Imam Samsung GT-I9195 kupljen kod Telenora. Podesen je na AUTO, dakle sam bira da li je na EDGE ili na HSPA/HSPA+. Edge je za browsing maltene neupotrebljiv tako da kada stoji E ne koristim ga maltene, ali dok hvata WCDMA stalno prebacuje sa H na H+ (HDSPA 7.2mbps odnosno HSPA+ 21.6 mbps) i stvara velike lagove tokom surfovanja, bilo da je to Chrome, Opera, fabricki browser. . . Jel moze icim da se `fiksira` na H ili na H+, jer ti lagovi toliko smaraju da je to maltene mucenje. . . Naravno, bez rutovanja telefona jer ga necu dirati sve dok traje garancija, a posle ko zna. Napominjem da sam citao na xda forumu da je maltene nemoguce resiti ovo jer i HSDPA i HSPA+ spadaju pod 3G, ali eto da pitam da li se eventualno jos neko zlopati sa ovim problemom. Iz Beograda sam i prijem signala mi je dobar, naravno zavisno od bazne stanice i njene lokacije, a takodje sam primetio da na otvorenom prostoru taj lag bas i nije tako strasan ali zaista mi se ne izlazi napolje svaki put kada bi da browseujem, jer mi je lakse da se nakacim na kucni wi-fi sto samim tim unistava poentu mobilnog neta. A paket sadrzi 1024 `brzih` mb tako da ih na silu potrosim tako sto zveknem neki torrent, a tada nekim cudom ne prebacuje sa H na H+, vec drzi konstantno H+ bio ja u stanu, podrumu, kaficu ili gde god u cetiri zida. Telenore Niče, tebi Medak kliče, al jbg, zaebe se čovek pa nauči na grešKi za ubuduČe ::(
Fast Dormancy je dobra stvar u mrežama koje imaju implementiranu datu tehnologiju. No, izgleda da naše mreže nemaju i dalje ovu mogućnost, tj. Lelenor u ovom slučaju, tako da džabe samom telefonu ta podrška. Inače, ovo je tehnologija zadužena za prebacivanje sa brže na sporiju mrežu putem signala iz mreže operatera kada neka aplikacija nije aktivna na netu i time znatno štedi energiju i produžava trajanje baterije. To što ti torent stalno drži aktivnim H+ je najnormalnije, zato što non-stop stvara protok. Ima mogućnost isključivanja ove opcije u telefonu. Ne znam da li može i na onim modelima koji nisu rutovani. Potraži rešenje po netu kako isključiti Fast Dormancy. Poz.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.