Postovani ljubitelji appleovih mobilnih uredjaja, zhelim da vas obavestim da se sinoc oko 21h pojavio jailbreak za A5 uredjaje IOS 5.0/5.0.1 (iphone 4s i ipad2). Prekljuce je bilo moguce jailbreakovati gore pomenute uredjaje pomocu mac-a, a vec dan kasnije nam stize za Win sto je odlicna vest. Jailbreak je potpuno funkcionalan, nisam primetio nikakve bugove do sada sem sto mi je Phone ikonica bila bela dok nisam restartovao fon... appsync 5.0+ radi savrseno takodje..
oftopik, jel postoji mogucnost da se iPhone 4 sa 04.11.08 BB-om otkljuca? Bili gevey ili neki drugi nacin?
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
ne drzi me za rec, ili 5.0 ili 5.01 devojka dobila za novu godinu od tetke iz svabije, pa ga koristi kao ipad trenutno :D
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
Kad se vec prica o IOS 5 da pitam nesto. Posedujem iPhone 3GS i trenutno imam IOS 4.1 (8B117) i BB 06.15.00. Da li mozete da mi kazete da li mogu da stavim IOS 5, da ga jailbreak-ujem i sta konkretno dobijam koriscenjem IOS 5 u odnosu na IOS 4.1, tj. koje su novine? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Mislim da sa tim modemom ne moze biti 5.x Ajde saznaj tacno, pa javi. Ukoliko je regularno podignut na iOs 5 preko iTunsa, onda nema nista od otkljucavanja.
F650GS Dakar
:: ne drzi me za rec, ili 5.0 ili 5.0 :: devojka dobila za novu godinu od tetke iz svabije, pa ga koristi kao ipad trenutno : :: :: :: ...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini..... :: ::
Mozes, ali nikako direktno preko iTunes, vec moras odgovarajuci 5.0.1 za 3GS da propustis kroz Sn0wbreeze i tek onda tim prepravljenim FW updateivati telefon. Potom iz Cydie orkljucas sa Ultrasn0wom.
F650GS Dakar
:: Kad se vec prica o IOS 5 da pitam nesto. Posedujem iPhone 3GS i trenutno imam IOS 4.1 (8B117) i BB 06.15.00. Da li mozete da mi kazete da li mogu da stavim IOS 5, da ga jailbreak-ujem i sta konkretno dobijam koriscenjem IOS 5 u odnosu na IOS 4.1, tj. koje su novine :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Nisam se nikada zezao sa tim. Da li vredi da se zezam sa prebacivanjem na IOS 5.0.1? Sta donosi novi IOS? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Mozes, ali nikako direktno preko iTunes, vec moras odgovarajuci 5.0.1 za 3GS da propustis kroz Sn0wbreeze i tek onda tim prepravljenim FW updateivati telefon. Potom iz Cydie orkljucas sa Ultrasn0wom :: :: F650GS Daka :: :: :: Kad se vec prica o IOS 5 da pitam nesto. Posedujem iPhone 3GS i trenutno imam IOS 4.1 (8B117) i BB 06.15.00. Da li mozete da mi kazete da li mogu da stavim IOS 5, da ga jailbreak-ujem i sta konkretno dobijam koriscenjem IOS 5 u odnosu na IOS 4.1, tj. koje su novine :: :: *************************************************************************************** :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: ::
A sta sve donosi...? Pa donosi puno toga, izguglaj. Ako se nisi zezao sa otkljucavanjem, bolje daj nekom da ti to odradi i ne apdejtuj nista na svoju ruku. F650GS Dakar
OK! Hvala! A sta se desava u tom slucaju, nakon update-a, sa programima koji su instalirani, sve sto sam instalirao preko cydia-e? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
neces imati te app-ove... nego ih moras sve ispocetka instalirati.. tj prvo jailbreakovati pa onda redom.. pre nego sto pocnes bilo sta, uradi backup i onda posle restore kad bude sve gotovo tako da slike, notepad, contacte i to imash opet ..
