ZANIMA ME DA LI NEKO ZNA KAKO DA NA ACEROVOM ASPIRE 5920G-302G25MN INSTALIRA WIN XP I DA LI JE TO MOGUCE URADITI I GDE MOGU NABAVITI DRAJVERE ZA XP. JER GLEDAO SAM PERFOMANSE I SVI SU NAPLJUVALI STO IMA SAMO VISTA VERZIJA A DA NEMA PODRSKU ZA XP. ALI NEKI LIK NA YOUTOUBE JE INSTALIRAO XP I POKAZAO KAKO RADE IGRICE SKORO SVE LETE SEM PONEKIH IGARA. I KAZE DA MU LAPTOP SKORO DO 3,4 PUTA RADI BRZE U XP NEGO U VISTI.
P.S. AKO NEKO ZNA NEKU INFORMACIJU U VEZI SNIMANJA XP NA ACERU NEK NAPISE
Probaj da instaliras WinXP... Ne znam zbog cega ne bi mogao... Vrlo je moguce da sam XP ima sve drajvere koji ti trebaju... U krajnjem slucaju, pitaj tog lika gde ih je nasao...
Moze, sigurno, a drajvere potrazi na sajtu proizvodjaca, tj Acer-ovom. Sumnjam da imaju drajvere samo za Vistu, verovatno on dolazi sa preinstaliranom Vistom a da drajvere za XP moras skinuti sa sajta. Za HP-a sve drajvere skidas sa sajta tako da je ova varijanta malo bolja.
Instaliraces XP i neprijatno se iznenaditi da nema drajverske podrske za sve komponente. Ja sam hteo da ga kupim, ali kad sam malo procunjao po forumima, ukapirao sam da niko nije uspeo. Najcesce je problem zvuk. Na jednom sajtu, cini mi se da je laptopdirect, postoji `product feedback`, vrsta podrske. Oni kazu da je laptop dizajniran za Vistu i da se Acer nije potrudio da obezbedi adekvatne drajvere za xp. Mozes pokusati, ali sanse su minimalne.
I ja sam citao na netu da su ljudi imali probleme oko zvuka kad bace xp ali nasli su resenje samo ne znam tacno koje drajvere treba snimiti za zvuk. Ako neko nesto sazna za drajvere za winxp acer 5920g nek pusti poruku!!!
Ako uzmes u obzir da svega 2-3 firme prave laptopove i da su sve to iste komponente ne vidim zasto bi uopste morao da koristis Acer drajvere? Ja uz svoj laptop nisam cak otpakovao cd sa drajverima... Jednostavno sam otisao na net i skinuo sta mi treba direktno od proizvodjaca cipseta i grafike... Vidi koji ti je cipset i koja zvucna, otidji na sajt proizvodjaca i skini ga i instaliraj... Ne vidim razlog zasto ne bi radilo... Cak i touchpadovi su skoro svi Synaptics tako da ni tu ne bi trebalo da bude problema...
Samo instaliraj drajvere kao sto bi i za desktop masinu, jer u sustini nema nekih vecih razlika...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.