Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Koji mobilni odabrati ... ?
STRANA 1 OD 1
zeljkoa Koji mobilni odabrati ... ? 25.02.2006. 22:05 T1475

status: admin
broj poruka: 714
Treba mi telefon sa izuzetno jakim signalom jer mi je bitno da radi u graničnom području gde je signal 063 izuzetno slab.

Razmišljao sam da kupim jedan od sledećih modela:

- Motorola V600i
- Sony Ericsson K700
- Sony Ericsson Z520

Zna li neko kakav je signal kod ovoh modela i koji je najbolji? A možda imate i neki bolji predlog ...

-----------------------------------
Željko Arnautovic,
PC Berza
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mario80bg ... 26.02.2006. 11:29 #4671

status: user
broj poruka: 163
Sa najduzom antenom!
:)

dokolenko

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vlajkic hmmm 26.02.2006. 13:32 #4672

broj poruka: 609
Motorole su uvek bile poznate po dobrom i jakom prijemu signala...prema tome moj (ali naglasavam MOJ izbor)bi bila motorola...probaj da se raspitas jos negde..ja sam imao motorolu v303 i gde je drugima bio slab signal ja sam imao pun..poz

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Jeno malo iskustvo 26.02.2006. 15:06 #4674

broj poruka: 7769
Dakle leto sam proveo na Kopaoniku sa sve familijom, poneli smo i nasa tri mobilna telefona, Motorola v525 (zena), Samsung x640 (cerka) i SE k500i (ja).

Predajnik u vidnom polju svi su imali maksimalno dobar prijem !?!

Predajnik van vidnog polja samo moj SE - k500i je imao isti prijem kao kad je predajnik u vidnom polju. Slicna situacija je bila i kad smo isli na Sv. Iliju a to je bogu iza nogu cetiri sata hoda iza Vranja samo je soni imao prijem signala (doduse 064 mreza je u pitanju).

E na stranu to sto je SE mozda ruzniji od pomenuta dva ali sve je to stvar ukusa, ono sto se nekome dopada nekome je ruzno i obrnuto.

Trebalo bi da obratis paznju na povezivanje sa racunarom jer je na taj nacin daleko jeftinije i lakse napuniti ga raznim sadrzajima tipa tapeta, igara, tema, melodija i muzike. Varijante sa specijalnim kablovima izbegni, gledaj da to bude Bluetooth ili IRDA jer je isplativije nego stalno kupovati kabel za svaki novi telefon a i veliko je pitanje da li ce to raditi. IRDA meni radi savrseno jest nesto sporije o plavog zubica ali ne prebacuje se HDD na telefon.

POSEBNO OBRATI PAZNJU NA MOGUCNOSTI MEMORISKOG PROSIRENJA TELEFONA I KOJIM TIPOM MEMORIJE JER U ZAVISNOSTI OD TIPA MEMORIJE ZAVISI CENA A ZA ISTE PARE NEKA IMA DUPLI KAPACITET U ODNOSU NA NEKU DRUGU. SONY JE TU MALO BEZOBRAZAN SA NJEGOVIM STIKOVIMA.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

gagimil Posto 01.03.2006. 20:40 #4736

broj poruka: 172
je centrala a i oprema 063 mreze Ericssonova , logicno je da ce ista firma
praviti mobilne telefone i testirati ih prema svojoj opremi.Iz toga sledi logicni zakljucak , da Ericssonovi telefoni imaju najbolji prijem.E sad , to ne znaci da i druge firme ne mogu da naprave telefon koji nece imati bolji prijem.S druge strane to je bilo aktuelno do pre neku godinu od kada je oprema.Ako ste citali u stampi , koliko para Mobtel duguje za isporucenu opremu i iz kojeg perioda i sve to povezete , dodje se do zakljucka da za tu mrezu je najbolje uzeti neki telefon iz Ericssonove serije od pre neku godinu.Pretpostavljam da i K500i ulazi u taj uzi krug , ali ja bih licno uzeo
neki malo stariji , sto Mario rece , sa duzom antenom.Ali , sve je stvar ukusa i probe.Jos kad bi provalili koji je Sony a koji Ericsson , bili bi na konju.Poz.

Gonzales Za Administratora-probaj ovo da pazaris 09.05.2006. 10:24 #5875

broj poruka: 53

Brzi Gonzales krece u akciju

Mobilni telefoni marke Philips su na nasem podrucju bezrazlozno zapostavljeni.Odlikuju se pouzdanim radom,retko se kvare,a nude u srednjoj klasi odlican kvalitet po niskoj ceni.Ja ih kupujem od 2000-te i svi jos rade-samo zamenim bateriju kad otkaze.Nikada ih nisam nosio na opravku .Sto se signala tice-imam 063 karticu i Philips mobilni.U pogranicnom podrucju sa Makedonijom, u kopnenoj zoni bezbednosti, jedino je Philips imao 75% signala, dok Nokia, Siemens,Samsung jedva da su mogli da posalju SMS. Pogledaj na sajtu https://www.philips.com, potrazi i videces dosta modela sa naprednim funkcijama,integrisanom kamerom za dosta manje para nego Motorola,Nokia ili Sony.Ovo je jos jedan dokaz da poznati Brand-ovi drze do cene.
Gonzales Za Administratora-probaj ovo da pazaris 09.05.2006. 10:27 #5876

broj poruka: 53

Brzi Gonzales krece u akciju

Mobilni telefoni marke Philips su na nasem podrucju bezrazlozno zapostavljeni.Odlikuju se pouzdanim radom,retko se kvare,a nude u srednjoj klasi odlican kvalitet po niskoj ceni.Ja ih kupujem od 2000-te i svi jos rade-samo zamenim bateriju kad otkaze.Nikada ih nisam nosio na opravku .Sto se signala tice-imam 063 karticu i Philips mobilni.U pogranicnom podrucju sa Makedonijom, u kopnenoj zoni bezbednosti, jedino je Philips imao 75% signala, dok Nokia, Siemens,Samsung jedva da su mogli da posalju SMS. Pogledaj na sajtu https://www.philips.com, potrazi i videces dosta modela sa naprednim funkcijama,integrisanom kamerom za dosta manje para nego Motorola,Nokia ili Sony.Ovo je jos jedan dokaz da poznati Brand-ovi drze do cene.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs