Molim svakoga ko zna neke fore kako da sto bolje proverim Samsung Galaxy Note (1) koji planiram da kupim - lik kaze da je telefon `kao nov`, `ima celo fabricko pakovanje`, itd... Dakle - da li postoje neki fabricki servisni kodovi koje mogu da ukucam u tel da bi mi javio tacno u kakvom je stanju baterija i ostalo (kao sto ima, na primer, na HTC telefonima shifra *#*#4636#*#* koja daje sve informacije o telefonu i detaljno o stanju baterije), takodje - na sta da obratim paznju pri pregledanju telefona, da li taj model ima neke mane - poznate ili nepoznate - na koje bi trebalo da obratim paznju, i ostalo - sve sto znate, a sto bi mi bilo od koristi pri pregledanju/procenjivanju telefona, molim vas da mi (sto pre) napisete. (a da je vezano za Samsung Galaxy telefone - pogotovo za Note 1) Hvala!
gledaj da mu ledja budu original. da srafovi ispod oklopca nisu oštećeni, sa ima serijski kod i imei kod i na kutiji ako ide sa kutijom. da ima fiskalni racun ako ima garanciju. ekran da nije izgreban, ivice takodje da su ocuvane.. bateriju pogledaj da nije ostecena, naduvena. olovka dal radi. i home dugme da nije sjebano, tj labavo. to je ono sto meni pada na pamet. eve?tualno mozes pogledati lajftajmer ilo neato slicno. ne znam kako to ide na noteu iako ga imam xD
najvise mozes testirati neke osnovne stvari uz pomoć *#0*# imas da testiras senzore kameru lcd bla bla eo ti liste kodova sa xda
Da te prvo pitam da li si upoznat sa problemima koje svaki note 1 ima? Black crush/clipping/pixelizacija? Ja sam kupio nov u aprilu s namerom da ga koristim 2 godine, al sam ga zbog toga prodao jer je prikaz slike očajan kada su tamnije scene ili kad se slika ili snima noću. Kucaj na yt note Black clipping i videćeš. Neki imaju manje neku više, ali svi imaju. Proveo sam uživo desetak. Ako odlučiš da uzmeš proveo ekran da li ima mrtvih piksela ovim kodom iznad, i vidi da li ima dosta burn in-a. Ako uzimaš bez garancije, nema sta da gledaš imei. Vidi dal je mnogo raskliman vrh olovcice, i obrati pažnju da nije izgrebano sočivo kamere. I jel znaš za brick bug? Da ne uzmeš bez garancije i da posle slučajno brikujes m i b pa da se slogiras
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
@snoopy Nisam cuo za brick bug, ali proguglacu. Hvala jos jednom! Takođe - isto pitanje za Galaxy Note II - da li znate za neke skrivene ili neskrivene mane, šta da posebno pogledam pri procenjivanju/kupovini?
brickbug se resava safe kernelom, ja imam insane chip i vracao,sam telefon na fabricka podesavanja par puta i nista mu nije bilo (stock) sve zavisi kako te ubode, zato je najsigurnije da ubacis safekernel.
clipping je problem koji imaju svi note1 uredjaji i ima reci da ce to biti reseno softverski. imao sam note2 kod sebe par nedelja i kod njega sam primetio slican problem ali u mnogo manjoj i zanemarljivoj kolicini. to je vise i mana amoled ekrana. crna-diode se pogase i jbg. :-)
Da nije to dvojka? :) Mozda nabpocetku ako sam hvalio, al kad sam poceo sve vise da primecujem ovo sa tamnim scenama i na slikama, morao sam da ga se otarasim.
Marko, jeste to mana amoleda, kao i burn in, sto je skroz bezveze. Da vidis one izlozbene s3 primerke..haos.
Za note 2 nema nekih mana..mozda olovcicu da vidis da ne brljavi i pogledaj isto dal ima mrtvih piksela ako ti je to bitno. I hoce n2 malo da krcka, tj. da ima lufta od pola mm gore kod ulaza za slusalice, proverio sam na 2 primerka, al to je normalno i nista ne smeta :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: A toliko si ga hvalio... :)) :: Jbga, velika ljubav brzo plane. x :: ::
Ja sam stavio milimetarsko parcence lepljive trake i to je to :)
Nisam jos nista kupio, tek sam foliju juce uzeo posle tri nedelje i nisam je zalepio x) Narucio sam iz kine neku `koznu` futrolu i neku silikonsku oblogu koja ima kick stand pozadi :)
:: A svako krckanje ce se resiti kada se stavi neka futrola :: :: jel si uzeo neku za n2 snupi :: ::
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647112. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.