problem sa instalacijom XP s-2. Laptop ne vidi hard disk i ne mogu instalirati operativni sistem.Laptop je nov i radi se o prvoj instalaciji. Ne mogu ga izvrsim formatizaciju harda.
Problem je sto winXP nema sata drajvere koje ces morati da skines sa oficijelnog sajta i da ih integrises u instalaciju windowsa na sledeci nacin: skines program nlite sa sajta http://www.nliteos.com/ (Na sajtu imas i uputstvo za ubacivanje drajvera u instalaciju) OBAVEZNO moras znati koji su ti sata/raid drajveri Uz pomoc programa nlite napravis kopiju instalacionog diska Windowsa na hardu. Zatim u meniju ides na opciju dodavanja drajvera. Ono sto je ovde najvaznije je da u folder iz kojeg ces ucitati drajvere imas cetiri fajla: drivername.inf, drivername.sys, drivername.cab i textsetup.oem!!!!!!!!! OBAVEZNO odes na opciju za uklanjanje vec postojecih sata/raid drajvera (dolaze sa windowsom)!!!! Ovaj disk je butabilan samo ako imas plocu koja ima bas te drajvere koje instaliras. Znaci ako hoces da ga koristis za plocu koja ima neke druge sata/raid drajvere NECES MOCI!!! Znaci upamti windows moze da sadrzi SAMO JEDNE sata/raid drajvere. Sada mu kazes da odradi ubacivanje novih i brisanje starih. Posle toga kazes da ti napravi ISO fajl. I na kraju narezes taj ISO na CD. Drugi nacin je da u biosu podesis SATA native mode na disabled i tada ce ti instalacija winXP prepoznati hdd bez problema.
Nije astanov predlog za zanemariti,ali prvo procitaj ovu temu,tj.obrati paznju na post #23862 (geloso,strasan momak).Mislim da bi ovo mogao biti odgovor na tvoje pitanje.
:: @VMARC u konkretno ovom biosu se drugachije zove ... chisto da se chovek lakshe snadje. :: :: Pozdrav, dragolju :: :: ::
Znam, instalirao sam ga i ja na M530 pre neki dan, nego brate, mrzelo me da resetujem moj HP pa da vidim naziv... Nego izlupah, pa valjda bi se covek snasao intuitivno... da nije bilo tebe da preciziras ... sad ce se snaci 100%
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.