Jeftini Nokia monoblok mobilni sa dobrom (blic) kamerom?
STRANA 1 OD 1
Milos1975
Jeftini Nokia monoblok mobilni sa dobrom (blic) kamerom?
21.12.2015. 19:59
T62660
status: user broj poruka: 417
Moze li neko da preporuci? Da nisu na preklop, da nisu touchscreen, nego da su klasicni monoblok (candybar) telefoni, a da imaju dobru 5MP kameru (ili jacu), koja pravi relativno dobre slike u uslovima slabije osvetljenosti?
Imao sam par takvih jeftinijih Nokia ali slike su bile uzasne jer su telefoni previse kompresovali JPEG tako da je po slikama bila gomila artifakata i aberacija. (govorim o snimcima usred bela dana, a ne u uslovima slabe osvetljenosti)
I da kamera brzo reaguje, da nema predug shutter speed, tako da je pogodna i za snimanje brzih ili scena sa kretanjem?
Lumia 930...A da neces touch...Tako nesto ne postoji rekao bin.Sve sto nije touch od nokije ima plafon zastarelu 5mpx kameru koja niti slika dobro niti je brza.
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
Znam da svi ti matori telefoni nemaju neko ludilo od kamera, ali, recimo, Nokija N95 pravi relativno dobre fotke (stariji fon, ali nije monoblok).
Dakle, nesto sto pravi slike u tom rangu ili priblizno... Ako neko zna da preporuci.
:: Lumia 930...A da neces touch...Tako nesto ne postoji rekao bin.Sve sto nije touch od nokije ima plafon zastarelu 5mpx kameru koja niti slika dobro niti je brza :: :: Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno.. :: :: ::
6220C, N82 ? :-D Napisah ja sve .-) Mono blok je i N8-808 e sad sto ne zeli TS ima smanjen izbor ali ja bih mu toplo preporucio izuzetnu N8 telefon je zlo, aluminijum te je telefon kao tenk trpi sve zivo i mrtvo, ekran posto je blago uvucen trpi sve zivo i mrtvo od padova... ma nemam comm koliko kvalitetan televon...
:: Citat :: :: Da nisu na preklop, da nisu touchscreen, nego da su klasicni monoblok :: :: :: :: N8 i ne razmisljaj sa daumom se nikako ne slazem :- :: :: N82,6220 classic,808,n :: :: :: :: Intel i5 3570 :: :: Intel DZ77BH-55 :: :: 16GB Hyperx @160 :: :: 120GB SS :: :: :: :: :: ::
Koja bre Nokia, pa nije ti ovo 2005-ta Miso Piso..
Posto nisi u dominantnim vodama, ne mogu da ti predlozim iPhone, ali zato mozes neki sljamsung ili sonu da uzmes, ipak ulazimo u 2016-tu, kako mozes bez ekrana na masan dodir i aplikacija tipa gde su mi prijatelji i u koju kafanu da idem veceras.. Ako si vec amd gejic, prikljuci se i nekom klanu mobilne mreze..
Ali pazi, jednom kada izaberes, tesko je da se odviknes.. :D
:: Mozes nekih od SE telefona K verzije, k750 k800 k850 ili c902 i slicni, odlicni telefoni za fotografisanj ::
Ovo mogu da potvrdim, imao sam Sony-Ericson k800i i pravio je veoma dobre fotke za ono vreme (a i sad). Naravno, nisu bile velike kao sad, ali su bile verne boje, dobra razlučivost... Kompletan test: http://goo.gl/LQ4LgS
Matora Keva hoce da moze da snima njenog psa povremeno, i da me smara sa istim tim slikama, a ne voli touchscreen :) Ja sam pre imao te neke Nokije, pre 5-6-7-8 godina, ali su pravile lose slike, sa tom preteranom JPEG kompresijom, i skoro sve slike sa (nemirnim) psom su zamucene, jer kuce retko miruje :)
HVALA SVIMA koji su se potrudili da mi daju odgovore do sada.
Razmotricu i te Samsunge i Sony E., mada je ona navikla na Nokije.
Broj postavljenih tema: 60413. Broj poslatih odgovora: 647586. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.