Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Madjari ili em*i
STRANA 1 OD 1
MACHINE Madjari ili em*i 24.02.2019. 18:08 T66670

status: user
broj poruka: 5704
Vidim da su se konacno pojavile azdaje u bazirane na AMD Ryzen 2700U PRO cipu (izasao pre nekih 9 meseci) i da su laptopovi oko 1000e.

Da li je bolje tj. jeftinije i sigurnije nabaviti na kupujem prodajem ili u legalnim radnjama? Koliko vidim na Amazonu cene su tu negde sa nasim.

Konkretno me zanima model sa 16-32GB DDR4-2400, NVMe 256-512GB i 2700U(PRO) procesrom koji ima 4c/8t. Recimo HP EliteBook koji ima i dock konektor. Ono sto mi se ne svidja sto su upakovani sa W10Pro koji ne zelim da placam jer ce ici na Ubuntu.

Neki predlog modela bez W10?

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Svaki laptop skuplji od nekih 700€ ima na sebi licencirani Win X 24.02.2019. 19:57 #654467

broj poruka: 9421
Uglavnom je to Pro verzija. OEM verzije OSa za velike korporacije nisu nikakav trosak, pogotovo na tu cifru.

MBP Retina 13` Late 2012
macOS Mojave

i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z-B

Srdjanc ... 24.02.2019. 19:59 #654468

broj poruka: 3106

Ja to vise ne gledam kao uporedjivanje `da li ce mi stici cigla u postu ili laptop?` i `kupujem iz radnje i kao sigurno ce da mi radi`. Ja sad na sve proizvode gledam kao da ce da mi crknu u roku kracem od 6 meseci i da cu morati da reklamiram, jednostavno sva roba je sranje. Ako reklamiras preko madjara, onda ti saljes njemu da on salje za Madjarsku i to traje i niko ti ne garantuje da ces ga dobiti popravljenog, niti u opste nazad pa da ti popravljas. Dok sa druge strane imas domace prodavnice koje cesto odbijaju reklamacije i za lako uocljive kvarove, i opet ti popravljas.

Dakle sustina moje price jeste, da li hoces da se sporis sa nasima ili sa madjarima kad ti se laptop pokvari? Inace ne verujem da ce ti uigrani prodavac `madjar` poslati ciglu jer mu ne trebaju negativne ocene, tako da je taj vid kupovine OK.
ZooLoo ... 24.02.2019. 21:27 #654470

broj poruka: 3975
Srki kao da zivi u devedesetim jbt, pilicari Stop, zivela KP Elita!!!

Ako je mala razlika u ceni, kod nas ako nije KP, prosto je.

Garancija vise nije bauk kao sto Srki tripuje, i pre ce madjar eu gospodin da ti pomogne nego srpski lopov.

PC Igre https://goo.gl/nReEin

HB https://goo.gl/v7sVst

JovanZ re 25.02.2019. 00:47 #654472

broj poruka: 3008
Ako je razlika 50-100 eura ne bih se zezao sa masinom koja kosta 1000e i zezao se sa repariranjem u madjarskoj.

Takodje, hungarian keyboard layout je za moje oci malo... saren, qwertz je ali imas gomilu njihovih znakova, pa onda pripazi i na to, tj sa kojim layoutom dolazi.

Ako ce komp da zaradjuje pare i optlati sebe, ja bih malo mirnije spavao ako bih uzimao odavde, ako je razlika zaista osetna, tipa 150-200e ili tako nesto verovatno bih uzimao iz HU, ali opet, kada sam kupovao lap, uzeo sam odavde bas zbog layout-a. Navika valjda. A i nisam hteo da masinu koju koristim za posao morao da saljem u drugu drzavu preko posrednika kako bih ostvario garanciju.

Ako je garancija internacionalna i ako mozes da je ostvaris ovde, onda to dodatno komplikuje pricu.

Bottom line - KP je sigurna kupovina, u smislu da ces dobiti proizvod koji zelis za pare po kojima si ga porucio. Da li ce se taj prodavac jos baviti istim poslom za godinu dana ili tako nesto i koliko ce da uopste proces reklamacije traje i kakav ce biti ishod je sasvim drugo pitanje.

Tako do ono - moras da sam preseces.

@ZooLoo - `i pre ce madjar eu gospodin da ti pomogne nego srpski lopov.` - Super generalizacija.
alrad 25.02.2019. 01:27 #654473

broj poruka: 4829

Haha, mene jednom kad su istinski zajebali, poslo Švaba neispravnu karticu s eBay-a. Do tad su me zezali s falinkama s Limunda al nikad nije stiglo baš DOA. No hajde više da ne postavljamo svaki dan isto pitanje KP ili ovde. Sami odlučite hoćete li da rizikujete i uštedite, stvar je lične prirode.

Ognjeni .... 25.02.2019. 01:48 #654474

broj poruka: 4519
Pre ces da ostvaris garanciju u madjarskoj nego ovde 9 puta....Samo vidi da dobijes internacionalnu tastaturu a ne neku njihovu sarenu.

6800k | Dark rock pro 3 | Asus x99-A II | 32gb G.Skill Trident Z 3200mhz | Palit 1070 gtx Gamerock | Logitech Z-5500 | Creative Blaster ZxR | Samsung 840 pro 256gb | 2 TB WD black | Evga SuperNOVA 850w G2 | LG 227-BN IPS

Patient0 .... 25.02.2019. 08:05 #654476

broj poruka: 285
Ne salju Madjari u Madjarsku. Oni nose tamo.
Bar najpoznatiji od svih.
Ja bar mislim da je onome ko kupuje za 20.000 eura nedeljno lakse da zavrsi garanciju nego meni.
Ja da mi crkna graficka samo bi rekao, daj izboksuj nesto dobro da mi zamene casticu te 50 eura. I on bi najbolju opciju sto moze uradio i pozurio. Znaci zna ako bi zavrsio da bi dobio 50eura a to meni ne znaci mnogo ako znam da bi za karticu dobio noviji model ili pare za koje mogu da kupim vise nego tu zamenu.

i7-5820K 4.5/4.0
Rampage V E10 Monoblock
Dominator Platinum 2666
ASUS 1080Ti Poseidon
Sound Blaster ZxR
Samsung 970EVO/870EVO 1TB
EVGA 1200P2
Lian Li PC-O11 WXC

VMARC Re: .... 25.02.2019. 09:05 #654477

broj poruka: 9421
Ponudi ovde nekom 25€ i zavrsice ti garanciju sutra :)
@machine
Ako kupujes preko racuna i imas opciju povracaja pdv, onde ti se vise isplati ovde. Ako kupujes za kes, odluka je samo tvoja.
Ja bih kupio ovde, ne bih ni razmatrao madjare, ali to je moja odluka i moja situacija.

MBP Retina 13` Late 2012
macOS Mojave

i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z-B

:: Ne salju Madjari u Madjarsku. Oni nose tamo.
:: Bar najpoznatiji od svih
:: Ja bar mislim da je onome ko kupuje za 20.000 eura nedeljno lakse da zavrsi garanciju nego meni
:: Ja da mi crkna graficka samo bi rekao, daj izboksuj nesto dobro da mi zamene casticu te 50 eura. I on bi najbolju opciju sto moze uradio i pozurio. Znaci zna ako bi zavrsio da bi dobio 50eura a to meni ne znaci mnogo ako znam da bi za karticu dobio noviji model ili pare za koje mogu da kupim vise nego tu zamenu
::
:: i7-5820K 4.5/4.
:: Rampage V E10 Monobloc
:: Dominator Platinum 2666
:: ASUS 1080Ti Poseidon
:: Sound Blaster Zx
:: Samsung 970EVO/870EVO 1T
:: EVGA 1200P
:: Lian Li PC-O11 WX
Blueberry Re: ... 25.02.2019. 11:23 #654481

broj poruka: 1272
Monitor od Madjara, stigao sa probijanjem svetla levo dok se ne zagreje, odbili reklamaciju.
Monitor iz E, stigao nov sa izgrebanim postoljem, par mrtvih piksela i malom plavom flekicom, odbijena reklamacija `jer sam ostetio uredjaj.`
I stand with Srdjanc u vezi sa ovom temom.

Jedan od onih što neće prodavati hardver, već pljeskavice.

ZooLoo ... 25.02.2019. 11:49 #654482

broj poruka: 3975
Generalizacija je na mestu, koja ti je firma kod nas postena, pogledaj samo radnike u njoj koliko su napaceni, a sam sistem organizacije nula. Narucis proizvod, ne valja, odes da reklamiras, kazu u prostom jeziku ko te jebe, sam si ga pokvario.

A gde su cene dodatne i pilicarenje. Vise ni cackalice ne uzimam kod nas, KP zakon i par ljudi sa kojima saradjujem stalno, svaka im cast kakav su stvarno gospoda. Da imam veze iz DE ili AU, vrv bih uzimao tamo kao tipa Pacijent, covek ima veze podzemlja i narkomanije. :D

Ovo za tastaturu, smesno.

Ovo da dolaze komponente sa problemom i ovamo i tamo, stoji, jer to nije ni do madjara ni do nasih ali kad pogledamo nacin pristupa kasnije u tom slucaju, nacin pristupa je prijatniji nego kod nas i laksi za tebe psihicki, ne cimas se ti i ne gubis zivce, cutis i cekas, sto kaze Vlajko castis kolegu, kod nas i da castis dobio bi prst u oko.

A imamo i drugu situaciju koju niko ne spominje kad ti stigne vrh proizvod i pritom si ustedeo podosta i sluzi te vec peta godina tipa, onda malo stavis prst na celo.

Ovo je tema koja je uglavnom stvar izbora i dubina novcanika, treba gledati kako je kome ponaosob najbolje, ja znam kako je meni a nisam imao problema nikada ni ovamo ni tamo.

PC Igre https://goo.gl/nReEin

HB https://goo.gl/v7sVst

JovanZ re 25.02.2019. 14:55 #654493

broj poruka: 3008

Generalizacija je na mestu - nije, evo ja nisam ni jednom imao problem sa reklamacijom a reklamirao sam i za sitnice. A radnici iz radnje u naslovu su mi izasli u susret mnogo vise nego sto im je to u opisu radnog mesta. U jednoj lokalnoj radnji takodje, reklamacija mi je bila zavrsena za dan bukvalno.

A gde su cene dodatne i pilicarenje. - ako nekome das 50e za garanciju unda si izgubio ustedjeno, ne?

ne cimas se ti i ne gubis zivce, cutis i cekas - ako ti mozes da se opustis i cekas za nesto stoje tvoje za sta ne znas ishod - iskreno ti zavidim, ili ti toliko dobro ide da se kupas u parama, opet, zavidim u svakom slucaju. :) Ja se licno nerviram i za sitnicu, mada je to vise stvar principa nego novca.

niko ne spominje kad ti stigne vrh proizvod - to vazi i za ovde, ljudi se obicno ne zale kada im nesto radi kako treba vec kada imaju problem

Ovo za tastaturu, smesno. - kako kome, provodim za tastaturom, radeci, oko 6 sati dnevno, dodatni simboli mi odvlace paznju, smeta mi cak i YU layout, ali opet, to je moja licna zamerka i zbog toga nisam pazario lap iz HU.

Samo htedoh reci da generalizacija nikada ne valja, pogotovo u stvarima koje zavise od osobe do osobe. Samo zato sam hteo da se pojasnim, da ne bude kao da te prozivam ili tako nesto.
Patient0 .... 26.02.2019. 13:29 #654532

NEMA STA TU DA SE RAZMISLJA.
SAMSUNG 970 EVO 1TB - 280 EURA SRBIJA NAJEFTINIJE
SAMSUNG 970 EVO 1TB - 225 EURA MADJARSKA NAJEFTINIJE

STA TU IMA DA SE RAZMISLJA KADA SU U PITANJU TAKVE STVARI.

i7-5820K 4.5/4.0
Rampage V E10 Monoblock
Dominator Platinum 2666
ASUS 1080Ti Poseidon
Sound Blaster ZxR
EVGA 1200P2
Lian Li PC-O11 WXC

muff Evo i ja malo... 28.02.2019. 17:19 #654578

broj poruka: 440
Sve ima svoje naravno, ja isto radim u firmi koja se bavi prodajom IT opreme u kojoj imam cak i vlasnickog udela.

Svojim klijentima, koja su fizicka lica, i koji pitaju za dovlacenje robe od preko, savetujem kupovinu u madjarskoj za vece iznose i na kojima moze da se ustedi 50-100e i vise.

I ja njih mogu karakterisati kao pilicare, vice-versa, ali naravno covek oce za sebe najbolje za svoje pare i ja nemam problem sa tim.

Za manje iznose mislim da nije isplativo i nije vredno cimanja, pogotovu za komponente koje mogu biti problematicne, a da ne pricam razna iskustva kupovine prijatelja, Samsung TV-a koji je prvih godinu dana bio vise u Madjarskoj a ne u Srbiji...

Mislim ok, moze da se realizuje garancija tamo, za neke uredjaje cak i ovde, ali treba imati srece i ubosti da ti stvar crkne kad treba da idu u nabavku i da mogu na licu mesta da zamene 1-1.

Sto ne menja cinjenicu da i ovde mozes cekati po 30 dana na resavanje reklamacije.

Ljudi idu do tih granica da su omrzeli drzavu i sistem toliko da narucuju USB, HDMI kablove iz Kine, pa cak i sijalice da bi ustedeli 50-100din.

Sto se tice pravnih lica kao sto je i receno, osnovna sredstva, povrat PDV i nema price o kupovini iz Madjarske za kes jel to firmama ne odgovara, niti im se isplati.

Sto se tice reklamacije ovde, postoji zakon o zastiti potrosaca koji je pun rupa i ljudi umeju pogresno da tumace i odnosi se samo na fizicka lica, za pravna je nesto malo drugacije, a isto tako postoji zakon i o zastiti ponudjaca.

Ja generalno nisam imao `vecih` problema sa reklamacijama iako ih sve znam, ali da ludaci rade tamo to je istina.
Patient0 NORMALNO DA SU LJUDI OMRZELI DRZAVU 01.03.2019. 13:47 #654589

REALNO KADA INTELIGENTNO BICE VIDI DA REPUBLIKA SRBIJA KUKUMAVCI KAO SAKAL IZVOZNE BENEFICIJE, DA IMA UVOZNE ZA VLAST I ODREDJENE STVARI PREKO DRZAVE A DA ZA NAS HRONOCNO GODINAMA UZIMAJU 30-40% NA CARINU COVEK KOJI IMA NORMALAN IQ I KOJI VIDI DALJE OD SVOG NOSA NE MOZE DA TOLERISE TO. TO PODRZAVA ONAJ KO NE KUPUJE NISTA PA DAJE PATRIOTSKE SAVETE DRUGIMA ILI ZIVI ZIVOT U KOME MU NISTA NIJE POTREBNO SEM OSNOVNIH STVARI.
REALNO KADA VIDIS DA SVE CENE KOSTAJU ZA TEBE 30-40% VISE SAMO ZATO STO SI SRBIN I DA JE TE TVOJA DRZAVA STAVILA U POZICIJU NIZE RASE A PRICA NA SVA USTA O JEDNAKOSTI KAKO SU NAS NEMCI TRETIRALI KAO NIZU RASU A MI SMO NIZA RASA ZBOG NJIHOVE BIROKRATIJE, POLITIKE I ODLUKA ONDA SE COVEK PROZLI I NAMERNO PODRZAVA SVOJIM NOVCEM SVERC I NAMERNO NE KUPUJE TAMO GDE MORAS DA PLATIS CARINU.

JA SAM IH TOLIKO ZAMRZO ZBOG TOGA DA SAM JA SKAKAO OD SRECE KADA IM JE PRISTINA UVELA TAKSE. SVIM ZIVIM ORGANIZACIJAMA I DIPLOMATAMA STRANIM SAM PISAO DA SE SA ALBANCIMA DOGOVORE DA KAO KRITIKUJU TAKSE A U STVARI IZA LEDJA DA PODRZAVAJU TO I DA SE KOSOVO PONASA I SLUSA EU ONOLIKO KOLIKO JE SRBIJA SLUSALA DOK JE PRICALA KAKO NAMA NIKO NE MOZE DA NAREDJUJE, A SADA KUKAJU KADA KOSOVU NIKO NE MOZE DA NAREDI DA UKINE TAKSE.

NAPISAO SAM I NASOJ VLASTI NADAM SE DA OVA CRKAVICA KOJA UZIMATE NARODU KOJI POKUSAVA DA USTEDI I NABAVI ONO STO OVDE NE MOZE CE MOCI DA KOMPENZUJE MILION EURA KOJE GUBITE DNEVNO OD KADA VAM JE KOSOVO UVELO TAKSE, NADAM SE DA VAM NIKADA NECE SKINUTI. SA MILION IPO NA 6 HILJADA EVRA DNEVNO SPALA TRGOVINA SA KOSOVOM ODMAH NAKON POKAZIVANJA RUSKOG UTICAJA. NEKO NIKADA NE NAUCI. MOJ KOMSIJA JE UVEK UPADAO U JEDNU RUPU NA DEDINJU KOJA JE STAJALA TU GODINAMA, SVAKI PUT JE PROLAZIO I MISLIO DA JE NECE TU ZATECI I SVAKI PUT MU JE SKORO OTPAO TOCAK TU I SUTRADAN NE KRENE DRUGIM PUTEM. E TAKO I SRBIJA, A TO JE SKOLSKI PRIMER BUDALASTINE.

VERUJEM DA SU IZ EVROPSKOG PARLAMENTA POMISLILI CEKAJ BRE PA TO IMA SMISLA STO OVAJ GOVORI. SRBIJA JE GODINAMA BARIJERA I KAMEN SPOTICANJA IZMEDJU TRGOVINE NJENIH GRADJANA I EU, OBSTRUISE I SABOTIRA TO SANKCIJAMA A SADA KADA JE DRZAVA SRBIJA U ISTOJ POZICIJI KAO NJENI GRADJANI SADA IMAMO ORKESTRIRANU HISTERIJU I PRAVE SKANDALE OD TOGA. I DA SU REALNO RAZUMELI DA PROSECAN SRBIN IZ BEOGRADA MISLI SAMO KOLIKO ON TREBA DA PLATI DRZAVI AKO NESTO KUPI U EVROPI. 90% NJIH NE ZANIMA O TO STO SRBIJA PRAVI FARSU OKO KOSOVSKIH TAKSI. JER BROJ LJUDI KOJI ISPASTA ZBOG SRPSKOG SABOTIRANJA TRGOVINE SA EU VISE OD DESET PUTA JE VECI NEGO BROJ SRBA KOJI ISPASTA OD KOSOVSKIH SANKCIJA.

CAK SAM I KOSOVSKOJ VLASTI NAPISAO, AKO UKINETE SANKCIJE SRBI CE PREPLAVITI TABLOIDE VESTIMA DA VAS JE RUSIJA I PUTIN NATERALI NA TO I DA CE TO PREDSTAVITI KAO UTICAJ SRBIJE I DIPLOMATSKU MOC I OBJASNITE TO ONOM KLOVNU IZ AMERICKE ADMINISTRACIJE I ONOJ ITALIJANSKOJ PROTUVI. STA CE SE DESITI AKO VI UKINETE TAKSE. NARAVNO ZAPAD MORA DA PRICA DA TO TREBA DA SE UKINE JER PRICAO JE I SRBIJI KAKO DA SE PONASA I DA BUDE NORMALNA, A KOSOVO TREBA DA TO SLUSA ONOLIKO KOLIKO JE SLUSALA I SRBIJA.

https://www.youtube.com/watch?v=m7NBD40v5sE

i7-5820K 4.5/4.0
Rampage V E10 Monoblock
Dominator Platinum 2666
ASUS 1080Ti Poseidon
Sound Blaster ZxR
EVGA 1200P2
Lian Li PC-O11 WXC

micika988 ... 01.03.2019. 19:50 #654593

broj poruka: 2053
Vladislave opet lekici zakazali a? drz se ne daj se .)

ovi na Zapadu se ubise od Ayahuasca/DMT, mada tesko da ima u Srbistanu da se nadje, ko zna Madjari :)

odslusaj ovo bice ti lakse:
https://www110.zippyshare.com/v/neUxGvCS/file.html
ili live
https://www.youtube.com/watch?v=pNOl6mMcwvM
rutracker za ostatak .)

`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is
simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level,
to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs