Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
PDA i SmartPhone
Android vs Win 8
STRANA 1 OD 1
Rynskelath Android vs Win 8 01.03.2014. 18:10 T56923

status: user
broj poruka: 484
Imam Samsung S2 koji cu uskoro menjati pa me zanima neko vase misljenje ko ima win mobile 8 generalno Nokia Lumia 920

Dvoumim se izmedju LG G9 i Nokia 920 pa me zanima sta mislite i o jednom i o drugom telefonu

Oba telefona mi ulaze u cenovni rang kod lelekoma gde sam uzeo i S2 tako da bih se zadrzao kod njih jer mi odgovaraju.
E sad glavni problem AutoCad, ja na androidu koristim autocad samo zbog provere seme mreze i jos neki stvari koje ne mogu u datom trenutku na terenu da proverim na kompu/laptopu. Jel moze da se nadje neka alternativa na Win store-u? (nisam isprobavao da li je isti win store za mobile i za desktop? posto nisam imao priliku)

Kolega sa posla ima 920 i kaze da radi odlicno ali nije on kao ja da prcka oko telefona non-stop i da isprobava razna podesavanja.
Zanima me sta lumia 920 moze a sta ne (inace sam koristio ranije N82 sa Carl Zeis-ovom optikom tako da o tome ne morate da pricate posto znam sta ona sve moze)

You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me.
Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me.
Did you really think your little jokes were going to kill me?
I`m done with the winning cause i`ve already won.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Rynskelath Ispala 01.03.2014. 19:08 #544125

LG nije G9 nego Optimus L9 II
:(

Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me.

milos847 LG L9 II 01.03.2014. 19:30 #544129

broj poruka: 402

Kod LG-a mi se ne sviđa što od 780MB RAM-a imaš samo slobodno oko 220 MB a nikakve dodatne aplikacije nisu pokrenute. Ja sam planirao da ga kupim i kada sam to video, odustao sam. Za ostalo ne znam. Pozzz...
acayo Re: LG L9 II 01.03.2014. 19:35 #544130

broj poruka: 851
http://mobile.benchmark.rs/mobile_clanci/znacaj_ram_a_za_android_i_njegov_multitasking

::
:: Kod LG-a mi se ne sviđa što od 780MB RAM-a imaš samo slobodno oko 220 MB a nikakve dodatne aplikacije nisu pokrenute. Ja sam planirao da ga kupim i kada sam to video, odustao sam. Za ostalo ne znam. Pozzz...
saxija re 01.03.2014. 21:14 #544136

broj poruka: 4016
win je daleko fluidniji od androida, probao sam lumia 520 i dousevio se kako tecno radi, ipak win je koliko sam cuo poprilicno zatvoren, ne mozes da ga cackas kao android, koliko videh autocad ws nema jos za WM

EDIT ovaj LG ti ne donosi nista posebno u odnosu na SGS2, veci ekran, malko jaci CPU, a imaces manje interne memorije

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

Daum ... 01.03.2014. 21:28 #544137

broj poruka: 12796
Lumia ti je daleko bolji izbor praktično na svakom polju u poredjenju sa L9 II.

Ekran je IPS sa dodatnim filterom tako da je crna skoro kao amoled. Ekran radi sa rukavicama i ima brz refresh rate tako da nema motion blura.

Izrada je mnogo bolja, L9 je od sjajne plastike, Nokia je od polikarbonata unibody dizajn tako da i ako se zagrebe ispod je iste boje.

Kamera spada u top 5 medju telefonima, pravi jedne od najboljih low light fotki, kompletna manuelna kontrola, fizičko dugme za okidanje ima, optička stabilizacija. Video je u top 3 pored Lumie 1020 i 925. Low light video je fenomenalan, samo kucaj Lumia 920 concert pa vidi bilo koji snimak. Ima nekoliko mikrofona koji imaju noise cancelling do 140dbA što znači da bi ti čisto snimio i zvuk mlaznog motora.

OS je mnogo optimizovaniji od Androida ali možeš da dodješ u situaciju da ti zafali neka aplikacija. Mnogo je bolje stanje nego pre godinu dana ali opet može da se dodje u tu situaciju.

Primera radi glave aplikacije su tu: facebook, Instagram, Vine, WhatsApp, Viber itd...

Vodos Pitanje svih pitanja... 01.03.2014. 22:13 #544141

broj poruka: 864
Mislim da je tebi ipak `gotivniji` android, pre svega jer `cvakas` telefon po ceo dan (tako si opisao sebe kao korisnika)...
Jednostavno, plasim se da ces biti razocaran w8 telefonom pre svega zbog aplikacija.
Inace Lumia 920 je izuzetan telefon, hardwerski je odavno zastareo, ali ima svojih prednosti.

