Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Prislushkivanje mobilnim
STRANA 1 OD 1
caki Prislushkivanje mobilnim 06.08.2007. 21:58 T5194

status: user
broj poruka: 13
Da li je moguce mobilni koristiti kao prislushkivac?! Naime, poznato je da se na nekim modelima fiksnih telefona moze proveriti, to jest, pozivanjem broja i pritiskom na neki broj na tastaturi moze se ukljuciti samo mikrofon bez zvonjenja i time cuti ima li koga u prostoriji. Ovu sam opciju koristio na svom FAX-u dok sam bio na odmoru i svremena na vreme sa oslushnuo dali mi je u kuci sve u redu. Isto tako bi mi odgovaralo da pozovem broj na mobilni koji mi se nalazi u vozilu koje je parkirano u garazi podalje od mene. Da li ovakva mogucnost postoji i kako se moze koristiti? Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
geloso :: 06.08.2007. 22:22 #25001

broj poruka: 584
mozda da mu turis slusalice sa mikrofonom, prebacis u handsfree mod, ukljucis da automatski
odgovara na poziv i prisluskujes... za neke mobilne imas i uputstvo gde sta da prespojis
da `izimitiras` slusalice i da nateras telefon da radi u handsfree modu...

p.s. ova prica sa kolima ti je malo labava :)))
VMARC Re: :: 07.08.2007. 02:53 #25008

broj poruka: 9424

:: p.s. ova prica sa kolima ti je malo labava :))
::

Pa dobro, covek nije rekao ko je u kolima :)
alisse I te kako 07.08.2007. 14:20 #25029

broj poruka: 23

Samo t oprisluskivanje je ograniceno na Symbian mobilne telefone. Ubacivanjem trojanca (virusa) u odredjeni telefon, i pozivanjem tog telefona sa odredjenim prefiksom, telefon koji si zvao se ukljucuje i mozes da prisluskujes.

Na isti nacin uz pomoc istog (virusa), mozes da kontrolises protok SMS poruka sa tog telefona.

Ne znam za sigurno kako se zove taj software (virus), ali znam da se prodaje po ceni od 100eura po kopiji.

Imao sam prilike da vidim uzivo da to radi. Stvarno da se najezis kako privatnost moze biti ugrozena.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647108.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs