Ljudi, potreban mi je notebook i reshio sam ovih dana da pribavim koji komad, ali je stvarno teshko nachi jedan lep pored toliko djubreta na snizhenjima i akcijama ovih dana... Zalepio sam se za dva modela i ne mogu da se odluchim !!! To su: Acer - Aspire 5520G-502G25Mi i Toshiba Satellite A210-1AP !!! Pogledao sam oba naravno, ali mi nisu dali da ih probam, opet naravno... Shto se tiche konfiguracija, jako su slichne ali za koju firmu se odluchiti... Toshibu svi hvale i stvarno je estetski privlachnija, ali svaki drugi dan vidim jednu kako dolazi na servis pored kojeg radim i to sa ozbiljnijim kvarovima... Da ima duzhu garanciju to stoji, ali opet, ne bih da uzimam notebook znajuchi da che da mi ga drzhe godinu dana na reklamaciji... =[ Shto se tiche Acer-a, nije mi neshto privlachan a i nisam radio na puno njih, ali opet ljudi prichaju da je pouzdan i da je vishe ulozheno na kvalitet nego na estetiku, shto po mom mishljenju, naravno, nije bash sluchaj i kod Toshibe !!!
Zamolio bih ljude koji su radili na notebook-ovima i imaju iskustva u vezi sa ovakvim stvarima da mi daju par saveta, ili chak i novi predlog u rangu gore navedenih... Hvala, Marko.
ovo je moje subjektivno misljenje, ne svidja mi se (naravno ne samo u estetskom smislu) Acer, tako da moj glas ode za Toshibu!
A sto se tice kvarove, jeste, moguce je da se kvare, ne kazem da nije, ali milion stvari sam kupio da se ni jedna nije nikada pokvarila a drugi ljudi se zale i pljuju te iste stvari kako ne valjaju, tako da to sto kupis treba cuvati, paziti i postovati iako je to samo plastika...ali opet kazem, nije da se ne kvare...i jos jednom, ovo je samo moje subjektivno misljenje!
Imam Acer Aspire 5102 vec skoro godinu dana i sluzi me besprekorno, mada sam misljenja da je Tosiba ipak bolji i lepsi sveukupno gledajuci. Medjutim, listajuci oglase primetio sam da se mnogo traze baterije za Tosibu. Da li im je to mana ili ko zna sta valjda znaju oni koju su je napravili ...
Toshiba definitivno, bolji kvalitet, duza garancija, imao sam jednu i bila je besprekorna, baterija je trajala vise od 3 godine. Buka koju pravi je najmanja od svih modela sa kojima sam radio. Acer nije los ali moja iskustva sa jednim od njih su losa. Sada imam HP-a i prezadovoljan sam sa njim ali recimo Wirelles kartica za HP-a mora biti originalna, sa drugima nece da radi (bar moj model i gomila modela o kojima sam citao na netu) samo izbaci poruku Error 4xx unsupportet Wlan Card. HP u biosu zakljucava pojedine dodatke tako da samo originalna oprema kod njih dolazi u obzir. Toshiba nema takvih restrikcija. Od ostalih je recimo Dell takav jer kod njega, koliko znam, mozes ubaciti samo originalni (sertifikovani) HDD.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.