Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
laptop za 3dsmax...
STRANA 1 OD 1
saa laptop za 3dsmax... 14.05.2008. 15:29 T9810

status: user
broj poruka: 124

Poshto stalno putujem ,ciljam na mobilnost znaci laptop prvenstveno za modelovanje u 3dsmax da ne bih gubio vreme ako vec nisam kuci ,a rendering naravno na q6600 koji imam ...
ili je `pak laptop opet preslab i za samo modelovanje ,nisam profi da bih uvideo razliku ...tako da..:D ima li predloga?

Poz,unapred hvala svima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 14.05.2008. 16:34 #54398

broj poruka: 12057

Ima upotrebljivih laptopova i za te svrhe, nešto sa 2 GB RAM, obavezno Windows-om XP, nekim C2D procesorom, i grafičkom sa svojom memorijom, neki 8600.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

io62s ... 14.05.2008. 16:41 #54399

broj poruka: 371

Ima dovoljno dobrih za cisto modelovanje, kao sto kazes neces na njemu raditi render...neki sa c2d proc i 4 giga rama ce raditi posao...ali opet zavisi koliko kompleksne modele radis, tj. od koliko poligona ih pravish, sto opet utice na performanse...

corrupt Re: laptop za 3dsmax... 15.05.2008. 08:22 #54429

broj poruka: 19

::
:: Poshto stalno putujem ,ciljam na mobilnost znaci laptop prvenstveno za modelovanje u 3dsmax da ne bih gubio vreme ako vec nisam kuci ,a rendering naravno na q6600 koji imam ..
:: ili je `pak laptop opet preslab i za samo modelovanje ,nisam profi da bih uvideo razliku ...tako da..:D ima li predloga
::
:: Poz,unapred hvala svim

A sto ne razmislis o kupovina Macintosh-a, tacnije neki od Macbook-ova? :)
MaliAbner Uh tesko pitanje... 15.05.2008. 09:59 #54436

broj poruka: 7769
Mislim da bi ti najbolji odgovor na ovu temu dao `Dasistsick` ili kako vec posto sam mu zaboravio nik buduci da ga nema duze vreme na forumu. Covek se profesionalno bavi 3D modeliranjem (prilicno dobro, ma sta dobro sjajno).
Meni licno nije logicno da za to koristis laptoop posto ces prilikom rendaljke prilicno da opteretis procesor (i sistem uopste) koji ce se u tom slucaju enoooormno grejati, mislim nece on izgoreti ali znas i sam/sama da temperatura ne deluje blagotvorno na racunarske komponente.

Generalno ces naci racunar koji ce to sve da potera ali za pare ulozene u njega ces kupiti bar dva vise nego dobra desktopa, buduci da tebi za tu svrhu ne treba laptop koji je za sminkeraj nego ti treba desktop replacement a njih tesko mozes da nadjes (valjane) ispod 1500e, ma ne mozes uopste.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs