Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Sta mislite o Dell inspiron 1501
STRANA 1 OD 1
Ricmo Sta mislite o Dell inspiron 1501 13.12.2007. 16:40 T6964

status: user
broj poruka: 2
Planiram da uzmem lap top Dell sa sledecim karakteristikama: Sempron 3500+, Ati x1150, 120GB SATA hard, 1,5GB ram, usb, wlan, lan, modem, card reader sta mislite dali je dobar izbor?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
astan Re: 13.12.2007. 16:50 #35772

broj poruka: 271
Sve zavisi od cene ali mislim da je danas iluzorno uzimati laptop koji nema dual core procesor (najbbolje neki c2d, core duo ili bar neki x2) i bar 2GB rama. Ostalo na tom laptopu je standard.

Lama Dell 13.12.2007. 18:03 #35779

broj poruka: 166
A ja mislim da je iluzorno uzimati laptop sa snaznim cpu, tucetom memorije, sve zacinjeno malo jacom grafikom... I sve to sa klasicnom baterijom! Gde je tu smisao upotrebe laptopa, jer si stalno u potrazi za uticnicom? Laptop je za posao, a ne zabavu, i, valjda, najvaznija treba da bude duzina trajanja baterije. Fancy motivi su druga stvar.
Ovaj Dell deluje solidno, narocito zbog stedljivog procesora, koji sasvim lepo radi, mada nije `brzinac`. Jedino mi se cini da ima visak memorije, jer sa ovakvim procom 1/3 ce biti neiskoriscena.

astan Re: Dell 13.12.2007. 20:01 #35798

broj poruka: 271
Slazem se da je pitanje trajanja baterije tj. potrosnje komponenti u laptopu veoma vazno, nekima i najvaznije, i smatram da treba uzeti laptop sa sto boljom baterijom i komponentama sa sto manjom potrosnom. U vezi s ovim bih naglasio da pojedini c2d procesori npr. L7200 (radjen u 65nm tehnologiji) trose skoro duplo manje energije od datog semprona 3500+ (koji je radjen u 90nm tehnoplogiji) dok su T7200 i slicni procesori tu negde po potrosnji.

:: A ja mislim da je iluzorno uzimati laptop sa snaznim cpu, tucetom memorije, sve zacinjeno malo jacom grafikom... I sve to sa klasicnom baterijom! Gde je tu smisao upotrebe laptopa, jer si stalno u potrazi za uticnicom? Laptop je za posao, a ne zabavu, i, valjda, najvaznija treba da bude duzina trajanja baterije. Fancy motivi su druga stvar
:: Ovaj Dell deluje solidno, narocito zbog stedljivog procesora, koji sasvim lepo radi, mada nije `brzinac`. Jedino mi se cini da ima visak memorije, jer sa ovakvim procom 1/3 ce biti neiskoriscena
::
::
Ricmo Dell 14.12.2007. 11:27 #35862

broj poruka: 2
Pa sta ja znam, meni je zapao za oko prvo zato sto je 480e, a drugo zato sto ima 3 godine garancije...Meni je bitno da mogu da odigram koju igru na njemu (Re-volt, CS, Frozen throne,...) i naravno internet, office,...E sad jel Sempron tako los procesor? Znam da je CoreDuo bolji, ali kao da on ne moze da posluzi?!?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs