Pozdrav svima na forumu...Imam problem sa doticnim laptopom.Problem je sledeci:nece svaki put da se upali nego se samo upali lampica za bateriju i bezicnu mrezu,a kada se malo `lupi`(upali 3 zelene lampice(power,HDD i DVD)(ali ne uvek) onda upali bios i kada dodje do dizanja wina bude crn ekran i nista se ne desava,nece ni da instalira windows,ni da podigne bilo koji linux,knopix i sl...Ima li neko resenje ili pak da leti u smece???Svaka pomoc dobro dosla.Hvala unapred.Pozz
Pa ocigledno je da je problem do harda ili optike..Jel si pokusao da dignes Linux sa CD-a..??Ako nece ni sa cd-a,onda su verovatno i hdd i optika kvarni..a ako oce da ga digne sa cd-a,onda probaj da nakacis neki drugi hard i da dignes os sa njega..Ako ni to ne upali,onda je maticna..nema nista trece da bude..pozz
Pa ako nisi uspeo da ga dignes sa cd-a..veoma je moguce da ti ne rade hdd i cd..Znaci probaj sa nekim extrenim hardom da dignes os..a ako ni tada ne bude steo da se digne znaces da je maticna problem,a ako se digne,menjaj optiku i hdd..pozzz
ako vec treba da ga tuces da bi radio meni to eventualno ukazuje na to da je mozda problem sa nekim kontaktom negde. Trebalo bi to proveriti. Dyca je u verovatno u pravu, ali bih ja po obicaju isao linijom `manjeg otpora`. Znaci proveri da li ti je hdd dobro povezan (da nije malo iskocio iz konektora) i ako ti se ne daju pare za nov hardware mozda malo da radi srafciger pa da vidis da li se neki kabal/magistralica negde otkacila ili se mozda suvise prasine nahvatalo na nekim chipovima pa prave neku vrstu kratkog spoja... ako te mrzi/ne umes, onda ces ga verovatno terati kod majstora
Ja predlazem da probas sa memorijom, cisto da budes siguran. Ako to nije u pitanju, onda je falinka koja se s vremena na vreme javi na HP seriji 6000. Problem je u tasteru za ukljucivanje... Ako ne uradis nista, javi se na PP, poslacu ti link.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.