Imam jedan problem.. Naime, poslednjih 6 meseci, od kada sam promenio paket da imam net, cesto sam nedostupan i ne stizu mi poruke. Mislio sam da je odlepila mts kartica i mrzelo me da idem do poslovnice. I tek sam posle pola godine, danas, ispred zatvorene mts poslovnice jer radi do 19 a ne 20h, provalio da se to desava kada mi je aktivan mobilni net i to iskljucivo na 2G, ne i 3G. Kad surfujem netom ili se nesto u pozadini updatuje ne stizu mi poruke, a kada me neko zove nedostupan sam sve dok se net ne vrati u idle. A to je retko jer nikad ne gasim mobile data, koja je svrha onda imati smartphone..
To se desavalo i na htc hd2 androidu, i sad na Samsung Galaxy Note. Proverio sam danas kod druga na mtsu hd2 android i isto se desava. Proverio kod druga telenor na htc evo 3d i sve mu ok.
Jel ima neko neku predstavu kako da se sredi ovo? Trebalo bi da se gasi edge kada stize poziv, ali se to kod mene na mtsu ne desava, vec samo pri odlaznom gde nikad nema problema.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
Upravo je tu problem, kada je gsm only, a na 3G radi ok, nekad se desi samo da zabaguje. Neophodno mi je da resim ovo jer samo 2g koristim zato sto 3g prozdire bateriju, posebno na Note-u jer je ekran ko tepsija.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: Idi u settings > wireles and network > mobile networks > network mode > ako imas cekiraj GSM ONLY :: :: Javi dal i dalje imas problem :: :: Antec 90 :: Creative X-Fi Xtrem :: Seasonic X850K :: Intel i7 950 + Meg :: ASUS x58 SABERTOOT :: Patriot 4x2 Gb 1600 MH :: WD320 + WD640 + SamsungF3 1,5T :: MSI GTX560Ti Twin Frozr III HAW :: LG 42LV5590 :: :: ::
Sve si uradio kao sto sam opisao gore i sve se poklapa? Dakle: mts mreza, gsm only, data on i da je aktivna mreza- provera maila ili update aplikacije ili bilo sta poput surfa i glednja klipova na yt aplikaciji i da te neko tad pozove? Nemoguce. Malopre sam se nasao sa drugom i probao u htc evo 3d i identicno radi. Probao sam telenor karticu i radi kao sat. Sutra idem u mts. Ima da padne neko objasnjavanje. Ugovorom su obavezani da pruzaju usluge koje su naveli. Ako mi ne daju da raskinem ugovor ranije, ima da teram dalje (naravno uz konsultaciju nekog ko se razume)
na WCDMA...zato sam ga držao na GSM. Nedavno sam uzeo paket i ove nedelje sam imao 2 propuštena poziva i ovako. Takođe primećujem da mi je signal konstantan na GSM, dok na WCDMA varira-nekad dve, nekad tri crte, stalno ide gore-dole. Mislio sam da je do telefona (kupljen u DE), ali očigledno da nije. Sve radi normalno kad štikliram data traffic disabled. Javi šta ti kažu iz MTS-a.... Fiat iustitia, et pereat mundus
To je problem sa 2g mrežom u mts-u. Mreža je takva da kada je aktivan jedan protokol drugi ne radi. Tipa kada primiš poziv/obavljaš momentalno se isključi data protok i obratno. Kada je telefon na 3g onda su razdvojeni data i glasovni kanali pa nema tih problema. Drugi operateri imaju opcije da je poziv više reda pa prekida data protok.
Pa i treba da se iskljuci data na gsmu kada te neko zove ili salje sms a ne obratno. Na telenoru lepo radi a na mtsu budjavom ti ne pustaju pozive.
@remedy- nisi ti to nesto lepo probao cim ti radi u gsmu. Probaj kako sam rekao i videces da si nedostupan. Pusti recimo klip na yt aplikaciji na edge da ti loaduje i okreni sebe sa drugog telefona i reci mi da li ce da ti radi. I i dalje nisi potvrdio da si na mts mrezi iako vec peti put naglasavam da je samo tu problem. Koliko ti je stara sim kartica?
@sub z- Sto se tice auto rezima tu signal varira ne zato sto si stavio da sam izabere nego zato sto je uvek 3g aktivan a on sam po sebi ima losiji signal. Stavi wcdma only isto ce da bude. Jedina razlika izmedju auto i wcdma je sto kada dodjes negde gde nema 3g signal, nece da ti vrati na 2g nego ce da trazi mrezu i bices nedostupan.
@svi- jos jednom da ponovim: problem je iskljucivo na MTS mrezi u 2G rezimu rada dok je internet ukljucen i aktivan (sinhronizacija, surf, mail..). Mrzi me vise ko papagaj da ponavljam, a uvek ce neko da se javi da kaze da nema problem a da nije lepo istestirao. Da napomenem da sve koje znam imaju isti problem. Pogledajte istu temu i na benchu.
:: :: To je problem sa 2g mrežom u mts-u. Mreža je takva da kada je aktivan jedan protokol drugi ne radi. Tipa kada primiš poziv/obavljaš momentalno se isključi data protok i obratno. Kada je telefon na 3g onda su razdvojeni data i glasovni kanali pa nema tih problema. Drugi operateri imaju opcije da je poziv više reda pa prekida data protok :: ::
Evo sad sam bio u mtsu. Prvo mi rekao da mora uredjaj da se salje na servis, a kada sam mu objasnio lepo da sam probao na 3 razlicita telefona i da na telenoru radi, onda mi je rekao da je takva mreza i da mora tako. Onda sam ga pitao da li meni u ugovoru koji sam potpisao pise da ne mogu da primam pozive i poruke dok sam na internetu i odgovorio mi je da ne pise. Kada sam mu dao do znanja da sam lepo procitao ugovor i da znam kakvi su uslovi rekao sam mu da kada ne bih bio pod ugovornom obavezom odmah bih presao kod drugog operatera. Zatim je uzeo i lepo srocio zalbu na kvalitet usluge ili signala i poslao glavesinama. Posle 5 minuta me zvao broj 064789 da mi trazi tacnu adresu. Ne znam koji ce im djavo kad je to problem gde god da se nalazis.
:: na 3G radi sve OK, na GSM only, kaze da sam nedostupan. Isto MTS je inace i kartica je stara 6 meseci :: :: Antec 90 :: Creative X-Fi Xtrem :: Seasonic X850K :: Intel i7 950 + Meg :: ASUS x58 SABERTOOT :: Patriot 4x2 Gb 1600 MH :: WD320 + WD640 + SamsungF3 1,5T :: MSI GTX560Ti Twin Frozr III HAW :: LG 42LV5590 :: :: ::
bila je čast poznavati te.Sada ti stižu SPS-ovi zombi penzioneri (koje Tijanić kontroliše preko novog digitalnog signala koji se opet dekodira preko naočara dobijenih od socijalnog) da te ućutkaju.Ako kojim slučajem preživiš(mada nemaš šanse protiv tako iskusne garde), staviće u istu ćeliju tebe, Sretka Kalinića, i jednu spajalicu(ili čačkalicu), čisto da vide koliko Sretko može da bude kreativan. :D
Lako vama da se zajebavate. Ja sam vise nedostupan nego dostupan a na 3g je uglavnom los signal pa sam i tu nedostupan ponekad. Bateriju necu da pominjem. Posle deset sati slabog koriscenja imam jos 20 posto. Smesno. Na 2g mi traje dan i po. Aj sad lepo svi koji imate mts u poslovnice da prijavite isti kvar bez obzira ako ne koristite net. Tako ce jedino ozbiljno da nas shvate.
Ja sam ono pisao samo za MTS ne za telenor. Imam dva različita telefona u mts-u HTC 7 Mozart i SE Xperia Arc S. Isti problem se javlja u 2g modu. Rekli su mi da je takva njihova mreža i da ne mogu ništa sa tim. Ako hoću mogu da raskinem ugovor. I naravno da platim. Javi ako ti prođe žalba, da idem opet da se žalim.
Tebe sam cekao da se javis sa nejakim eyePhonom. Ni na tom govancetu naravno da ne radi. Ovaj lik u poslovnici da to proveri je izvadio dve cetvorke i pokusao ispred mene i NARAVNO da je nedostupan. Nije do uredjaja (po ko zna koji put da ponovim), nego do mreze. Zao mi je sto sam morao da te razocaram i razbijem iluzije. Note ne bih menjao ni za 6 jabuka broja 4 slova s. Samo mi fali lupu da nosim sa onolickim ekranom :)
:: Pa da ti konacno sve proradi kako treba.. :: :: F650GS Daka :: ::
Ko ceka taj doceka. Strpljen spasen. Imam Ih jos nekoliko, ali da ne davim... Meni radi normalno, u svim rezimima. Mozda zbog onog jednog S na kraju... :-) Pre ce ti trebati lupa za dasku, nego za retina display.
