Kupio bi novi lap top pa me interesuje Vaša preporuka po pitanju kvaliteta i komponenti koje bi trebao da ima! Koja marka je pouzdana jer vidim da ih ima dosta, usput da pitam šta je bolje procesor sa velikim taktom ili ovo što danas ima sa više jezgara a slabijeg takta? Hvala unapred
Dell je isto dobar. Od HPa i Acera u sitoj klasi, bezi sto dalje
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Nisi napisao najbitniju informaciju, koji ti je budžet. Ali ajde neke generalne vodilje sa kojim se ja vodim. Uzmi najnoviju moguću platformu koju ti budžet dozvoljava, ima dosta smeća na tržištu sa procesorima od pre 5 god, a koštaju isto kao neki noviji. Lično sam imao najbolje iskustvo sa lenovo računarima, sa hp-om sam imao problema tu i tamo. To su dve marke sa najvećim izborom kod nas, ima i dell, asus itd. ali obično nemaju neki izbor. Zadnjih par godina više idem na ryzen, čisto zbog GPU-a koji može i nešto da pokrene, u odnosu na intel koji služi samo da prikaže sliku na ekranu i ništa više. Nedavno sam uzeo za firmu jedan thinkbook, aluminijumsko kućište, ryzen 7 sedme generacije, backlight keyboard, windows hello, jako lepa mašina za 80k, daleko veći kvalitet izrade u odnosu na neki plastikaner koji se prodaje za istu cenu ili nekih 100 eur manje. Black Wolf
`The Quietest & Loudest Gaming Laptops – Fan Noise Compared` ili `laptop oled fanless` ili neku slicnu kombinaciju itd. pa vidi sta ti se ukapa u budzet
redosled prioriteta bi isao: tezina, tisina, ekran, baterija pa sve ostalo
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646986. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.