Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
izbor
STRANA 1 OD 1
RoadJet izbor 09.12.2007. 23:28 T6915

status: user
broj poruka: 5
Evo, ovako...
Planiram da kupim laptop i budzet ide do oko 1300 evra. Za ove pare ima bas svasta i za sada sam izdvojio ova 2 modela:

1. HP nx9420 RH441EA
C2D 1.8GHz 1Gb RAM 100Gb HDD 17`1680x1050 ATI mob. Radeon X1600 256Mb
oko 1.250 evra

2. ACER Aspire 7720G-602G32Mn
C2D 2.2GHz 2Gb RAM 320GbHDD 17`1440x900 nVidia GF 8400M
oko 1.250 evra

Ovaj Acer nudi najvise od svih modela koje sam video, ali da li su kvalitet i pouzdanost na nivou HP-a i npr. Toshibe... Kod HP-a nx9420 mi se svidja rezolucija ekrana, ali sve ostalo je skoro duplo slabije u odnosu na acer. Ako bih ga kupio, dodao bih za pocetak jos 1Gb RAM-a, kasnije neki externi hdd

Hteo bih da cujem misljenje o ovim modelima nekoga ko se time bavi i , naravno, ako neko ima neki bolji predlog, voleo bih da ga cujem.

Pozdrav za sve i hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Pod 1 10.12.2007. 01:20 #35490

broj poruka: 9420
Upravo pisem sa njega. Kada sam kupovao, nisam zalio novac, hteo sam SAMO KVALITET.

Vec na prvi dodir, vidi se kvalitet koji prevazilazi i ono vidjeno. Laptop ima sve osim kamere, koja mi i nije najneophodnija. Brz je kao zmaj. Baterija 4 sata konstantnog rada. Dodaj mu jos 1GB rama. Tastatura savrsena. Zastita hard diska od potresa (senzori detektuju potres, vracaju iglu na mesto, blokiraju motor HDDa i cekaju da se sve smiri). Sve radi besprekorno. Win XP licencirani... Ne znam sta bih ti jos rekao, osim onoga sta sam cuvao za kraj... EKRAN! Prosto savrsen. Visoka rezolucija na odlicnom displeju. 1680x1050 na 17` wide High glossy. prica za sebe. Jedina moguca slaba tacka jeste grafika, no ja ne igram igre a kada sam na putu bez problema poteram poneku i zahtevniju igru na X1600PRO. Radi.

Acer nebih uzeo u razmatranje, pogotovo ekrani... Nemaju blage veze jedan sa drugim. Graficka ti je slabija. Imas malo jaci procesor i veci hard disk, ali mislim da ti to nije od presudne vaznosti.

-ShonE- Re 10.12.2007. 09:05 #35497

broj poruka: 3529
Ja imam Acer-a, samo 15`(5520G....), i mogu ti reci da me super sluzi, evo vec dva meseca konstantnog rada na njemu, brz je i za moje potrebe sasvim dovoljan. Na grafici 8400M pustam bez ikakvih problema HD materijal. Moj model je sa istom grafikom-8400M, 2gb rama, 160gb hdd, i sa amd dual core-om.
Sta znam, subjektivno, i HP je super, mozda da oba lepo uzivo pogledas i ako imas mogucnosti malo istestiras pa da sam lepo odlucis.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psusnjar Toshiba 10.12.2007. 09:27 #35502

broj poruka: 13

Pre 4 meseca sam kupio Toshibu Satellite A200-14D i prezadovoljan sam. Ovo je niza klasa od tvojih zahteva ali po karakteristikama bi ti mozda ova odgovarala:

Toshiba Satellite Pro A200-1MI:
Intel Core2Duo T7300 (2GHz/4MB/800FSB), Intel 965GM chipset SantaRosa platform, 2GB DDRII (2x1GB), HDD 250GB SATA (5400rpm), DVD-RW DualLayer, 15.4` WXGA Toshiba TruBrite (1280x800), ATI Mobility Radeon HD2600/256MB, LAN, WLAN 802.11 a/b/g/Draft-N, BlueTooth 2.0, 4xUSB, 5-in-1 card reader, FireWire, TV Out, 1.3MPix WebCamera, ExpressCard slot, težina 2.72kg, garancija 2 godine, Microsoft Vista Business

cena: 1191euro

Jedino sto nije 17`, ne znam koliko ti je to bitno.
astan Odgovor: 10.12.2007. 11:55 #35509

broj poruka: 271

Acer uopste ne zaostaje po kvalitetu za HP-om cak po mnogima je i u prednosti. Da sam na tvom mestu ja bih bez razmisljanja uzeo Acer-a. BTW ja trenutno imam laptop HP i nisam bas odusevljen mada ne mogu reci ni da sam nezadovoljan.

P.S. Kod nas HP ima neopravdano visoke cene i zbog toga kod mene u startu ispada iz konkurencije, ja sam svog uzeo u inostranstvu po oko 30% nizoj ceni nego sto je bio kod nas.

Vaskev re 10.12.2007. 17:11 #35537

broj poruka: 1673
Kao dugogodisnji vlasnik Toshibe a od pre godinu dana HP-a moram ti reci da sam odusevljen kvalitetom izrade i jednog i drugog proizvodjaca ali prednost dajem ipak Toshibi i to: prvi su napravili laptop, prave ih dobro, i koliko znam jedini daju 3 godina garancije uz povracaj novca ukoliko se kvar desi u prvih godinu dana doduse samo za Tecra seriju ali se ti budzetom uklapas u tu uslovno receno klasu. HP lepo radi ali je to jedna pokvarenjacka firma jer te uslovljava da u slucaju zamene nekog njihovog dela, moras naci originalni tri puta skuplji koji ce raditi. Naprimer WLAN kartica je najobicniji Broadcom ali sa eepromom koji sadrzi HP identifikacioni broj bez koga nijedna, fizicki ista kartica, nece da radi. Strani forumi su prepuni ljudi koji vise nikada u zivotu nece kupiti HP-a. E sad ni ovo nemoj shvatiti bas tako crno, ali kad postane vazno mozda bude kasno...

astan Re: re 10.12.2007. 18:20 #35547

broj poruka: 271
Ja sam na mom HP-u nx7400 zamenio originalnu Broadcom 4311BG WiFi karticu sa drugom novom kupljenom u prodavnici Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG i sve sljaka bez problema.

:: Kao dugogodisnji vlasnik Toshibe a od pre godinu dana HP-a moram ti reci da sam odusevljen kvalitetom izrade i jednog i drugog proizvodjaca ali prednost dajem ipak Toshibi i to: prvi su napravili laptop, prave ih dobro, i koliko znam jedini daju 3 godina garancije uz povracaj novca ukoliko se kvar desi u prvih godinu dana doduse samo za Tecra seriju ali se ti budzetom uklapas u tu uslovno receno klasu. HP lepo radi ali je to jedna pokvarenjacka firma jer te uslovljava da u slucaju zamene nekog njihovog dela, moras naci originalni tri puta skuplji koji ce raditi. Naprimer WLAN kartica je najobicniji Broadcom ali sa eepromom koji sadrzi HP identifikacioni broj bez koga nijedna, fizicki ista kartica, nece da radi. Strani forumi su prepuni ljudi koji vise nikada u zivotu nece kupiti HP-a. E sad ni ovo nemoj shvatiti bas tako crno, ali kad postane vazno mozda bude kasno..
::
Vaskev re: Astan 10.12.2007. 19:32 #35564

broj poruka: 1673
Ti si srecan covek, salim se, neki modeli nece NX/NC 61xx 84xx i jos neke serije, ima toga na internetu pod error 401 Wlan card not supported. Ko ne veruje nek potrazi. Takodje ortak je problem resio sa Intel wirelles karticom mislim 2100 chipset ali od sest razlicitih nijedna nije htela cak i ista Broadcom koja nije bila iz HP-a. Isti problem je adresiran i na IBM serije i to se resava krakovanim verzijama biosa pa ko voli nek izvoli.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs