vidim po netu i kod druga sto sam probao to je svega nekih 30 sec. do 2 min. pa cak i kad pokusam da fotografisem zna da se pregreje i ugasi aplikacija nakon svega 5-6 slika?!
Hoces reci da nemas problema sa Z2 kada snimas 4K video? Citav net bruji da ima taj problem i Sony savetuje da zbog tog problema zbog pregerevanja snima u vise navrata video od po par minuta i navodno da se kupi bolja/veca memorijaska?! Mozes pokazati samo jedan 4K snimk od 5 minuta pa da kupujem?
Iskreno nikad nisam snimao u 4k, probacu ga sutra. Sad je proslo 5min bez problema. http://valid.x86.fr/ce9ji9
:: Hoces reci da nemas problema sa Z2 kada snimas 4K video? Citav net bruji da ima taj problem i Sony savetuje da zbog tog problema zbog pregerevanja snima u vise navrata video od po par minuta i navodno da se kupi bolja/veca memorijaska? :: Mozes pokazati samo jedan 4K snimk od 5 minuta pa da kupujem :: :: washburn: android 5? Koji sistem je na njemu :: :: Android 5 i nije rutovan. Ovako otprilike se kao se ponasa Xperia Z2 kada se koristi kamera...: :: https://www.youtube.com/watch?v=m6hngB_qSy :: :: :: ::
Najbolje da sa isprtkom od telefona možeš da snimaš u 10K! Ne želim da ti stajem na muku, jer problem očigledno leži u Soniju (a i u ostalim proizvođačima), koji bi u telefon da uguraju i teleskop Habl, da bi prodali što više komada. Uglavnom, kada sam pre nekih godinu dana kupovao novi fotoaparat (konkretno Kenon SX510 HS), pročitao sam da se masa ljudi žali na problem sa snimanjem u ful HD rezoluciji. Naime, fotoaparat se mnogo greje i baterija se brzo troši. Ono što većina tih koji kukaju nije pročitala u uputstvu je da je za ful HD snimanje potrebna memorijska kartica klase 10. Likovi ture neku kršinu klase 4 koju su imali u prethodnom fotoaparatu i onda kukaju što mogu da snime samo 2-3 minuta videa, umesto maksimalnih pola sata. Da li je to slučaj i kod tebe sa fonom, ne znam, ali bi mogao makar da probaš da turiš neku krštenu karticu, pa da vidiš kako će onda da radi.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
Kod mene jedno 5min 4k a jedno 40min full hd, gašenje dokle slikam nije mi se desilo. KAo što ti reče nije ni meni bitno da može dugo da snima u 4meme rezluciji, ali postoji još jedan veći problem kod ovog telefona ako ga budeš previše pregrejavao bilo pokušavajući da snimaš 4k ili igraš grafički zahtevne igre, a to je da se zadnji poklopac može kompletno odlepiti, pošto njega ništa više ne drži osim male količine lepka po ivici, koji popusti ako se dozvoli da telefon dugo radi pod velikom temperaturom.
Svaka cast, duznik sam ti! Imas pivo od mene i vitamin c .) Stvarno fino snima i bez problema. Ako nije problem da samo kases koja ti je verzija androinda. Hvlala jos jednom!
:: Nisam mogao duze da drzim telefon. Updatujem snimak :: :: Nemam memorisku samo internu memoriju :: http://valid.x86.fr/ce9ji :: ::
blackwolf
Ne igram igre uopste ali bi telefon uzeo iskljucivo radi snimanja 4k videa, sad kao sto rekoh, nikakve dugometrazne, ali kada sam video onaj video sa gore postavljenog linka, lik snimao malcice i opali par slika i ugasi se = neispravno.
Nego kako mislis to kod tebe 4K `jedno` 5min. Mislis pregreje se, izbaci ono upozerenje i ugasi se aplikacija? Ako je tako nakon koliko vreme mozes ponovo da simas?
:: Svaka cast, duznik sam ti! Imas pivo od mene i vitamin c .) Stvarno fino snima i bez problema :: Ako nije problem da samo kases koja ti je verzija androinda :: Hvlala jos jednom :: :: :: :: Nisam mogao duze da drzim telefon. Updatujem snimak :: :: :: :: Nemam memorisku samo internu memoriju :: :: http://valid.x86.fr/ce9ji :: :: :: :: :: :: blackwolf :: :: Ne igram igre uopste ali bi telefon uzeo iskljucivo radi snimanja 4k videa, sad kao sto rekoh, nikakve dugometrazne, ali kada sam video onaj video sa gore postavljenog linka, lik snimao malcice i opali par slika i ugasi se = neispravno. :: :: Nego kako mislis to kod tebe 4K `jedno` 5min. Mislis pregreje se, izbaci ono upozerenje i ugasi se aplikacija? Ako je tako nakon koliko vreme mozes ponovo da simas? :: :: ::
Onda stvarno ne znam zašto razmatras ovaj telefon, ova minutaza inače varira od telefona do telefona, neki ljudi su cak prijavljivali da ne mogu da snimaju preko minut, kupi neki kršten telefon ako ti je to bitno.
Black Wolf
: :: Ne igram igre uopste ali bi telefon uzeo iskljucivo radi snimanja 4k videa
Ako si se već odlučio, zašto si uopšte pravio ovu temu, samo gubiš svoje i tuđe vreme, kupuješ telefon koji uopšte ne funkcioniše dobro u svrhu, za koju kažeš da je tebi najvažnija, zar ti to ne zvuči apsurdno. Ovo je sve prijateljski savet i nisam imao nameru da ti držim nikakve lekcije, u ostalom to su tvoje pare i apsolutno me boli briga kako ćeš ih potrošiti. Inače evo istestirao sam na brzinu moj telefon: Upozorenje iskači na 3:30 i onda nastavi da snima do 5 minuta i par sekundi nakon čega se aplikacija za kameru kompletno isključi. Ostavio sam ga da se ohladi jedno 3-4 min nakon čega je mogao da snima 3:20 pre nego što je izgasio aplikaciju, tako da mu verovatno treba recimo 10min da se potpuno ohladi. Takođe ako ćeš ga držati u silikonu obavezno ga vadi iz njega kad radiš sa aplikacijama koje greju telefon, pošto će se u futroli očigledno još više grejati što će najverovatnije da ti napravi onaj problem sa pozadinom koja se odlepljuje. Jednom sam igrao nfs duže vreme a mrzelo me da ga vadim iz silikona, nakion što sam završio sa igranjem i izvadio telefon iz silikona,telefon je bio toliko vruć da se stvorio `znoj` na poleđini telefona i unutrašnjosti silikona, koji je došao od bog zna gde. Black Wolf
:: Ako neces da das odgovor na jasno postavljeno pitanje iz mog posta meni ne smeta, stvarno, vec sam se odlucio. Ali da delis lekcije zajebi :: :: ::
4K snimanje na telefonu zaboravi za bilo šta ozbiljnije, em slika nije kvalitetna ni na najboljim kamerama na telefonima em se svaki pregreje posle par minuta.
na note5 je 4k snimak ograničen na 5 minuta, ali ne zbog pregrevanja već zbog memorije, pretpostavljam da ima problem sa velikim fajlovima, nakon što snimiš 5minuta odmah mozes nastaviti da snimaš narednih 5 bez čekanja da se ohladi motor :D isto je i na note4, s5, lumia 930 moze preko 5 minuta ali se zagreje fino. :)
daume da li si siguran da telefon ne moze da snima dobar 4k? :(
Ocigleno je da je svima jasna tema samo se tebi nesto poljuljao autoritet u medjuvremenu... ...adje usko cemo svi imati te smrdljive i pokvarene Xperije pa cemo moci da se takmicimo :)
:: Ako si se već odlučio, zašto si uopšte pravio ovu temu, samo gubiš svoje i tuđe vreme, kupuješ telefon koji uopšte ne funkcioniše dobro u svrhu, za koju kažeš da je tebi najvažnija, zar ti to ne zvuči apsurdno :: Ovo je sve prijateljski savet i nisam imao nameru da ti držim nikakve lekcije, u ostalom to su tvoje pare i apsolutno me boli briga kako ćeš ih potrošiti :: :: :: :: :: ::
Daum Ah Hero 4 je super stvarcica, jedino sto mi se kod tog modela ne svidja jeste cena :) Zato i lovim neki telefon sa 4k sa donekle pristojnom slikom.
markozutic Vidis nisam znao, hvala, pogledacu sta Samsung moze.
ma moze svasta, i video je stvarno kvalitetan, ali internet pojedetaj kvalitet manje više a da tako velike fajlove čuvaš na kompu treba ti dosta hdd prostora.
Čudo daum nije preporučio ajfon 6s za `ozbiljnije` 4k snimanje :D
A na cemu to misli da gleda 4k video snimljen prdavcem od telefona...
27.01.2016. 16:04
status: user broj poruka: 1368
koji polovan i tako sheban ne vredi ni 135 evra? Idi bre momak u Japan pa gledaj UHD televiziju, a ne prekompresovane snimke sa te sugave kamerice, samo sto od japanskog znas plafon 4 reci: Sajonara, Hiroshima, Nagasaki i Fukushima.
Profi 4K kamere ako nisu ko polovan A8 secem karla karlsona grickalicom za nokte a UHD televizor nemas ispod tisoč evarjev. I to neki Vivax/Vox/Fox/Shljox
Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
O kakvom autoritetu i svađi ti pricas, ja sam ti samo bio dao prijateeljski savet a ti si reagovao kao da sam ti opsovao nekoga.
Black Wolf
:: Ti se posvadja sam sa sobom : :: :: Ocigleno je da je svima jasna tema samo se tebi nesto poljuljao autoritet u medjuvremenu.. :: ...adje usko cemo svi imati te smrdljive i pokvarene Xperije pa cemo moci da se takmicimo : :: :: :: Ako si se već odlučio, zašto si uopšte pravio ovu temu, samo gubiš svoje i tuđe vreme, kupuješ telefon koji uopšte ne funkcioniše dobro u svrhu, za koju kažeš da je tebi najvažnija, zar ti to ne zvuči apsurdno :: :: Ovo je sve prijateljski savet i nisam imao nameru da ti držim nikakve lekcije, u ostalom to su tvoje pare i apsolutno me boli briga kako ćeš ih potrošiti :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Daum Ah Hero 4 je super stvarcica, jedino sto mi se kod tog modela ne svidja jeste cena :) Zato i lovim neki telefon sa 4k sa donekle pristojnom slikom. :: :: markozutic Vidis nisam znao, hvala, pogledacu sta Samsung moze ::
Kaže lik koji odgovara 3 dana nakom moje poruke, samo da bi njegova bila zadnja. BTW neću ti vise odgovarati u ovoj temi, pozz i neka ti je srećno sa xperiom
Black Wolf
:: Pa sto se onda dalje svadjas kao devojcica? : :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647108. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.