Ja sam zeni i cerki kupio Nokia Lumia 820 modele, (isti hardware kao Lumia 920), i sam wp8 prosto leti, brz je i optimizovan... ali, kao sto rekoh, ne verujem da ces biti zadovoljan aplikacijama...
Mozda bi i bio zadovoljan za nekih jos godinu - dve...
Sada, zamisli, nemas ni fajl manager na wp8 ???
Tako da....

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drum Re: re 01.03.2014. 23:04 #544142

broj poruka: 1301
Si siguran u ovo što pišeš?

Samsung ima brži cpu od LG-a,a oba imaju po 1gb ram-a...

toto je piča,ja tam domov...

:: EDIT ovaj LG ti ne donosi nista posebno u odnosu na SGS2, veci ekran, malko jaci CPU, a imaces manje interne memorij
JovanZ re 01.03.2014. 23:21 #544143

broj poruka: 3008
ako ces da zadrzis sgs2, sto da ne pazaris lumiju. Ali mislim da samo sa lumijom neces biti zadovoljan, ne zato sto je fon ili os los, vec zato sto znam sta si sve radio samsungu.

A ovaj lg nije toliko bolji od sgs2 i neces imati onaj wow efekat koji si imao kada si prelazio sa prethodnog fona na sgs2 i kada si bukvalno pregledao. Mislim da ne treba da uzimas fon samo zato sto mozes, vec treba da sacekas da u ponudi imaju nesto sto ce da te stvarno raspameti. Mislim da mozes da samo produzis ugovor a da telefon uzmes kasnije. Ja sam pre par dana isto uradio u vipu - nista iz njihove ponude ne bi bilo pravi upgrade bilo kog uredjaja koji sada imam i nije mi padalo na pamet da uzimam nesto sto, uslovno receno, vec imam. A ako te toliko zuljaju pare kupi devojci neku bombonjeru ili je izvedi na veceru :)

ps. sve u svemu,od ponedeljka radim ujutru pa predji posle posla kad `oces, moram ovako, kad sa 4 broja ne mozemo da se organizujemo.:)
tata02 ... 01.03.2014. 23:53 #544147

broj poruka: 845
Мени је Windows Phone 8 неупоредиво бољи од Android система, а користио сам дуже време оба. Вероватно постоји нека замена за AutoCad, док све остало имаш у продавници, плус одлична бесплатна HERE Drive навигација. Не знам шта ти све треба од програма али сви битни програми имају, бар што се тиче мојих потреба. Поздрав!
DedaRale Nijedan 02.03.2014. 01:22 #544150

broj poruka: 50
Pošto vidim otprilike koji je cenovni rang razmisli o Sony Xperiji SP. Od LG i Lumije ima bolji procesor, tj na
najvišoj frekvenciji i najbolju bateriju, za Android.

Ako se ipak odlučiš za jedan od pomenuta 2 moraš da budeš svestan da su u pitanju potpuno različite
filozofije operativnih sistema. Dok svaki Android može da se posmatra i kao potpuno funkcionalni džepni
kompjuter, sa Windows-om to nije slučaj. Nažalost, fluidnost samog sistema je u dobroj meri zasluga i
upravo njegove zatvorenosti. Sam WP8 je sličniji OS7 nego Androidu. Sve ide preko marketa i praktično je
nemoguće instalirati npr. program za ked koji si skinuo odnekud dok je to kod Androida moguće čak i bez
rutovanja. Dalje, sam sistem ne dopušta 3rd party programima da preuzimaju ekstenzije što u prevodu
znači da nemaš čak ni kršten fajl menadžer a kamoli nešto drugo. Na primer, Internet eksplorer leti ali ako
želiš, recimo, da skineš neki zipovani fajl, on će postojati u memoriji telefona sve do trenutka dok ne
obrišeš keš memoriju u eksploreru. Pošto ne postoji nikakav fajll menadžer ne postoji način da ga npr
premestiš odatle na mem karticu ili slično. Kompletno ti je zatvoren pristup svemu što nije skinuto preko
marketa. Filmove sa prevodom ne možeš da gledaš pošto je medija plejer za to zadužen a titlovi nisu
predviđeni u okviru istog. Istina, ima nekoliko rešenja što besplatnih što platnih koja navodno
omogućavaju to ali, koliko sam ja video, nijedno ne radi adekvatno i bez bagova, o odabiru našeg kodnog
rasporeda da i ne pričam. Ono što je predviđeno da radi radi zaista savršeno ali ni mrvicu preko toga,
bukvalno. Tako da, dok ga MS ne otvori, ništa od neke ozbiljnije upotrebe.
LG ima neviđeno ružan i šaren interfejs. Uz to, osim vrhunskih modela, obavezno zakidaju na nečemu. Ili je
u pitanju malo memorije, ili sporiji procesor, ili slabija kamera, ili lošiji ekran...

Kada budeš imao priliku najbolje sam isprobaj sva 3 telefona pa odluči. Ja da se pitam, ne bih se
razmišljao.

Uostalom: http://www.phonearena.com/phones/compare/LG-Optimus-L9-II,Sony-Xperia-SP,Nokia-Lumia-920/phones/7878,7785,7471

Rynskelath @ALL 02.03.2014. 08:49 #544160

Obratio sam malo paznju na L9 II i ukapirao da je to telefon u istom rangu kao S2 tako da mi se to ne isplati, pogotovo sto ima manje memorije od S2.

Sto se tice Lumije 920, ima moj kolega sa posla kao sto sam i rekao i ovako koliko sam ja imao prilike da se poigram (par minuta) deluje ok. Ali opet to nije isto kao kada bih ga ja koristio 7 dana pa video sta sve moze.

Jos ako budem uzeo android, to znaci da nece biti rutovan, znaci da cu morati godinu dana da trpim njegov official OS i da se nerviram sto mi pola aplikacija ne radi zato sto ne bih da izgubim garanciju :D

Sto se tice prelaska sa S2 na neki drugi android mislim da mi se ne isplati kao sto si ti komso i rekao. A za lumiju, pa... mozda je i bolje da cutim i zadrzim se na androidu za sada pa cu da vidim za koji mesec, dva - godinu dana.
Uzmem u mts-u 50% pretplate manje i gotovo :D

U principu ako se budem odlucio na nesto reci cu vam i hvala na savetima svakako!!!

maxxio ..... 02.03.2014. 09:06 #544162

broj poruka: 665
Moguće je instalirati apps sa SD kartice ili sideloadovati sa kompjutera, MoliPlayer Pro radi za sve pare i nema šta ne može da pusti, native file manager stiže sa wp 8.1 za nekoliko nedelja uz gomilu drugih unapređenja, a u međuvremenu tu je odlični Pocket File Manager.
Jedini problem predstavlja to što još ne postoji AutoCad za wp, ali ako ti je dovoljno da pristupiš xy kompu sa dwg fajlovima radi neke osnovne provere, to možeš da odradiš i preko TeamViewera. Za sve više od toga, bojim se da ćeš morati da sačekaš AutoCad za wp.

:: Pošto vidim otprilike koji je cenovni rang razmisli o Sony Xperiji SP. Od LG i Lumije ima bolji procesor, tj n
:: najvišoj frekvenciji i najbolju bateriju, za Android
:: Ako se ipak odlučiš za jedan od pomenuta 2 moraš da budeš svestan da su u pitanju potpuno različit
:: filozofije operativnih sistema. Dok svaki Android može da se posmatra i kao potpuno funkcionalni džepn
:: kompjuter, sa Windows-om to nije slučaj. Nažalost, fluidnost samog sistema je u dobroj meri zasluga
:: upravo njegove zatvorenosti. Sam WP8 je sličniji OS7 nego Androidu. Sve ide preko marketa i praktično j
:: nemoguće instalirati npr. program za ked koji si skinuo odnekud dok je to kod Androida moguće čak i be
:: rutovanja. Dalje, sam sistem ne dopušta 3rd party programima da preuzimaju ekstenzije što u prevod
:: znači da nemaš čak ni kršten fajl menadžer a kamoli nešto drugo. Na primer, Internet eksplorer leti ali ak
:: želiš, recimo, da skineš neki zipovani fajl, on će postojati u memoriji telefona sve do trenutka dok n
:: obrišeš keš memoriju u eksploreru. Pošto ne postoji nikakav fajll menadžer ne postoji način da ga np
:: premestiš odatle na mem karticu ili slično. Kompletno ti je zatvoren pristup svemu što nije skinuto prek
:: marketa. Filmove sa prevodom ne možeš da gledaš pošto je medija plejer za to zadužen a titlovi nis
:: predviđeni u okviru istog. Istina, ima nekoliko rešenja što besplatnih što platnih koja navodn
:: omogućavaju to ali, koliko sam ja video, nijedno ne radi adekvatno i bez bagova, o odabiru našeg kodno
:: rasporeda da i ne pričam. Ono što je predviđeno da radi radi zaista savršeno ali ni mrvicu preko toga
:: bukvalno. Tako da, dok ga MS ne otvori, ništa od neke ozbiljnije upotrebe
:: LG ima neviđeno ružan i šaren interfejs. Uz to, osim vrhunskih modela, obavezno zakidaju na nečemu. Ili j
:: u pitanju malo memorije, ili sporiji procesor, ili slabija kamera, ili lošiji ekran..
:: Kada budeš imao priliku najbolje sam isprobaj sva 3 telefona pa odluči. Ja da se pitam, ne bih s
:: razmišljao.
:: Uostalom: http://www.phonearena.com/phones/compare/LG-Optimus-L9-II,Sony-Xperia-SP,Nokia-Lumia-920/phones/7878,7785,747
DedaRale Re: @ALL 02.03.2014. 10:25 #544164

E sad... da je u rangu, baš i nije. Naime dvojezgarni Krait je nešto sasvim drugo u odnosu na stare
dvojezgarce kakav je i tvoj S2. Dalje, ne vidim zašto bi rutovao telefon ako ti sve aplikacije rade, a rade.
Naravno, osim onih par posto koje eksplicitno zahtevaju otvoren telefon. Treće, imajući sve to u vidu sam ti i
preporučio Sony. imaš apdejt na 4.3, proc na 1.7, interfejs je elegantan i sveden sa minimalno modifikovanim
launcher-om i vidžetima koji su potpuno funkcionalni. Nema šarenila kao kod LG ili Samsunga, nema ničega
što bi usporavalo sistem. Aplikacije koje dolaze uz aparat možeš uredno da deinstaliraš, ništa nije
zaključano kao kod Samsunga npr. imaš 8 gb memorije ali kupiš 32gb karticu i vozi.
Na kraju, imaš bateriju koja je jača i od one na LG i na Lumiji.

:: Obratio sam malo paznju na L9 II i ukapirao da je to telefon u istom rangu kao S2 tako da mi se to ne isplati, pogotovo sto ima manje memorije od S2
:: Sto se tice Lumije 920, ima moj kolega sa posla kao sto sam i rekao i ovako koliko sam ja imao prilike da se poigram (par minuta) deluje ok. Ali opet to nije isto kao kada bih ga ja koristio 7 dana pa video sta sve moze
:: Jos ako budem uzeo android, to znaci da nece biti rutovan, znaci da cu morati godinu dana da trpim njegov official OS i da se nerviram sto mi pola aplikacija ne radi zato sto ne bih da izgubim garanciju :
:: Sto se tice prelaska sa S2 na neki drugi android mislim da mi se ne isplati kao sto si ti komso i rekao. A za lumiju, pa... mozda je i bolje da cutim i zadrzim se na androidu za sada pa cu da vidim za koji mesec, dva - godinu dana.
:: Uzmem u mts-u 50% pretplate manje i gotovo :
:: U principu ako se budem odlucio na nesto reci cu vam i hvala na savetima svakako!!
:: You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me
:: Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me
:: Did you really think your little jokes were going to kill me
:: I`m done with the winning cause i`ve already won.
acayo Sa Xperiom SP 02.03.2014. 10:32 #544166

Dobijas vrlo verovatno i prilicno osrednji ekran.

20Alvaro Re: Sa Xperiom SP 02.03.2014. 11:07 #544167

broj poruka: 288
Ma ajte molim vas, ko jos gleda u ekran!

:: Dobijas vrlo verovatno i prilicno osrednji ekran
Daum ... 02.03.2014. 16:03 #544181

Garancija ne treba da te plaši, uvek možeš sa custom roma na fabrički da se vratiš bez ikakvog problema, a drugo custom rom ne može da ti ošteti telefon ikako.

Mojtezdrma naslov 02.03.2014. 17:50 #544186

broj poruka: 290
Kad vidim da ima strucnjaka onda da pitam za nesto slicno, samo u losijoj kategoriji.
xperia M, lg optimus L7 II, ili lumia 520 ???

Bas mi je bitno da kazete ponesto :)
Uporedjivao sam ja po specifikacijama, i ispada manje vise da je lg najbolji, ali nesto mi se ne cini da su ljudi bas nesto generalno zadovoljni njime. Samo sto se tice kamere ne znam da li postoji neka razlika.

P.S.: Ja sam od onih koji vise kritikuju android nego sto ga cene, cisto da imate i to na umu. :)

DedaRale Re 02.03.2014. 20:59 #544197

Sto se toga tiče na papiru je zaista tako. Ali u realnom radu teško da ćeš primetiti da ti smeta toliko koliko
tvrde po raznim testovima. Mislim, video sam ekrane i xperije t, g, z, tablet z, z1, l7, l9, s2-4, novih Nokia...
Super amoled ima najjači kontrast sa krajnje zasićenim bojama, ko to voli samo napred.
IPS i tft koji se nalazi kod Sonija npr ima jako malo razlike. Jedina prava razlika se vidi kod novih Nokija koje
koriste odlično softversko rešenje za svoje ekrane koji su, nažalost, manjih rezolucija od Androida.
A ako direktno uporediš l9 i sp videćeš i sam.

:: Dobijas vrlo verovatno i prilicno osrednji ekran

Mojtezdrmo, l7 II ima najbolju kameru ali sve ostalo loše. Mislim, pretpostavljam da imaš loše mišljenje
o Androidu bazirano na iskustvu sa nekim jednojezgarcem ili prvim dvojezgarcima na novom sistemu.
Toga više nema, sada sve klizi. Dalje, ako ideš na pomenuti cenovni rang možda ti je bolje da pazariš
nekog kineza sa Mediatek procesorima, možda uspeš da naletiš i na nekog pristojnog četvorojezgarca
Ako pričaš o ponudi uz neki paket, opet ti je Sony najbolji odnos između uloženog i dobijenog. Lumia
520 je mali zmaj sa velikom manom - nema blic! Kad bi bila Lumia 620, a alergičan si na Android, rekao
bih da ideš na nju.
I da, LG ne snima hd, ima manje memorije i bolju bateriju.
Daum Re: naslov 02.03.2014. 23:11 #544204

Lumia 520 od svih tih definitivno. IPS ekran, Snapdragon S4 dual core, daleko optimizovaniji od androida u toj klasi.

:: Kad vidim da ima strucnjaka onda da pitam za nesto slicno, samo u losijoj kategoriji
:: xperia M, lg optimus L7 II, ili lumia 520 ??
:: Bas mi je bitno da kazete ponesto :
:: Uporedjivao sam ja po specifikacijama, i ispada manje vise da je lg najbolji, ali nesto mi se ne cini da su ljudi bas nesto generalno zadovoljni njime. Samo sto se tice kamere ne znam da li postoji neka razlika
:: P.S.: Ja sam od onih koji vise kritikuju android nego sto ga cene, cisto da imate i to na umu. :
Rynskelath @ALL 02.03.2014. 23:41 #544206

Nisam neko ko se ne razume u android itd.
Znam da custom rom ne moze da osteti telefon, ja imam na svom SGS2 custom rom, gomilu programa itd.

Samo mi se ne prelazi sa dual core na dual core i sa 1 gb rama na manje ili na isto.
Zato sam rekao da je i LG u istoj kategoriji. Sto se tice plastikanera itd, ni to mi nije toliki problem koliko mi je problem tezina. Ovaj sgs2 je lak ko pero i to mi se upocetku svidjalo ali ne vise, trazim malo ozbiljniji telefon.

Sto se tice celokupnog eko-sistema, mene to interesuje kako je sa win store-om, za android znam, imam black market, Ip-mart forum pa sam skidao aplikacije, crackove itd.

Kao sto sam rekao, volim da se igram sa telefonom kao i sa kompom, gomila programa, aplikacija i stalno nesto da isprobavam. Radoznao sam za svaki program za koji cujem i koji mi je zanimljiv. Verujte mi da sam gomilu programa koje sam cuo od vas na nekoj temi i sam uzeo da probam (jednostavno me to interesuje). Tako i na svom SGS2 imam Dsploit koji umem povremeno da iskoristim cisto iz zezanja, kao i Intercepter i DroidSheep (dva zadnja zahvaljujuci vama i hvala na tome).

U principu mene zanima da li vredi preci na Windows Phone ili ne?
Sto se tice presipanja iz supljeg u prazno sa SGS2 na L9, ja licno mislim da ne vredi jer necu osetiti bas neku razliku a i necu biti nesto preterano odusevljen posto sve to vec maltene imam.

Kolega sa posla ima Lumia 920 ali nisam bas video da se on nesto preterano zanima za njega i igra.
Pre toga je imao neki android (ali jbg zaboravio sam sta) i ni tamo nije imao sad neke specijalne programe za koje ja vec nisam cuo (citaj: isprobao) pa nakon toga obrisao.

acayo @Rynskelath 03.03.2014. 00:35 #544210

Pogledaj Idol X, kao perce je telefon.
Daum ... 03.03.2014. 12:52 #544240

Dslpoit, Intercepter i Droidsheep? Čemu služe prva dva, Droidsheep vidim da je za skupljanje passworda.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647109.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs