...imam mali problem oko instalacije XP Pro na ovom laptopu, naime, uzeo sam komp ali na moju zalost nisam dobio uz jega i instalacioni disk ( racunar je polovan )! Ne prepoznaje mi HDD na njemu moj instalacioni disk XP-a, probao sam sa F6 opcijom, ali drugi problem je sto nema FDD, tako da ne mogu da Windowsu kazem sta treba da uzme dodatno, probao sam da narezem da CD/DVD onaj Intel SATA AHCI Controller Driver, ali mi jednostavno trazi A: tj FDD!
Pomoc, hitno mi je da sredim komp...
I jos jedno pitanjce, sta mi je ustvari od svega onoga tamo potrebno da poskidam! Posto moj WinXP Pro ima SP2 a imam i AutoPatcher najnoviji!
Instalacioni disk ne bi dobio ni da si kupio nov lap posto HP jednostavno uz svoje laptopove ne isporucuje drajvere. Sto se tice instalacije verovatno je problem sto je u biosu namesteno da hdd radi u sata modu i XP ga zbog toga ne prepoznaje, najjednostavnije resenje je da u biosu pronadjes opciju i da prebacis da hdd radi u IDE modu i tada bi XP trebalo da ga prepozna bez problema, postoji jos nacina da se ovaj problem resi ubacivanjem sata drajevra u instalaciju uz pomoc nlite ali najjednostavnije ti je da u biosu promenis mod u kome ce raditi hdd.
...progurao sam WinXP sa HDD-om u ATA modu, pa sam u gotovom sistemu instalirao SATA driver, ...ali postoji problem, instalacija ne ide uobicajeno, jer driver odbija da se instalira kad ne vidi uredjaj, pa sam morao da ga nasilno instaliram... odpakovanog...
Jel moze malo detaljniji opis procedure? Ono... korak po korak. O:) Danas mi stize HP 6720s, tako da ocekujem slicne probleme prilikom instalacije XP-a...
Posto ni ovaj nema FDD, jedno pitanje - da li bi mogao da prepozna FlashDrive-a (USB) i sa njega skine pomenute drivere?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.