Kao što sam napisao, samo se zamrzne, isključi se ekran (pa mora na dugme da se isključi), ili se restartuje. Uglavnom nakon par minuta. Priključen je na struju.
Sveže instaliran win7, ali bez ikakvih drivera. Delom zato što ne može zbog navedenih problema, a delom i zato što ih na Toshibinom sajtu nema. Takođe nema ni biosa tako da ne mogu ni to da isprobam.
Da li neko ima predlog šta bi moglo biti ili šta da isprobam? Takođe šta da radim s drajverima, da li da puštam nešto od ovih automatskih programa (uglavnom ne praktikujem)?
@Srdjanc Moguće, nije moj pa nisam ni obratio pažnju, ali kada sam malopre držao ruku na njemu baš se osetilo pa rekoh da vidim očitavanja. Cpu je otišao na 90+ na nekom testu, ali dok je test radio (oko 30 min) nije mu se ništa dogodilo.
Zbunjen sam, ali nemam sada vremena da ga mučim pa nastavljam kasnije, a javljam šta se događa.
@Nexus Hvala ti mnogo, taman sam pomislio da sam toliko slep da nisam video :). Sajt im je po meni loše organizovan, ja sam tražio preko ove strane i tu nema ovog modela http://support.toshiba.com/drivers
@ostali Otvorio sam ga sinoć ali nisam stigao da dovršim pa ću danas posle posla. Za sada nema nešto prašine koliko sam primetio, čak bih ga okarakterisao kao čistijeg.
Ono sto moze da ga koci je cist W7 bez drajvera. Moguce da nesto negde pravi zabunu ili mu fali drajver i zato Win koci. Posebno ako je u pitanju drajver za plocu.
Ako si instalirao drajvere, testiraj....mada si ga vec otvorio pre toga.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1 - i7 2600K/16GB RAM/MSI 1060 Gaming X 6G/Samsung 850 Pro 256GB - 1TB - 3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/SS 850KM3/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/Noctua NH-U12S - 2Fan
Vidi da li se kuler malo odvojio od CPU, proveri pastu.
:: :: @ostal :: Otvorio sam ga sinoć ali nisam stigao da dovršim pa ću danas posle posla. Za sada nema nešto prašine koliko sam primetio, čak bih ga okarakterisao kao čistijeg.
Hehe, 100c operativna :) Malo si pomesao, mozda je to max na kojoj ce da se ugasi...
Da se hladnjak malo odvojio, nabio bi 100c za sekund i ugasio bi se. Treba sve rasklopiti, ocistiti, staviti novu pastu i sklopiti i to je to. Mozda losa dotrajala pasta, malo zapusen sistem hladjenja, ambijentalna temperatura visoka i eto problem.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Pa kad trazite iglu u plastu sena. Zaboravih da napisem MAX ispred. (max operating TEMP)
Happy everyone?
Ili ce poceti da throttluje ili ce se ugasi.
Koliko vidim na nekim forumima, taj CPU bi trebalo da pici (kada krene CPU u normalnu akciju) oko 70C +- koji stepen, ali opet i u zaivsnosti od ambijenta. A kod jednog sam nasao isti problem sa zamrzavanjem, sve dok nije instalirao drajvere.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1 - i7 2600K/16GB RAM/MSI 1060 Gaming X 6G/Samsung 850 Pro 256GB - 1TB - 3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/SS 850KM3/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/Noctua NH-U12S - 2Fan
A eto, zabiravih da stavim smajlija posle happy. Ma znam, mira malo da se udari po zezanju.
E sad zavisi od laptopa, heatsink obicno prekriva CPU, GPU i mozda memoriju za GPU, ako je odvojena i jos mozda, sto kazes neki cip. Iliti northbridge. Dugo nisam rastavljao laptopove za menjanje oaste, pa u svakom slucaju vidi gde je stara pasta i na sta naleze heatsink, pa tu rokni mrvu paste.
Moguce da se osusila. Ali, pogledaj dobro da li heatsink (bakarna cev) nema negde rupicu. Desava se i to. E onda je tu mali problem, posto je cev uvek s malo odredjene tecnosti pod vakumom. Da sad ne objasnjavam sta i zasto u detalje. Onda bi morao da menjas ceo heatsink.
@Nexus Hvala na super detaljnom upustvu za menjanje paste i pregledanje hladnjaka (kao i ono korak po korak upustvo za drivere), ali ne moraš baš toliko detaljno, pomisliće neko da sam malo sporiji :). Šalim se naravno, hvala ti još jednom za drajvere :).
@ostali Onaj čip što sam malopre pomenuo je donji deo NB-a (sa druge strane pcb-a je čip), ali mi je bilo čudno što je preko njega najobičniji lim debline manje od mm (a na jednom snimku rastavljanja lima uopšte nije ni bilo). Laptop je generalno bio ćist ali je pasta svuda bila zapekla, tako da je zamenjena i na cpu, gpu. Evo radi test duže nego pre i temperature su: cpu/gpu/hdd - - pre: 90/70/47 - - sada: 67/50/43.
I dalje se restartuje ili zamrzne bez ikakvog razloga, nekada bukvalno posle minut, ne mogu ni da stignem da instaliram drajvere. Prošao je memtest86 u dosu preko sat vremena bez greške. Za sada sumnjam na hdd.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.