Moram ja tu dosta da se informisem. Evo citam, ali nigde nisu uputstva nego pitanja i odgovori na probleme...
Nije mi jasno gde da skinem sam taj update 5.0.1. Nije mi jasno da li ide samo jailbreak posle ili i unlock. Koja je procedura...
Znam da me je nerviralo kad sam uzeo iPhone to sto formate brojeva nije lepo prepoznavao, pa je recimo za poruke pisao imena, a kad ta osoba zove ispise broj u formatu +3816xxxxx. To me je jako nerviralo ali je reseno i skinuo sam fix za to i sve je ok, ali da li sad taj fix radi i pod IOS 5.0.1? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Sto se tice FormatFixa, imas ga regularno kroz Cydiu za ios 5x, meni normalno prikazuje brojeve iz imenika. Obavezno iz Cydie instaliraj i Installous i iz njega posle cepas krekovane aplikacije, sve ono sta ima na AppStore.
E hvala puno! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Može da se odradi upgrade na 5.0.1, ja sam baš na 3GSu odradio upgrade, sa ipad basebandom 06.15. Provučeš samo originalni IPSW 5.0.1 za 3GS kroz Sn0wbreeze da bi ti sačuvao baseband, shift-restore se odradi u DFU modu, i sa redsn0w-om ga jailbreakuješ i otključaš.
Samo da znaš, na tom basebandu ne radi GPS, ali biće ubrzo downgrade tool koji briše baseband pa će i to da se reši. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
@Daum Ovo sto si ti napisao zaista zvuci profi, ali da bih razumeo sta znaci IPSW, shift-restore, DFU mod itd. moracu dosta da se uputim u tu materiju...
Za bb i GPS znam da ne radi... Ne radi ni trenutno na 4.1... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
IPSW je iphone software. Pwned DFU mod je stanje telefona u kome je on spreman za flashovanje. Shift-restore se radi u itunesu kad klikneš Restore držeći shift.
Na ovom linku skini sn0wbreeze koji će da ti napravi custom IPSW od tog fabričkog koji skineš, i na kraju će da ti da uputstvo kako da staviš telefon u DFU mod. Samo prati uputstvo i selektuj simple mod. http://ih8sn0w.com/
I posle toga samo klikneš restore držeći shift u itunesu i selektuješ taj custom IPSW koji ti je napravio sn0wbreeze kada ti telefon bude u DFU modu.
Za kraj samo pustiš redsn0w sa linka da ti aktivira i jailbreakuje telefon jer posle instalacije software-a se neće dizati. http://goo.gl/XF3Qr
To ti je celo uputstvo. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: @Daum Ovo sto si ti napisao zaista zvuci profi, ali da bih razumeo sta znaci IPSW, shift-restore, DFU mod itd. moracu dosta da se uputim u tu materiju.. :: :: Za bb i GPS znam da ne radi... Ne radi ni trenutno na 4.1.. :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
@Daum Prvo hvala puno na uputstvu! Skinuo sam sve, a sad cu, kad sam malo ipak upucen u proceduru, da pogledam jos neki video na YouTube da vidim kako to izgleda kad neko drugi radi.
Par pitanja... 1. Kad prikljucujem telefon za komp, na kom koraku? Od pocetka? 2. Koju verziju iTunes-a da instaliram, posto sam kada sam kupio telefon sve radio preko valjda verzije 10.2 i preko accounta jednog druga jer nije moglo besplatno da se napravi account. Ne znam da li sada moze... 3. Jel bitno koji SHIFT se drzi kada se klikne na restore? Levi ili desni? 4. Jel ovo taj untethered jailbreak, koji je najbolji?
Hvala jos jednom puno na pomoci jer ovo nikada nisam radio!
**************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Pogledajte na sta se sve zale korisnici dole u komentarima ispod clanka. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Telefon odmah možeš da priključiš. Instaliraj najnoviji itunes Nije bitan koji shift držiš, treba da ti iskoči meni da izabereš IPSW Redsn0w koji radiš na kraju je untethered jailbreak za 5.0.1. Nemoj da se zbuniš kad se završi restore i telefon bude zaglavljen na Apple logou, to znači da nije aktiviran i jailbreakovan. Redsn0w će da odradi ostalo.
Od problema navedenih tamo sa linka jedino što sam primetio je da mi ne izlaze imena kontakata kad me zovu ili šalju sms, ali izgleda da ima rešenja za to. Battery drain je samo na 4S. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: @Daum Prvo hvala puno na uputstvu! Skinuo sam sve, a sad cu, kad sam malo ipak upucen u proceduru, da pogledam jos neki video na YouTube da vidim kako to izgleda kad neko drugi radi :: :: Par pitanja... :: 1. Kad prikljucujem telefon za komp, na kom koraku? Od pocetka :: 2. Koju verziju iTunes-a da instaliram, posto sam kada sam kupio telefon sve radio preko valjda verzije 10.2 i preko accounta jednog druga jer nije moglo besplatno da se napravi account. Ne znam da li sada moze.. :: 3. Jel bitno koji SHIFT se drzi kada se klikne na restore? Levi ili desni :: 4. Jel ovo taj untethered jailbreak, koji je najbolji :: :: Hvala jos jednom puno na pomoci jer ovo nikada nisam radio :: :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Da li si slucajno naisao na probleme na koje se zale korisnici u linku koji sam postavio gore? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Izlazi ime normalno kad ja šaljem poruku ili ja zovem, ali se dešava da mi ne izlazi ime kad mene neko zove... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: OK! Hvala :: :: Da li si slucajno naisao na probleme na koje se zale korisnici u linku koji sam postavio gore :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
sve odradim prema Daumovom uputstvu,dodjem do `preparing iphone to restore`,tu radi nesto 4-5 minuta i izbaci mi gresku `1604` i neda mi da uradim restore.Pokusao sam sve nacine da uradim custom IPSW,ali nece pa nece.Neki savet?
Video sam na nekim klipovima ako ti javlja tu gresku izvadi kabl od moba iz kompa pa ponovo povezi pa probaj ponovo. Javi da li radi! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Izleću te poruke ponekad ali većina se sredi. Imaj na umu da moraš da udješ u Pwned DFU mod sa iReb-om. Meni je na kraju pravljenja custom IPSWa sn0wbreeze kao stavio telefon u pwned dfu mod ali nešto nije odradio kako treba jer ekran treba da bude crn ali da svetli.
Skini sa ih8tsn0w sajta iReb i sa njim udji u Pwned DFU mod pa probaj shift restore.
Evo sa apple sajta: Error 1604: This error is often related to USB timing. Try changing USB ports, uninstalling and reinstalling USB ports, and other available USB troubleshooting steps (troubleshooting USB connections, device not recognized properly, computer won`t recognize a FireWire or USB device). If you are using a dock, bypass it and connect directly to the white Apple USB dock connector cable. If the issue persists on a known-good computer, the device may need service.
If the issue is not resolved by USB isolation troubleshooting, and another computer is not available, try these steps to resolve the issue:
Connect the device to iTunes, confirm that the device is in Recovery Mode. If it`s not in Recovery Mode, put it into Recovery Mode. Restore and wait for error 1604. When prompted, click OK. Close and reopen iTunes while iPhone remains connected. iPhone should now be recognized in Recovery Mode again. Try to restore again. If the steps above do not resolve the issue, try restoring using a known-good USB cable, computer, and network connection. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: :: sve odradim prema Daumovom uputstvu,dodjem do `preparing iphone to restore`,tu radi nesto 4-5 minuta i izbaci mi gresku `1604` i neda mi da uradim restore.Pokusao sam sve nacine da uradim custom IPSW,ali nece pa nece.Neki savet :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647112. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.