Pozdrav, Kupio sam S3 od nekog lika koji je tel kupio preko racuna. Dobio sam sve od opreme ali ne i fiskalni racun kao ni kopiju prve strane ugovora. Imam samo onu malu knjizicu kao garanciju u koja je overena pecatom i potpisana ali nema datuma kupovine kao ni imei broj. Jedan imei broj je zalepljen na kutiji, a dva na onom papiru. Da li ja mogu da ostvarim garanciju u slucaju da telefon crkne ili ne?
isto sam tako kupio prosle godine htc sensation , dve godine garancije, telenor, nov u kutiji, ali mi je prodavac dao kopiju fiskalnog racuna, tu knjizicu , mozda cak i kopiju ugovora, knizica treba da bude overena , potpisna sa datumom kupovine da se zna od kada tece garancija, sa imei brojem telefona, uopravo sada gledam kutiju i knjizicu od s3 iz telenora, a taj lik je naravno preprodavac i ko zna odakle mu telefon svi imju istu pricu ako ti nista nije dao pitanje je da li je uopste kupljen u Telenoru a samim tim nema garanciju.
Znaci ti imas upisan datum kupovine na knjizici? Da li ti je onaj broj zalepljen ili je rukom pisan. Bio je zakljucan na telenor. Znaci ili slim jim li cigla, nesto ce morati da radi
za ovaj s3 sto ti pricam kupljen je u telenoru ja sam ga licno kupio nije od preprodavaca, ima zalepljen imei broj, pecat , datum, potpis , zaheftan fiskal, sves sto legalno kupljen telefon treba da ima, to je imao i prosli koji sam uzeo od preprodavca-bio je neki posten valjda, za ovaj tvoj...necu da te navodim , zakljuici sam sta ti fali od sve gore nabrojanog.
To ako se telefon nosi u telenorovu poslovnicu pa ga oni tamo silje. A ako se odnese u ovlasceni servis? Oni traze garantni list ili kopiju prve strane ugovora.
U Telenoru recimo za HTC je servis neko treći, nije Telenor pa može da nosi garanciju ko hoće, dok u Vipu dobijaš Vip garanciju i kao takva važi samo za onog ko je kupio telefon i mora vlasnik da ga reklamira, što je sjeb.
Proveri samo ako piše ko je ovlašćeni servis, izmisli neki problem tipa prestao da mi radi zvučnik na telefonu i reci da je od tvog burazera telefon pa da li mora on da nosi ili ti i vidi šta će da ti kažu... __________________ Scourge of PCBerza
Ovlasnecni serviseri za samsung su bgelektrnoik i jos neki. I ja sam njima poslao emal, jer nisam u srbiji trenutno, kao da li moze na osnovu imei broja da se ostvari garancija i neka gospodja mi odgovori kao nemoze tako vec moras da doneses ili overen garantni list ili racun ili kopiju prve strane ugovora da bi videli od kad vazi garancija. Sad, da li mogu da odem u neku poslovnicu u da mi daju datum kupovine, jer oni tamo imaju te informacije i upisem na taj list ili da odem u servis tako sa pecatiranim listom bez datuma i pitam. Telefon radi super, ali ipak sta ga znas.
Ovo nije tacno. Sto se tice Samsunga, samo odes u bgelektronik ili bese promobil i resena stvar. Ne znam za ovo za Vip. Treba proveriti ko daje garanciju. Inace, ni racun ne treba, ali mora da ima pecat i zalepljen imei broj ispod cega pise datum kupovine. U redu je da fiskalni ostane kod racunovodje, ali knjizica mora da ima potpis i overu sa datumom.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: ukoliko niste potpisali ugovor sa telenorom .. nemate garanciju .. ma sta god vam preprodavci rekli .. garancija ne vazi za trece lice .. :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647112. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.