Pozdrav svima! Hteo bi najzad da uzmem neki laptop, budzet mi je doslo otprilike nekih 51 000 dinara, moze 2-3000 minus ili plus. Gledao sam mnogo laptopa, pa tesko mi je da odlucim sta treba uzeti za te pare. Bitno mi je sto vise RAM-a, snazniji procesor (barem dual core) i sto veci hard disk , i naravno da ne bude neki krs vga. Posto sam video da najcesce ima samo intelov x3100, pa mislim da nije ni za sta. Dobio sam ponudu , ASUS F5... neki model neznam tacno, dual core cpu valjda 2130 ili nesto tako na 1,46ghz, 160gb hdd, 1 gb ram+doplata 1450din za jos 1gb, pa dvd rezac, webkamera, naravno dvdrw itd... sve ukupno izadje nekih 51000 din, bez 1gb ram-a 49500. Pa me zanima dal neko ima iskustvo sa asus laptop-om, i dal vredi... Znam da su HP ili Dell ili slicne marke kvalitetniji al sa njima se dobija 1 dana garancije, a sa ASUS-om 2 godine. Ako imate bolji predlog za te pare, slobodno recite. Iskljucivo samo intelova varijanta me zanima. UNAPRED HVALA Pozz
Negde procitah da su Asus laptopovi broj jedan po servisima, dal` je tacno ili ne nisam siguran jer nemam iskustva sa njima. Sto se tice neke preporuke to potrazi po oglasima firmi koje ih prodaju ali za te pare u najboljem slucaju neka nvidia 7300 ili mozda neka 8400TC sto ipak nije lose i puno je bolje id svih varijanti GMA zakljucno sa 3100 iako kazu da nije bas za bacanje ali za igrice ipak nedovoljno. Najjeftinije varijante su Acer za slicne pare drugi proizvodjaci nemaju ekvivalentnu masinu ali ja licno bih ga izbegao. Inace za svaki laptop koji mislis da je superkvalitetan na forumu mozes naci brdo likova koji imaju probleme, sve je to pomalo lutrija. Zato i postoji ona poznata situacija da se neki kunu u Asus ploce a neki ih pljuju. Nema pravila. Najbolja varijanta je da srecu pokrije garancija, tj da je sto duza, HP daje garanciju od 1 godine plus mogucnost da se ista produzi na tri. Cena nije nimalo nezna (oko 140 eura+pdv), FujitsuSiemens je neozbiljan sa 1 godinom garancije a na bateriju 6 meseci, ostali su tu oko godinu dana a Toshiba 1-3 zavisno od klase i cene modela. Ajd sad budi pametan.
izvinjavam se : Znam da su HP ili Dell ili slicne marke kvalitetniji al sa njima se dobija 1 dana garancije, a sa ASUS-om 2 godine. ovo bi trebalo da bude godinu dana garancija a ne 1 dan :) Ipak cu reskirati i probati asus, verovatno za te pare nema bolje, sem polovnih al to tesko da cu uzeti. Zaboravio sam da pisem, ova ima graficku ati x1100. nije mi da igram na laptopu, al ako kupim, pa zimi se dosadim, moram da odigram nesto... pozz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.