F650GS Dakar
:: Tebe sam cekao da se javis sa nejakim eyePhonom. Ni na tom govancetu naravno da ne radi. Ovaj lik u poslovnici da to proveri je izvadio dve cetvorke i pokusao ispred mene i NARAVNO da je nedostupan. Nije do uredjaja (po ko zna koji put da ponovim), nego do mreze. Zao mi je sto sam morao da te razocaram i razbijem iluzije. Note ne bih menjao ni za 6 jabuka broja 4 slova s. Samo mi fali lupu da nosim sa onolickim ekranom : :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: :: :: Pa da ti konacno sve proradi kako treba.. :: :: :: :: F650GS Daka :: :: :: ::
Pa bas za dasku ne treba. Vise volim da ga zovem tepsija, al ajde..
Znaci koristis mts mrezu, gsm only i dok recimo pustas yt klip i pozoves sebe mob ti zvoni? Interesantno posto lik imao dve cetvorke S danas u poslovnici i isto se desavalo, a da ne pominjem to sto je rekao da je takva mreza i da je nemoguce koristiti 2g net i da budes dostupan. Mozda ti to neka supersonicna ultra ultimate edition alien type space shuttle mts kartica koju ni glavni baja u ovoj poslovnici nema x)
:: Ko ceka taj doceka. Strpljen spasen. Imam Ih jos nekoliko, ali da ne davim... Meni radi normalno, u svim rezimima. Mozda zbog onog jednog S na kraju... :- :: Pre ce ti trebati lupa za dasku, nego za retina display :: :: F650GS Daka ::
@Snupi ko to ima 2 4S odjednom u poslovnici :)))))) ?
Pozdrav!
:: :: Pre ce ti trebati lupa za dasku, nego za retina display :: :: F650GS Daka :: :: :: Tebe sam cekao da se javis sa nejakim eyePhonom. Ni na tom govancetu naravno da ne radi. Ovaj lik u poslovnici da to proveri je izvadio dve cetvorke i pokusao ispred mene i NARAVNO da je nedostupan. Nije do uredjaja (po ko zna koji put da ponovim), nego do mreze. Zao mi je sto sam morao da te razocaram i razbijem iluzije. Note ne bih menjao ni za 6 jabuka broja 4 slova s. Samo mi fali lupu da nosim sa onolickim ekranom : :: :: :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: :: :: :: :: Pa da ti konacno sve proradi kako treba.. :: :: :: :: :: :: F650GS Daka :: :: :: :: :: ::
Da, lagim, sigurno. Ne treba ljude posmatrati kroz sebe.
Elem, ne znaam da li ima gsm only, znam da je na eyePhonu pisalo u vrhu ekrana ovako: YUMTS i pored toga veliko E za edge i stranicu neku je loadovao bas dugo, dovoljno dugo da kad je sebe pozvao javilo je: telekom srbija, besplatno obavestenje, vas sajbersonicni, svemocni iP4s nije dostupan zato sto mreza to ne podrzava. Zao nam je.
I opet mi nisi rekao dal mts mrezu koristis?
:: IPhone nema opciju GSM only, tako da taj tvoj sto je menjao 2 ajfona nikako nije mogao da ga pusti u samo 2G rezimu .- :: Jel ti malo lagis, a... :: :: F650GS Daka :: ::
Nemoj nista da mu objasnjavas, jabucari su privrzeni tim proizvodima with religious fervor.
Elem, nisam verovao da neko uzme dva ista telefona, posebno ne nesto kao sto je eyephone. Ako budes isao, to je neki krupan lik, oshishan na bas kratko, mozda keca. Ok je. Lepo srocio onu zalbu. Treba sto vise ljudi da prijavi to kako bi poceli da rade na problemu.
:: Note ima Retina rezoluciju .) :: :: @Snupi ko to ima 2 4S odjednom u poslovnici :)))))) :: :: Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647112. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.