Hipotetički uzimam mobilni telefon u hipotetičkoj radnji bez ostavljanja hipotetičkih snimaka na video nadzoru, dakle anonimno potpuno, dajem pare a telefon je neki kilavi samsungčić od 20tak eura. Hipotetički na hipotetičkoj lokaciji uzimam hipotetičku sim karticu (prepaid) takođe na trafici bez video nadzora.
Da li hipotetički mogu da zaHebavam vlasti i državu i kriminalce i dilere droge i da im šaljem preteće podjebavajuće poruke a da me ne otkriju, osim što jedino što mogu da znaju je na koju je baznu stanicu telefon prijavljen?
Da li 6310i nokia (stara dobra) zaista ne može da se `sluša` odnosno prisluškuje? Šta je sa pričom o tome da telenor ima neku ne znam koju enkripciju/kodek za glas pa može da se prisluškuje a mts nema (priča datira od pre 3-4-5 godina).
Generalno, postoji li telefon koji može da bude `STEALTH` ali ne poput famoznog američkog aviona koji je NEVA iz 1963. oborila ko iz pi..ke davne 1999. krajem marta meseca?
Hvala unapred na odgovorima. Btw, ne bavim se nikakvim kriminalima i mutnim radnjama (da se bavim sigurno ne bi ovde pisao o ovome) nego čisto kjurioziti odnosno radoznalost :)
P.S. Nemojte dragi admini da skidate temu, apropo toga navešću X tema ako zatreba u kojima doPični članovi pitaju KAKO DA KRADU TUĐ WI-FI što je inače takođe ZAKONOM ZABRANJENO?
P.P.S. Kad se već uhvatih zakona, kako se tretiraju uvrede, pretnje i ostale gluposti upućene putem SMSa, Facebooka itd? Jel zaista to ova naša retardirana sve samo ne dobra i poštena policija BUKVALNO shvata? Pri čemu mislim i na Palata Pravdaše (odnosno sudove i sudstvo).
Eto, malo razonode i tema za razmišljanje, navali narode sa konstruktivno destruktivnim odgovorima :)
mislim da prava anonimnost ne postoji, zavisi samo koliko su ljudi koji te traze spremni da se pomuce da te pronadju. E sada, ako tebi cini satisfakciju zezanje odredjenih ljudi, go for it :)
A mislim da za takve pretnje (sms, fb i ostalo) moze da se zaradi minimum informativni razgovor sa policijom :)
Ma bilo je te scenografije, elem nevezano za ovo, moje pitanje tj. pitanja su bila jasna i glasna, nasuprot androidu koji maltene sutra ima da bi dobio gmail nalog odnosno google account koji ti je neophodan za upotrebu tog sranjeta samo sto ne trazi izvod iz maticne knjige rodjenih i td. itd., zelim da nadjem aparat koji je koliko god izolovan od spijunaze bilo sa cije strane, znaci, nisam bitan nikome konkretno ni BIA-ma ni CIA-ma, nego eto, mozda postanem neki ludi revolucionar (napalio sam se jako na ovog Borisa Malagurskog) pa eto kad budemo rusili kapitalizam koji nas jede kao rak rana da makar njegovi zastitnici ne mogu da prokljuve nase planove. Serem opet, koji crni revolucionar, puca bre meni i levo i desno mudo i za jedno i za drugo, nego eto ocu privatnost u smislu sta ima ko da trekuje na kojoj sam kad baznoj stanici bio, majke im ga nabijem, osecam da po telenorima i telekomima i vipovima drze PETABAJTE hard diskova prepunih logova gde i kad si sta i s kim i koliko... Cudi me i da ne snimaju razgovore i koliko su bolesno perverzni ne masturbiraju dok npr. neki momak drashka devojku vokalnim putem pripremajuci je za npr susret koji ce ih odvesti u krevet a tu ce poceti istorija.
Po USTAVU spijunaza je kaznjiva zakonom osim ako za to ne postoji sudski nalog. A ti samim koriscenjem telefona pristajes dobrovoljno na velikog brata i ispovedaonicu. Ocu bre ona TITOVA vremena sa ANALOGNIM CENTRALAMA, a ne ovaj kriminal na najvisem drzavnom i svetskom nivou, gde neka marketinska agencija cuje kljucnu rec i menja svoj buduci model nekog proizvoda na osnovu sugestije koju sam npr uputio drugaru. Dobro to ne rade sigurno preko mobilne telefonije, al recimo preko fejsa lupam okacis status GALAXY S4 SUCKS BECAUSE OF... i onda GALAXY S5 odjednom DOESN`T SUCKS... O tome pricam. MRZIM TAJ NACIN POSLOVANJA I KRIMINALA, jer to je kriminal, jer je to spijunaza i samim tim konkretno krshi ustav ove BANANA REPUBLIKE.
ZIVELO KOSOVO I HASHIM THACI !!! KOSOVA ESHTE SHQIPERIA!!! majke im ga nabiem
:: mislim da prava anonimnost ne postoji, zavisi samo koliko su ljudi koji te traze spremni da se pomuce da te pronadju. E sada, ako tebi cini satisfakciju zezanje odredjenih ljudi, go for it : :: :: A mislim da za takve pretnje (sms, fb i ostalo) moze da se zaradi minimum informativni razgovor sa policijom : :: :: Ili pazari omicronov fon, onda si bezbedan :)
Za sms ne znam tacno, ali kapiram da je isto, lik debil iz Panceva popaljeni navijac, onoj sa b92 sto je vodila insajder je napisao ja cu da te ubijem na facebooku, dosla mu milicija na vrata sutradan, platio neku zestoku kaznu, i dobio 2 godine uslovno, ako napravi bilo kakvo sranje nevezano za tu pretnju, ode on u zatvor na oj ha...
Does not suck, da budem grammar nazi malo da razvedrim situaciju :)
Mnogo se bre uzbudjavas oko nebitnih stvari, ne mozes da promenis nista od toga OSIM da odes da zivis u nekoj pecini, bez kompa, telefona, kamera i cega vec. Odmori malo, ne verujem da ce da telenor, mts i vip da onanisu na tvoje razgovore, a i da rade to, pa dobro, boze moj, dosadno u smeni, i oni ljudi imaju dusu.
Inace za galaxy telefone ( a i ostale proizvode, makar za one firme koje drze do sebe) customer feedback je sasvim normalna stvar i logicno je da ni jedna normalna kompanija nece da izbacuje na trziste ono sto njene musterije ne zele. A u ostalom, na sve sto si nabrojao, sam si pristao momenta kada si kliknuo na `I accept` ili stavio tvoj potpis na par stranica ugovora. Svo uzimanje podataka i zadiranje u privatnost je u potpunosti legalno jer smo se mi kao krajni korisnici slozili sa time.
Inace, jos nesto, facebook poseduje sve sto si ikada zakacio i ima pravo da te podatke daje odredjenim kompanijama ali opet, ti si pristao na to. Kakva bre crna privatnost. :)
ima i par modela telefona mislim od kompanije nec koji imaju hardversku zastitu od prisluskivanja.. prodavali su se u paru....ako nadjem link postavim....
A kao prvu stvar.... treba da potones u ilegalu.... i da se svi tvoji vec postojeci podaci izbrisu.....
Tek onda ... mozes da Trekujes....... inace.. bivas pronadjen za manje od 24 h.... naravno ako rese da te pronadju.........
ZNACI DA SVE ZNAJU I DA ZNAJU I DE JE I DARKO I SARIC I KOKAIN I HEROIN I AMFETAMIN I SVE NEGO TO STROGO KONTROLISU JER DRZAVA, ZNA SE OD DAVNINA, ZIVI OD ILEGALE!!! I TO ONE NAJTEZE...
EVO I PESME DA UPOTPUNI MOJU TVRDNJU, VESELA ROCK PESMICA :)
Moj burazer je,igrom slucaja,imao nekih sitnih problema sa zakonom pa je isao na taj razgovor kod cika policije...izlistali su mu bukvalno sve smsove koje je ikad poslao sa svog telefona i dve kartice koje je ubacivao u taj telefon...tako da,mogu sve da nadju,cuju,vide,samo ako hoce i ako im treba..dal je to po zakonu i da li ugrozava neka nasa prava,ko te pita..
U telenor poslovnici prepaid broj i to po zelji sam dobio bez licne karte i ostavljanja icega osim sto su me snimile kamere pa se vidi makar kako izgleda ko je uzeo karticu. Po trafikama redovno sam uzimao sim prepaid brojeve da zahebavam neke dushmane bez ikakvih licnih karti. Udri bre samo i udri gde boli, bolje sms sa napusavanjem nego pesnica u zube. Mada, kostalo me je. Al pravda je zadovoljena!
:: Ja sam skoro razgovarao sa ortakom i rece mi da nemozes vise da uzmes pripejd broj na trafici bez licne karte. Da li je neko upoznat sa tim :: ::
Naravno sa time sam i prestao, jer sam shvatio da je to jedan jako jadan nacin i ne bih time zeleo da vise prljam svoj lik i delo. Dushmani se nece promeniti ma koliko god ih ti prcao tim smsovima i pozivima u sitne sate, jer govna ostaju govna vo vjeki vjekova, ne zelim im nista lose, iskalio sam bes na jedan jako primitivan, seljacki i glup nacin, umesto da sam elegantno iskulirao, ali jbg, sto da i ja malo ne zloupotrebim tehnologiju prema dushmanima koji su me zloupotrebljavali godinama... Jbg. Ne podrzavam takav vid zajebancije. Btw, ko sto rekoh, drzava zna odlicno i ko valja i ko za koga valja i sta valja i kad valja i dozvoljava mu koliko da valja, padaju samo oni koji nemaju ledja u de-be-u ili muriji, i tako... Jbg, banana republika. A i realno bolje da se deca napushavaju vutrama i skanijama pa da na vreme zavrshe u ludnici nego da se biju, tuku, bodu i sve ostalo. A i cilj ove i svake druge prethodne vlasti je UNISTENJE sopstvenog naroda diktirano iz BRISELA I VASINGTONA tako da jbg... Neka, sta cemo, ne mozemo protiv `VISHE SILE` koja se ne zovi vishe ni Bog ni Batina, zove se samo NATO PAKT I EU... Ajd u zdravlje a poruka pandurima ako ovo citaju - eto trazite od gazde sajta moj ip i sutra ujutru odma na vrata da me privedete, eto vam lepo priznanje :) Mada priznanje nije dokaz :) A dokaza nema jer nema sim kartica jer su odavno pobacane :) Sto bi reko jedan moj bivshi prijatelj NEMA TELA NEMA DELA (misleci naravno na ono shto katolicki Srbi zovu `UBOJSTVO`) bhahahahaah :) odoh da spavam, ako mogu :D a mogu, jer sam mirne savesti :) Nego, lepa noc, pa eto :) Mozda okrenem koji broj XD
:: U telenor poslovnici prepaid broj i to po zelji sam dobio bez licne karte i ostavljanja icega osim sto su me snimile kamere pa se vidi makar kako izgleda ko je uzeo karticu. Po trafikama redovno sam uzimao sim prepaid brojeve da zahebavam neke dushmane bez ikakvih licnih karti. Udri bre samo i udri gde boli, bolje sms sa napusavanjem nego pesnica u zube. Mada, kostalo me je. Al pravda je zadovoljena :: :: :: :: :: Ja sam skoro razgovarao sa ortakom i rece mi da nemozes vise da uzmes pripejd broj na trafici bez licne karte. Da li je neko upoznat sa tim :: :: :: ::
Kupis tri telefona, onda stavis prvi telefon negde u tri lepe da se namuce da ga nadju recimo neka visoka zgrada tesko pristupacna te da on sve pozive na njega prebacuje na taj koji zelis da zoves...
Zatim drugi telefon stavis takodje negde u tri lepe ali sa redirekcijom poziva na prvi...
I onda treci telefon koji ces koristiti za zvanje ili redirekciju a pozoves sa neke govornice u nekoj kukutambi....
Sve mobilne telefone kupis na buvljaku ili ulici posto ti kvalitet istih nije bitan nego cena ima primarnu svrhu...
Za kartice se snadji negde na kao sto si rekao na nekoj trafiki i boli te djole...
NAPOMENA: Sa svih telefona ukolni tragove... a poslednji u lancu izvadi bateriju, karticu i baci u neki mutan potok...
Ako te nadju svaka im se dala...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647109. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.