Problem je sledeci: Kada se komp upalipojavi se da je hard disk #2e0kbex36xj-595b,the system Primaru HDD,is protected by a password authentication system.You cannot access data on this hard drive without the correct passwort. Mogu da udjem u bios . Probao da bootujem sa cd nece probao sa hiren boot nece nista Pomoc!! Hvala Simke Valjevo u srcu!!
Bojim se da ce Dell morati da ide u servis.Mislim da si na pogresnom putu i da problem nije resiv uobicajenim `reset-CMOS-udri-EEPROM-povezi-na-drugi-racunar` postupkom,jer je rijec o zasticenom (zakljucanom) HDD-u,sto podrazumijeva igru zmurke sa passwordom koji je smjesten na posebnom sloju hard diska,koji nije narocito gostoljubiv i pristupacan. Resenje bi bilo jednostavno ukoliko bi mogao dobiti odgovarajuce podatke od proizvodjaca - tako sto bi kontaktirao Dell. Druga opcija je da potrazis na internetu softverske alatke koje bi mogle `procitati` password.Pokusaj nesto od sledeceg : http://hdd-tools.com/products/rrs/download/ http://www.rockbox.org/lock.html ... Treca,najizvjesnija,je da poneses laptop u pouzdan servis.
PS Moje misljenje uzmi sa ozbiljnom rezervom,jer nijesam serviser.Ovdje postoji znacajan broj ljudi koji su kvalifikovani,siguran sam da ces dobiti korisne savjete.
ako bas to sto si naveo nije oznaka hdd (a cisto sumnjam da jeste) moze biti da je krenuo da crkava hdd, ako je pak to izbacio da te opomene da ne znas pass onda je nesto drugo u pitanju ne znam kako si se nasao u toj poziciji (komp je krenuo da crkava, zaboravio password ili sta vec) ali mislim da je najbolje da probas sa drugim hdd-om ako i sa njim imas problema - onda nije do hdd-a, cista matematika i ides u servis...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.