Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Asus Eee pc surf?
STRANA 1 OD 1
alex2303 Asus Eee pc surf? 11.04.2008. 00:15 T9229

status: user
broj poruka: 77

Sta mislite o ovom laptopu , za osnovnu upotrebu van kuce
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Svašta 11.04.2008. 00:25 #50671

broj poruka: 6645
Za 50-100€ više možeš da kupiš računar... pravi laptop, a ne ovo... S druge strane, košta ko neki igračka mobilni, koji bi hteo a nikad neće biti kompjuter, dok opet, ovaj ee ne mož` da telefonira a i nešto mu je GPS problem. Da ima GPS, eeee, onda.....
Ma, sve nekako, ali nedostatak dovoljnog hdd-a je glavna boljka. Već nova varijanta koja je u suštini njesra, košta oko 500€. 100€ više od entry level laptopa koji radi mnoooogo bolje, sa većim ekranom, hdd-om, tastaturom... itd.
Kao gadget, igračka kojom se pleni pažnja, o tome mislim sve najbolje.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

VMARC Nije isplatljiv 11.04.2008. 01:06 #50675

broj poruka: 9420
U varijanti koja se kod nas nudi (4GB)

Premala tastatura i mali SSD, osnovni nedostaci, pogotovo SSD od 4GB. Ako uzmemo u obzir da danasnja osnovna instalacija winxp sa najosnovnijim programima zauzima oko 3GB, dobijemo samo 1GB za dokumenta, sto je zaista malo. Ne znam da li su kod nas dostupni u verzijama sa 8GB, ali je po meni i to premalo.

Prednosti:
Otporan u dobroj meri na habanje, tu najpre mislim na dobru stranu SSDa.
lagan, koliko znam tezi ispod 1KG (oko 900GR)
Ne vidim vise ni jednu... :))

Sacekaj malo, HP je izbacio slicnu spravu, samo ima SSD od 120GB i od aluminijuma je, sto ga cini mnogo upotrebljivijim od EeePCa. Malo je tezi, oko 1.2KG i kosta oko 500$.

geloso :: 11.04.2008. 07:56 #50684

broj poruka: 584
U pravu su ove cike gore.
Preskupo, definitivno, mozda eventualno moze da prodje za modni detalj.
To je, u stvari, malo poveci mobilni koji nikad nema signal.
Kad sam ga video bio sam odusevljen, onda sam se jos malo
odusevljavao, a onda je poceo da me nervira. Nikako ne mogu da ocenim
tacno ciljnu grupu kojoj bi ovaj izdatak bio opravdan.
Uradjen je veoma korektno, cvrsta plastika, nista se ne ljulja, ekran ne pada,
nista ne skripi, tastatura samo malo `ugiba` u gornjem levom cosku.
But, ekran je stvarno mali, 7``, sa rezolucijom 800x480 ili 800x600 (tada se
ekran pomera zajedno sa pacovom da bi se sve videlo). Ova verzija koja je kod nas,
nema BT, kameru ni modem (znaci ni fax).
Dolazi sa Linux-om koji veoma lepo radi, ali na moje veliko iznenadjenje,
XP radi takodje veoma lepo. Instalira se ili sa flash-a ili sa externog CD/DVD-a,
mora da bude poprilicno ojadjen, minimum servisa. Najneverovatnije je da je Asus,
kome su obicno i za komponente iz 2007. godine drajveri iz 2003. godine,
sve drajvere za XP dao na CD-u i koji rade bez ikakvih problema. Apsolutno sve odmah
profunkcionise. 4GB je uzasno malo, ima slot za kartice ali je to onda uzasno sporo,
WiFi mu radi perfektno, zvucnici su mu smesni, baterija mu je kako-tako, 2-3 sata
(uz smanjeni ekran i bez wifi-a), ume da se zagreje ali nije nista toliko strasno,
tada se malo cuje kuler, inace je necujan.
Zakljucak je - web, mail, Skype, PCBerza, Word, Excell, Calculator, Lines, moze
CRYSIS (kad bi se zezali) i to je sve. U sustini, za te pare imas vise opcija sa nekim
Qtek-om, 9000, 9600 i s710 mogu da zavrse vise posla od ovoga.
Ali je lep :)
vampirbg ... 11.04.2008. 09:55 #50689

broj poruka: 711
Sve zavisi za sta ces ga koristiti... Za normalan rad i nije (mali ekran i sve ostalo sto su naveli), ali je zato super za ispomoc... Vrlo cesto mi se desava da moram da odradim poneku sitnicu na remote serveru preko ssh i cini mi se da bi on mogao to da perfektno obavi, a i bio bi laksi od laptopa koji trenutno nosam i mnogo udobniji za koriscenje od telefona... Prostor na HDD mi nije bitan... Takodje, ako cesto nosas laptop po putovanjima onda si meta za lopove... Ovaj staje u bilo koji ranac... U svakom slucaju, uzecu ga pa cu videti kako radi...
geloso :: 11.04.2008. 10:00 #50690

broj poruka: 584

E, za tebe i u te svrhe recimo bas jeste.
Mislim da ces biti zadovoljan.

Ognjeni Re: :: 11.04.2008. 11:19 #50697

broj poruka: 4518
E al si me zeznuo, kad sam procitao da moze crysis da radi ja odmah otrcao i kupio ga i tek sad vidim da si se zezao i sta cu ja sad :PPPP

Ajd uzdravlje :)

:: U pravu su ove cike gore
:: Preskupo, definitivno, mozda eventualno moze da prodje za modni detalj
:: To je, u stvari, malo poveci mobilni koji nikad nema signal
:: Kad sam ga video bio sam odusevljen, onda sam se jos mal
:: odusevljavao, a onda je poceo da me nervira. Nikako ne mogu da oceni
:: tacno ciljnu grupu kojoj bi ovaj izdatak bio opravdan
:: Uradjen je veoma korektno, cvrsta plastika, nista se ne ljulja, ekran ne pada
:: nista ne skripi, tastatura samo malo `ugiba` u gornjem levom cosku.
:: But, ekran je stvarno mali, 7``, sa rezolucijom 800x480 ili 800x600 (tada s
:: ekran pomera zajedno sa pacovom da bi se sve videlo). Ova verzija koja je kod nas,
:: nema BT, kameru ni modem (znaci ni fax).
:: Dolazi sa Linux-om koji veoma lepo radi, ali na moje veliko iznenadjenje
:: XP radi takodje veoma lepo. Instalira se ili sa flash-a ili sa externog CD/DVD-a
:: mora da bude poprilicno ojadjen, minimum servisa. Najneverovatnije je da je Asus,
:: kome su obicno i za komponente iz 2007. godine drajveri iz 2003. godine,
:: sve drajvere za XP dao na CD-u i koji rade bez ikakvih problema. Apsolutno sve odmah
:: profunkcionise. 4GB je uzasno malo, ima slot za kartice ali je to onda uzasno sporo,
:: WiFi mu radi perfektno, zvucnici su mu smesni, baterija mu je kako-tako, 2-3 sat
:: (uz smanjeni ekran i bez wifi-a), ume da se zagreje ali nije nista toliko strasno
:: tada se malo cuje kuler, inace je necujan
:: Zakljucak je - web, mail, Skype, PCBerza, Word, Excell, Calculator, Lines, moz
:: CRYSIS (kad bi se zezali) i to je sve. U sustini, za te pare imas vise opcija sa neki
:: Qtek-om, 9000, 9600 i s710 mogu da zavrse vise posla od ovoga
:: Ali je lep :)
Equinoxe Re: 11.04.2008. 11:19 #50698

broj poruka: 12057

Taj laptop je u stvari koren iz laptopa, bilo kog.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......

gabyhege dodao bi samo 11.04.2008. 13:50 #50715

broj poruka: 188
@VMARC
Sacekaj malo, HP je izbacio slicnu spravu, samo ima SSD od 120GB i od aluminijuma je, sto ga cini mnogo upotrebljivijim od EeePCa. Malo je tezi, oko 1.2KG i kosta oko 500$.

Taj HP jeste da ce imati hdd od 120-160gb, ali NE SSD, posto je to nemoguce jos isplatiti u danasnje vreme, a narocito NE za 500 dolara. pogledaj samo x300, zasto je tolko skup sa 64gb SSD? Rekli su da 1/3 cena zauzima SSD.

Al slazem se da su ove igracke, bezveze. Nova stvar, taman za decu da ubije vreme.

VMARC Re: dodao bi samo 11.04.2008. 14:48 #50730

broj poruka: 9420
Mislim da si apsolutno u pravu. Tu pricu za HPa sam cuo sinoc, i meni je bilo nebulozno da SSD od 120Gb upadne u tu cenu...
Ali definitivno je bolja kupovina od Asusa, iako (pretpostavljamo) da nema SSD.

Dopuna da ne naglabamo bezveze:

http://www.engadget.com/2008/04/08/hp-mini-note-2133-officially-official/

Dakle, NEMA SSD i po meni, ovo je mnooogo bolje i lepse od Asusa... Doduse i skuplje, ali je puno bolje ulozen novac i vredi mnogo vise nego sto razlika u novcu kaze (cca 200$)

::
:: Taj HP jeste da ce imati hdd od 120-160gb, ali NE SSD, posto je to nemoguce jos isplatiti u danasnje vreme, a narocito NE za 500 dolara. pogledaj samo x300, zasto je tolko skup sa 64gb SSD? Rekli su da 1/3 cena zauzima SSD
:: Al slazem se da su ove igracke, bezveze. Nova stvar, taman za decu da ubije vreme
alex2303 Odlican je 16.04.2008. 11:47 #51145

broj poruka: 77

Kupila sam ovaj ausu, zadovoljna sam. onaj hp ila kod nas da dodje ze pola godine, i kostace garantovano 500 evra.
ovaj asus je dosta brz , iako iima 900mhz radi kao 1,6ghz starije verzije. a za ono zasta je namenjen , a to je lako prenosivi notebook,za sve sto vam treba na kompjuteru van kuce. Ja sam prezadovoljna, a sto se ice memorije, danasmozete kupiti prenosivi hdd, povoljno.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs