Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Problem sa novim MSI laptopom
STRANA 1 OD 1
urosk Problem sa novim MSI laptopom 22.12.2007. 21:11 T7140

status: user
broj poruka: 462
Ovako, nedavno sam kupio laptop MSI EX610X. Odlicna konfiguracija. atlon dual ore, 2giga memorije, ati 2400, sve super mnogo lepo radi sve leti dok je na punjau, kad ga skinem on se uspori i radi kao puz!!!! E sad, znam da stedi bateriju i da smanji takt procesora i grafike ali da se procesor spusti na 800mhz i da omp radi kao puz, treba mu 2 min da otvori exel i stranu na netu u isto vreme!! Katastrofa. Da li neko moze da mi pomogne i kaze da li to tako treba ili nesto nije uredu?!! Ili ja mogu nesto da podesim kako se bez punjace ne bi toliko usporio?!!! Jer kad je na punjacu radi ko avion. Molim za pomoc?!! Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gabyhege Imam isti par dana... 22.12.2007. 22:41 #36867

broj poruka: 188
... i da ti kazem i ja sam ovo primetio. Jako je strava masina.
Ja se ne bojim, verujem da ima podesavanje ili nesto da radi brze, al do sad nisam imao vremena da isprobam. Cak nisam uspeo ni da formatiram bateriju do sad.
Verujem da ovo nije problem.
Inace, kolko si platio? :)
Pozz
Ognjeni ... 23.12.2007. 00:52 #36879

broj poruka: 4518

Pokusaj u biosu da iskljucis `cuvanje baterije`..nemogu da se setim kako se to zove na desktop masinama....ali koliko se secam , neko je spominjao i programe koji u windowsu to resavaju...iz googlaj ga .)

ajd uzdravlje :)
urosk Evo nasao sam nalazi se u podesavanjima! 23.12.2007. 10:27 #36883

broj poruka: 462
Hvala nasao sam opciju u biosu! E sta ti to znaci nisi stigao da formiras bateriju?! Ja mislim da se kod laptopova ne formira baterija!!!! ZAr ne?!

gabyhege @urosk 23.12.2007. 10:48 #36885

broj poruka: 188
pa da nisam imao vremena da formatiram :)
pitanje ti nije bezveze, neznam ni ja, al cini mi se da treba formirati. treba pitati nekog iskusnijeg.
pozz

pedjapop Re: @urosk 23.12.2007. 11:23 #36889

broj poruka: 144
Ako je litijumska baterija (Li-ion ili Li-polymer) onda se ne formatira, ako je NiMH onda da!
Veruj meni!

:: pa da nisam imao vremena da formatiram :
:: pitanje ti nije bezveze, neznam ni ja, al cini mi se da treba formirati. treba pitati nekog iskusnijeg
:: poz
::
Vaskev re 23.12.2007. 11:39 #36892

broj poruka: 1673
Odlicna konfiguracija. atlon dual ore,

A koliko seje? Salim se naravno. Tacno je da kad radi na bateriji skida takt na 800MHz sto je jako malo ali on treba automatski i da podigne takt kad radis nesto zahtevno. Ja sa mojim HP-om nemam utisak da se uspori kad radi bez punjaca. Imas li mozda neki dodatni softver kao sto se dobija sa Toshibama Advanced power management sa kojim se fino podesavaju opcije potrosnje i brzine, Windows XP ima samo elementerna podesavanja i nije bas naklonjen laptopovima. Ovo lepo mozes proveriti sa Everestom ili CPU-Z koji ti prikazuje trenutnu frekvenciju procesora, probaj da iskljucis punjac pa poteraj neki programcic i vidi dal ti dize frekvenciju procesora, ako ostaje i dalje ista (800) onda nisi lepo podesio power opcije. Baterije Lion se ne formiraju, potrebno ih je samo prvi put napuniti do kraja, moze i nekoliko puta. Evo sta to znaci, nov uredjaj sa lion baterijom ukljucis na punjac i ostavis dok se ne napuni do kraja, onda je normalno koristis koliko ti je potrebno pa je opet napunis do kraja. Dakle bez prekidanja punjenja. Ovo je potrebno da se baterija hemijski stabilizuje. Upotreba: prazniti je sto manje, samo onoliko koliko je potrebno, izbegavati duboko praznjenje ako to nije neophodno.
Moze izdrzati oko 300-500 punih ciklusa praznjenja ili cak duplo vise polovicnih. Ipak vremenski sat otkucava od trenutka kad je napravljena i drasticno gubi karakteristike posle 3 godina eksploatacije ili mirovanja - svejedno. Kvalitet danasnjih baterija se navodno poboljsao ali zasto onda Fujitsu-Siemens daje garanciju 6 meseci na bateriju?
Pa valjda znaju kakvo djubre daju i koliko moze da izdrzi.

cokanj MSI EX610X 31.12.2007. 11:40 #37755

broj poruka: 16
Ja nemam odgovora ali imam pitanja?
Interesuje me bas taj L.top kako radi,koji op. dali imas problema sa drayverima,kakav je tvoj utisak?
Zahvaljujem Dule.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs