Ovako, Drugarica mi je kupila MSI EX-610 laptop. Naravno bez operativnog sistema. Iako je nalepnica vista bla bla, ja sm joj digao XP. Prof. Nevolja je sto su joj svi driveri na cd-u koji je dosao sa njim za vistu. Sa MSI sajta sam skinuo sve moguce drivere za xp, ali u device manager-u i dalje stoji jedan UNKNOWN DEVICE. Pokusao sam find driver automaticaly, search internet isl. I konacno pitanje: Kako mogu da provalim, za koji uredjaj mi fali driver? a instalirao sam milion gluposti, bluetooth, card reader.. znaci shvasta... i zaista ne znam kako da to resim.
Mozda je neki sistemski, mozda i neki uredjaj.. kako da saznam? Unapred hvala na pomoci..
Nek proba sve uredjaje na lapu pa sta nece da sljaka.... Svi driveri moraju da se nalaze na sajtu...inace je to veliki propust ...............................................................
Ovako, posto posedjujem ovaj laptop, i ja sam digao xp. U pocetku i ja sam bio zabrinut sta nisam dobro uradio. Pa druze, zato postoje programi, kao naprimer Everest Ultimate Edition 4.20.1193 beta, pa mozes pogledati sta ti fali. Meni pise ovo : PnP Device Direct Application Launch Button . Pa verovatno neki dugmici il staja znam, al vazno je da ti dugmici ionako rade od pokretanja outlook ekspress-a, IE-a itd. Pa da ti kazem, nemoj da brines, nisi nista izgubio. Verovatno ce biti drajvera i za to za nekih par meseci. Ako i nece, radice ti laptop savrseno, opa, drugarici. Pozz
@markovicpt: Oni nemaju pojma sta guraju unutra. Na sjtu za ovaj model, postoje driveri za 4 vrste tv tunera, 2-3 bluetootha, i sta jos hoces, pa ti sada razmisljaj sta imas :) Takodje, driver za webcam (jedini) na sajtu je pogresan, na cd-u je drugi driver. Pa ti vidi :)
@bax2003 Hvala, skinucu program i probacu, mada nisam vise pri laptop-u ali hvala :)
@iceboy ne bez razloga :)
@gabhege: ma ja sam malo perfekcionista, uzasno me nervira ako nesto nije instalirano, uvek me to smara :) koji si driver digao za webcam? na sajtu je Bison a na cd-u neki drugi, a sa bisonom ne radi (iz softvera , radi preko mycomputer-a)
pa i ja sam perfekcionista, al u zadnje vreme sam naucio da to ne postoji. webcam mi je Bison Webcam Driver, radi savrseno, al cini mi se da i xp prepoznaje, al ipak sam stavio ovaj i stvarno radi. pokrenes BisonCam programcic i videces sam sebe :) . p.s. ovaj unknown device ne postoji u windows visti, posto sam isprobao. al sam ipak vratio xp, posto mi srce vuce za lepo staro dobro :) pozz
Ma ja sam danas reinstalirao ceo windows, i opet digao drivere, nesto je bio glavio. Kameru sam prepoznaje, a prosli put nije bison hteo da je prepozna, vec samo win, tako da se ovaj put nisam ni cimao da instaliram... ko li ce ga znati...hvala za `peace of mind`
pa u BisonCam programu moras dati koji webcam koristis. pa mora da radi. znam da svi pljuju MSI -ja, al meni se svidja, iako priznajem da nije najkvalitetniji. a sta je danas kvalitetno jbmga?!
jos jedna stvar: nemoj da stavis toshiba bluetooth driver-a, meni je sjebo nesto. obican bluetooth da stavis, jednostavniji i skoro savrsen. barem, ja sam to primetio.
Toshiba je vec legla. Prosli put mi nije prihvatio toshibu , i ceo komp je toliko bagovao (mislim da je zbog toga) da sam 5 dana kasnje morao da ga reinstaliram. Sada ga je prihvatio ok, i celog ga `popio`, dok je prosli put izbacivao neka upozorenja na pola instalacije toshibe. A koji je to obican bt? microsoft? nije moj laptop i ne mogu da ga podesavam i cackam kada nije tu :)
pazi pre par dana sam instalirao zetu asus f5 vl, full softwerska podrska za xp, mozda cak i previse, ali bar mozes da skines sta neces, a za ovaj msi moram da izmisljam drivere za njega i da se molim da ce ga prihvatiti bez problema.. nemoj da se ljutis, ali sto se bar softverskog dela tice- 100%bljak
Microsoft Bluetooth Drivers, ovaj je obican driver. Ne ljutim se, necu da hvalim MSI -ja, al jedina stvar je da za ove pare ovakav laptop ne moze da se kupi. Meni se prodaje zbog novcane probleme. Medjutim nudio sam drugaru da kupi, nije hteo za 45000 dinara, nego je uzeo Toshibin model za 66000 dinara. Jbmga, nije moguce da svi tolko mrze . Pa ako Bog da, i nece niko da kupi za 550 eura (koji je inace nov 55000 dinara), onda cu da zadrzim. Ipak sam samo 3 meseci koristio i verujem da tolko vredi. Meni barem vredi .
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.