Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
displej na suncu
STRANA 1 OD 1
slavkon displej na suncu 17.01.2007. 09:11 T3059

status: user
broj poruka: 2

koji mobilni ima najbolji displej na suncu
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mrlja Re: displej na suncu 17.01.2007. 10:14 #11589

broj poruka: 299

::
:: koji mobilni ima najbolji displej na sunc

izvinjavamo se vanzemaljcima, ali tamo do sada još nismo bili...
podatke posedujemo samo za Zemlju i Mesec...
VMARC iphone 17.01.2007. 10:37 #11591

broj poruka: 9424
Porucio sam ga iz Ameriku, ne znam koliko ce ovde da me oderu za dekodiranje...
relja77 Nokia 17.01.2007. 13:39 #11594

broj poruka: 2
Nokia N i E serije imaju izuzetne ekrane koji se vide bolje od bilo cega do sada. Ja imam E60 i na direktnom udaru sunca (osim kada mi se bas reflektuje u oci) ekran se vidi sasvim citljivo.
E, sad, to su series 6 v3.0, i ekrani su do 416x352px, pa baterija radi maksimalno 1 dan... Ali vidi se na suncu...

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
indzoj strasno!!! 17.01.2007. 14:31 #11596

broj poruka: 46
strasno!!!

kakva nokia i ekran, pa ti si blesav!!!

aj nemojte da lupetate gluposti, ako nesto neznas prvo odes na google, izguglas malo pa kad naucis odgovoris pametno!!!

nokia mozda ima ekrane visokih rezolucija (n80 npr) i 16 miliona boja () ali njeni ekrani svakako nisu najbolji!!!

od pocetka proizvodnje mobilnih telefona zna se da sharp na prvom i samsung na drugom mestu imaju najbolje ekrane koji se ugradjuju u mobilne telefone!!!

cisto da znas da kolicina boja i rezolucija nisu jedini parametri koji uticu na kvalitet!!!

a takodje je poznato da je simens prvi patentirao neku vrstu folije kako bi ekran ostao citljiv i na suncu!!!
kasnije su svi proizvodjaci prihvatili tu tehnologiju, i usavrsili je!

danas je ekran na svakom telefonu citljiv na suncu, razlika je u tome sto boje izblede negde manje negde vise, ali informacije ostaju vidljive i jasne!!!

tranutno najbolji ekran je sharpov ekran sa 262000 boja, u rezoljuciji 240X320, i nalazi se npr u motoroli rokr E2!!!

sto se tice nokijinih ekrana, oni su dobri, ali samo dobri a ne najbolji!!!

nemam nista protiv ekrana nokie e60, ali kada se stavi pored nekog drugog ekrana, npr v3x motorole, shvatas da po specifikacijama nokia jeste bolja, ali u prirodi nije!!!

prema tome, skoro svi ekrani u telefonima imaju jako dobru citljivost na suncu, razlike nisu velike po tom pitanju, ali po prikazu boja (najbitniji faktor je prelivanje boja, njihova zivopisnost) krupnoca piksela (ne rezolucija vec velicina piksela - prevelika dijagola na rezoluciji 240X320 rezultuje ocajnim ekranom!!!), rezolucija, osvetljenje, gama (kolicina boja, danasnji standard je 262000 boja, ali se polako prelazi na 16000000 i ekrani ovakvih specifikacija jesu bolji ali i znatno vise baterije trose, bar za sad!) ...

mislim da sam ti odgovorio, trenutno najbolje ekrane na svetu ima SHARP
mihro Tacno 09.02.2007. 15:00 #12034

broj poruka: 143
Najbolje displeje na suncu imaju Motorole (koje koriste Sharpove ekrane) i naravno sami Sharpovi telefoni, ako uspes da ih nadjes i ako uopste zelis da ih nadjes jer su prilicno egzoticni.
Ja imam Motorolu V635 i na direktnom udaru sunca boje se i dalje odlicno vide. Mene licno najvise odusevljava jarko crvena, koja izgleda smesno na drugim telefonima i u `ladu` a kamoli na suncu.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs