Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
PDA i SmartPhone
Zubati Micro-USB
STRANA 1 OD 1
dbqp Zubati Micro-USB 15.05.2013. 01:21 T53066

status: user
broj poruka: 1368
E ovako, od starih nokia N serije ostali su mi http://tinyurl.com/cp8yq7e ovakvi zubati micro-B usb connectori i nesto se tripujem da ne razHebem ove shuntave hAndroide (koji su doshli sa ne-zubatim tj ravnim micro-B usbovima) pa reko da ve pruipitam jel ne bi valjalo da ih bockam, em se tezhe vade iz telefona, a Boga mi i tezhe ulaze u rupicu, pa me more muke oce li se to vremenom tokom godina eksploatisanja i kachenja i raskachivanja uzpoHebati odnosno da li cu tim zubatim nokijinim konektorcicima (koji odlicno ulaze u nokije, uzgred da kazem) ostetiti nazad pomenute aparature?

offtopic:
Kakvo je vase misljenje o ovoj lutkici http://tinyurl.com/8jdz3qe (SONY XPERIA T), mnogo mi se dopao (makar gledajuci fotke a ako mi digne adrenalin i uzivo bice moj bice moj)... Ja cenim da za tri glave jedino kineza ZTE fazon mozes uzeti u tom gasu da ima 1280x720 ekran i da snima u FULL HD-u (ovo mi se ne svidja jer ce traziti SDHC 10 karticu koja je XXXX din (a meni ispod 16 gb kartica nije kartica)).

Aj pomoz`te i Bog vam zdravlje dao dragi Pcberzilijanci moji.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed U vezi USB konektora, nista nisam razumeo: kakav problem moze 15.05.2013. 01:32 #492608

broj poruka: 10999
da se pojavi ako taj konektor (micro USB) prikljucis na port (na telefonu) koji JE PREDVIDJEN (koji ``pasuje``) za taj konektor. Ako ga prikljucis (odnosno pokusas to) na telefon koji ima DRUKCIJI port (``zenski`` prikljucak koji NE ODGOVARA ovom, muskom, sa fotke), naravno da ces nesto zyebati...

Sony E je odlicna serija modela, pa ni ovaj, nesto jeftiniji model nije izuzetak. Ne svidjaju mi se samo one fensi-varijacije sa crvenom linijom pri dnu (valjda me podsecaju na AMD-e, he, he!)... Inace, tu caku je Sny-jev dizajner ``ukrao`` Nikon-u (Nikon je prvi tom linijom, ali uspravnom, ukrasio svoje profi modele, jos u eri starih, ``analognih`` fotoaparata...

http://goo.gl/3e4GU
dbqp Re: U vezi USB konektora, nista nisam razumeo: kakav problem moze 15.05.2013. 01:43 #492610

Lepi, shvatam NISAM DEBIL, ako upada upada i TO E TO, al ja te pitam prostu jednostavnu stvar, na nekim micro usb b conectorima (pogledaj malo sta znaci micro usb b, dakle to je ovo je sada svuda standard) imas sa donje strane zubice-osigurache koji sprechavaju da se ne daj Bozhe (geekovima pogotovo) desi da se prekine transfer neke geek muzike u njihov geek fon, tako sto ti ne daju da jednostavnim laganim povlachenjem izvuchesh iz zhenskog micro b konektora...
Ali neke firme (Zamzung, Zoni,...) sada prave drugachije (bez tih zubica sa donje strane) i to lagano upada i lagano ispada (shto je po meni mana) pa ja tebe lepo pitam opet - HOCE LI TO SHEBATI ZHENKU i da li ce njena rupica vremenom da se ... pokvari... shebe... a ne bi da mi neko tamo Partizani otimaju krvavo zaradjena leba za menjanje zhenskog konektora na mobu... Hvala na pazhnji i dovidjenja, a odgovor bez AMD-INTEL fazona, nego DA ILI NE ... moj za sada glasi mozhda (ako ubadash ko svinja i izvlachish ko divlja svinja) ali ako nezhno to radish nece... Valjda...
Gotivni su mi nokijini stari kablici, jbg, ta firma je imala dushe za razliku od ovih modernih plastikontejnera (Zte, Huawei, HTC, Zamzung i ostala banda banditska).
I hvala Bogu Sony se vishe otarasio ukletog Smoricssona, i sada gazi punom parom ka tronu ... Ej bre koje je ovo crno vreme doshlo da usrani koreanac kida sony u TV-ovima... Seca li se ko cuvenih Trinitrona, i ostalih cuda... Pa Walkmana... Pa svega drugoga (kamere, fotoaparati, mini linije ... itd itd itd itd itd x beskonachno) koji se nikada nisu kvarili (osim ako namerno ne stigne felerichno sranje u Chetnikistan nam dragi) ...

Ajd odo laku noc

:: da se pojavi ako taj konektor (micro USB) prikljucis na port (na telefonu) koji JE PREDVIDJEN (koji ``pasuje``) za taj konektor. Ako ga prikljucis (odnosno pokusas to) na telefon koji ima DRUKCIJI port (``zenski`` prikljucak koji NE ODGOVARA ovom, muskom, sa fotke), naravno da ces nesto zyebati..
::
:: Sony E je odlicna serija modela, pa ni ovaj, nesto jeftiniji model nije izuzetak. Ne svidjaju mi se samo one fensi-varijacije sa crvenom linijom pri dnu (valjda me podsecaju na AMD-e, he, he!)... Inace, tu caku je Sny-jev dizajner ``ukrao`` Nikon-u (Nikon je prvi tom linijom, ali uspravnom, ukrasio svoje profi modele, jos u eri starih, ``analognih`` fotoaparata..
:: http://goo.gl/3e4GU
tortojed Sve si konfuzniji, sto se cesce javljas. Prvo tvrdis da ti na q ide taj ``geek`` fazon 15.05.2013. 02:16 #492614

broj poruka: 10999
(rugas mu se) a onda kritikujes suprotni trend - suvise se LAKO stavljaju i vade... Naravno da ces vecim trenjem, u portovima koji NISU predvidjeni za ``dva zubica`` teze da uguravas (iako glavnina konektora ulazi gde treba). To je valjda jasno svakome ko je dva puta u zivotu spojio i razdvojio dva uredjaja USB kablom...

dbqp Re: Sve si konfuzniji, sto se cesce javljas. Prvo tvrdis da ti na q ide taj ``geek`` fazon 15.05.2013. 02:26 #492616

Serem, priznajem. Dakle dosli smo do raspleta price, sad ocekujem odgovor da li ce ti konektori sa zubicima ostetiti hAndroidske konektore cije su fabrike dale oshishane konektore - tj bez zubica? Hvala na pazhnji.

:: (rugas mu se) a onda kritikujes suprotni trend - suvise se LAKO stavljaju i vade... Naravno da ces vecim trenjem, u portovima koji NISU predvidjeni za ``dva zubica`` teze da uguravas (iako glavnina konektora ulazi gde treba). To je valjda jasno svakome ko je dva puta u zivotu spojio i razdvojio dva uredjaja USB kablom..
MaliAbner Re: Re: Sve si konfuzniji, sto se cesce javljas. Prvo tvrdis da ti na q ide taj ``geek`` fazon 16.05.2013. 14:05 #492899

broj poruka: 7769
Nece...

Imam tri mini USB kabela koje koristim na HTC Sensation i sva tri su sa tim zubicima...

Sad sam pogledao originalni kabel koji smo dobili uz Asusu Nexus 7 i on ima te zubice...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Serem, priznajem. Dakle dosli smo do raspleta price, sad ocekujem odgovor da li ce ti konektori sa zubicima ostetiti hAndroidske konektore cije su fabrike dale oshishane konektore - tj bez zubica? Hvala na pazhnji
:: :: (rugas mu se) a onda kritikujes suprotni trend - suvise se LAKO stavljaju i vade... Naravno da ces vecim trenjem, u portovima koji NISU predvidjeni za ``dva zubica`` teze da uguravas (iako glavnina konektora ulazi gde treba). To je valjda jasno svakome ko je dva puta u zivotu spojio i razdvojio dva uredjaja USB kablom..
:: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647109.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs