Nisam nista do sad kupovao preko google play pa me interesuje da li je neophodno da upisem sve one podatke koje mi trazi? Kreditna kartica, ime, prezime, adresa i sl. Nekako mi trulo da dajem sve te podatke a ne mogu da krenem u kupovinu bez toga.
Intel 8700K@5.2 Ghz/Asus Maximus X Hero/G.SKill 3866Mhz 16GB/Asus GTX 1080 Ti OC SLI/Samsung 850 PRO/Enermax Revolution 1050w/Creative Titanium HD/Apple Ipad Air 2
I to ti je to. Ostalo je ``nepodrzano`` (unsupported):
Google Play can`t be used with:
Wire transfers Bank transfers Western Union Money Gram Virtual Credit Cards (VCC) Health Savings Account (HSA) Transit cards Any escrow type of payment
Zasto ne moze WU i Bank transfer, to valjda ni bogovima novca nije jasno... Svakako, za ove potrebe nemoj koristiti neku postojecu kk, nego napravi posebnu, sa minimumom love na njoj...
Da bi napravio account trazi mi broj kartice, cvv broj. Nakon toga odmah mi izbaci ime i prezime (verovatno zato sto sam tako ulogovan na google account), pretpostavljam da je odatle. Posle trazi ulicu i broj, grad i postanski broj. Dotle sam dosao. Ne znam da li dalje ima nesto. Zato i pitam da li je neko pravio nalog i da li je to uobicajena procedura?
Kod mene je Visa Electron.
Intel 8700K@5.2 Ghz/Asus Maximus X Hero/G.SKill 3866Mhz 16GB/Asus GTX 1080 Ti OC SLI/Samsung 850 PRO/Enermax Revolution 1050w/Creative Titanium HD/Apple Ipad Air 2
Moras da im das sve te podatke ali ne znam da li je bitno da ti adresa i sve to bude skroz tacno.
I onda ce da ti skinu dolar, da provere da li radi, ali ce da poniste kupovinu pa ce da ti sve bude vraceno za par sati.
I ovo sto je Tortojed rekao. Ja sam na google play/paypal/jos neke sajtove povezao karticu koja mi je skoro pa bila visak i na kojoj nikada nemam vise od par hiljada. I ta mi je od telenor banke, mislim da je super za kupovinu preko neta jer mozes da `nahranis` njihov bankomat parama i one ti budu odmah dostupne na racunu pa mozes da jako lako nesto pazaris kada ti zapadne za oko, a taj korak, bukvalni, setnja do bankomata ce taman da te natera da se zapitas oko impulsivnih kupovina :), plus nijedan nalog ti ne bude vezan sa racunom na koji ti leze plata.
Inace odrzavanje racuna mi je besplatno. A kartica ti bude gotova za nedelju dana.
Nisam paranoik i teoreticar zavere ali smatram da je danas vezivanje bilo koje kartice na koju ti leze zarada za bilo koji online servis poziv da nesto krene naopako.
Ako ti je kartica za koju te pita da das podatke vec namenjena za internet kupovinu, molim te, zanemari ovo sto sam ispisao. :)
P.S. Podesi da ti trazi autorizaciju pre svake kupovine.
Prosao sam proceduru do dela kada treba da sacuva podatke za account ali.. Kaze ovako: `Correct the card inffo or try a different card`.
U cemu je problem? Intesa VISA Electron, sve sam regularno napisao. Nemoguce je da kartica nije aktivna, imam je vec ko zna od kad, za koji mesec istice.
Da li je neophodno da odem u banku da proverim sta se desava ili je neka nekompatibilnost sa google pay?
P.S. Ovo za Telenor cu da odem da izvadim. Hvala.
Mislim da tebi treba Visa virtuon ,to je za placanje preko net-a
09.05.2018. 23:09
status: user broj poruka: 7722
Visa electron je za bankomate i placanja po prodavnicama itd.. Visa je firma za koju banke rade usluge .U Intesi to zovu Visa internet kartica ,a u RF Visa virtuon .
Ja sam pre placao visa electron (nije me mrzelo pa sam sada proverio da li pise da je electron:)) karticom, jedina stvar koju sam morao da uradim je da prvo preko neta prebacim pare sa dinarskog na devizni racun. Pa onda sa deviznog (EUR) se automatski vrsi konverzija u recimo USD. Ako prebacim novac recimo sa dinarskog na racun USD i pokusam da tako ostvarim kupovinu, ne `vidi` te pare, nego bas mora da bude na EUR racunu (debilno, znam, ali me tako navuku da dva puta uradim konverziju osim ako ne koristim paypal, prilikom cega treba da prebacim samo na dinarski ali paypal svejedno uzima proviziju, tako da nema ustede :)).
I ja sam ih pitao da li mogu da placam preko neta, bas zbog toga sto si ti rekao - pise da je za bankomate i za elektronsko placanje - oni su mi rekli da nema problema, samo moram da sam prebacim novac sa jednog racuna na drugi.
Virtuon je iskljucivo za net i dodje nesto kao prepaid kartica ako se ne varam. Sam uplacujes iznos na nju i samo ti je to raspolozivo.
Na MasterCard kartici mi je sve u dinarima i konverzija se vrsi automatski, nema razmisljanja i akanja. Plus sam miran sto znam da su mi skroz odvojeni racuni.
Meni se za play music desilo sledece, prvo nisam mogao da koristim karticu, niti da dodam novu, kontaktirao sam google, oni su mi rekli da je sve ok i da probam opet. Kada sam za par dana probao opet, sve se sredilo. Da li su oni nesto cackali, ne znam, ali znam da je ta greska meni trajala sigurno nedelju dana i onda se vratilo sve u normalu. Ne znam koliko je efekta imalo to sto sam ih kontaktirao. U svakom slucaju, nije skodilo.
Evo, kaze Vladarko i njemu zeza.
99% sam siguran da nije nista do tvoje kartice i da google jede sta nije za jelo. Verovatno cekaju da se zali dovoljno ljudi pre nego sto rese problem :)
Mozes da im kazes da bi bio siguran, ali uz najosnovniji paket se dobija MasterCard kartica koja moze da se koristi za internet kupovinu.
peki22 je u pravu! Juče nisam mogao da je dodam, a sada, kada sam prebacio novac na karticu mogu. Bez obzira što se ne pravi transakcija mora postojati neka suma na računu. Meni je skinuo 1 € - rezervisano na GOOGLE *SERVICES g.co/helppay#GB. Zatim je vratio nazad posle desetak minuta.
Hvala, peki22!
Pozdrav!
Vlada
:: Imam. Ubacio 10$ za ovo sto mi treba a i da ne rizikujem sa vecim sumama : :: Taj racun obicno ispraznim odmah cim imam neku transakciju :: :: Ali ja i ne dodjem do dela kada treba da platim, meni ne dozvoljava da upisem karticu na account :: :: Intel 8700K@5.2 Ghz/Asus Maximus X Hero/G.SKill 3866Mhz 16GB/Asus GTX 1080 Ti OC SLI/Samsung 850 PRO/Enermax Revolution 1050w/Creative Titanium HD/Apple Ipad Air 2 :: ::
Nema na cemu.Nikad ali nikad nisam imao problema da negde vezem karticu.Cak i na apple store ,samo prebacis na Hrvatsku i prihvata je bez problema. Ovo zentanje hakovanje i uzimanje para ...smesno.Google play store , mislim da je sigurniji od svih nasih banaka zajedno. Das sve podatke koji se traze,niko nigde i nikada ti nece traziti pin za tu karticu. Ako vam nesto znaci meni je i kreditna kartica vezana za paypal skoro 2 godine.Nikad ni dinara nije falilo.
:: peki22 je u pravu! Juče nisam mogao da je dodam, a sada, kada sam prebacio novac na karticu mogu. Bez obzira što se ne pravi transakcija mora postojati neka suma na računu. Meni je skinuo 1 € - rezervisano na GOOGLE *SERVICES g.co/helppay#GB. Zatim je vratio nazad posle desetak minuta :: :: Hvala, peki22 :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: Imam. Ubacio 10$ za ovo sto mi treba a i da ne rizikujem sa vecim sumama : :: :: Taj racun obicno ispraznim odmah cim imam neku transakciju :: :: :: :: Ali ja i ne dodjem do dela kada treba da platim, meni ne dozvoljava da upisem karticu na account :: :: :: :: Intel 8700K@5.2 Ghz/Asus Maximus X Hero/G.SKill 3866Mhz 16GB/Asus GTX 1080 Ti OC SLI/Samsung 850 PRO/Enermax Revolution 1050w/Creative Titanium HD/Apple Ipad Air 2 :: :: :: ::
Imam Intesa karticu za internet kupovinu, koristim uglavnom za ebay/aliexpress, ali uspesno sam kupio nekoliko aplikacija sa google play-a bez problema.
kada kliknem da kupim neku aplikaciju u play store-u pise: `error google play purchases are not supported in your country.unfortunately you will not be able to complete purchases`
znaci ne stignem do davanja ikakvih podataka. zna li neko o cemu se radi?
da i Visa Elektron može da se koristi za plaćanje preko interneta. Takođe, imaju i posebnu Visa Internet karticu. Možda ti je lakše nju da izvadiš, kad već s ovom nešto neće?
Ja sam potpuno zaboravio za ograničenje kod Rajfajzena što u trenutku transakcije mora da na računu postoje sredstva u visini transakcije + 20 €. Takva im je politika.
Pre nekolikom meseci sam hteo da instaliram probnu verziju Office 365. Iako je probna verzija potpuno funkcionalna mesec dana, Microsoft je insistirao i da za tu instalaciju moram imati novac na (dinarskom) računu da bih mogao da preuzmem instalaciju. Plaćanje transakcije (100 RSD) sam izvršio Visa Elektron karticom.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.